03:20
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:20
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

SIAL 2022: Η Ελλάδα στο Top 5 της μεγαλύτερης έκθεσης τροφίμων που γίνεται στο Παρίσι

Η ελληνική αντιπροσωπία στην SIAL 2022 / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ελληνική αντιπροσωπία στην SIAL 2022 / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

17.10.2022
21:27
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2022 • 21:27
Η SIAL 2022 πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι

Η Ελλάδα κατατάχθηκε στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων που γίνεται στο Παρίσι, στην SIAL 2022.

«Στη φετινή SIAL Paris, στην οποία συμμετέχουν 126 χώρες με περισσότερους από 7.000 εκθέτες, η Ελλάδα κατατάχθηκε στην 5η θέση σε επίπεδο συμμετοχών».

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) ενώ σημειώνεται ότι στο εθνικό περίπτερο, έκτασης περίπου 1.600 τ.μ., φιλοξενούνται 100 εξωστρεφείς επιχειρήσεις, οι Περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, και τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας και Λάρισας.

Οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 20.000 επαγγελματικές  συναντήσεις, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεση λειτουργεί χώρος προβολής της φέτας.

SIAL 2022: Τα στελέχη της κυβέρνησης που έδωσαν το «παρών»

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής.

Ο κ. Γεωργαντάς,  δήλωσε ότι: «Η προβολή των ελληνικών προϊόντων μέσα από την Διεθνή Έκθεση SIAL δίνει την ευκαιρία στα ελληνικά τρόφιμα, ποτά και αγροτικά προϊόντα να αποκτήσουν προστιθέμενη αξία και να αναζητήσουν νέους εξαγωγικούς δρόμους, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Φραγκογιάννης, δήλωσε ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δυναμική ελληνική παρουσία στο Παρίσι και τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της χρονιάς. Με περισσότερες από 300 ελληνικές επιχειρήσεις, η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα σε αριθμό συμμετεχόντων. Η ελληνική πολιτεία στηρίζει ενεργά τη συμμετοχή Ελλήνων παραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις και κάθε δράση εξωστρέφειας που θα ενισχύσει την παρουσία τους σε διεθνείς αγορές. Και είναι πολύ ενθαρρυντικό που και οι Έλληνες παραγωγοί ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της πολιτείας για συνεργασία, αξιοποιώντας τα εργαλεία που τους παρέχει η δομή της Οικονομικής Διπλωματίας, τις Πρεσβείες μας δηλαδή και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, την Enterprise Greece, την Ελληνική Εταιρία Εξαγωγικών Πιστώσεων. Και φυσικά έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση και μια εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον Υπουργό κ Γεωργαντά.»

Ο κ. Σμυρλής, δήλωσε ότι: «Η δυναμική ελληνική συμμετοχή στην SIAL, μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση για την πολύ καλή κατάσταση των Ελλήνων εξαγωγέων στον κρίσιμο κλάδο των τροφίμων και ποτών.  Στην δομή της οικονομικής διπλωματίας, με σημείο αιχμής την Enterprise Greece, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να δημιουργούμε τις καλύτερες συνθήκες για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία με τους φορείς και τις επιχειρήσεις προχωράμε όλοι μαζί, παρά τις δύσκολες Διεθνείς συνθήκες, για ένα νέο ρεκόρ εξαγωγών και το 2022.»

Η εφετινή SIAL πραγματοποιείται από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι.

SIAL Paris: Ποια είναι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων

Οποιοσδήποτε επαγγελματίας θα σας πει – αν πάτε σε μία έκθεση τροφίμων φέτος, πηγαίνετε στο SIAL Paris. Είναι το μεγαλύτερο one-stop shop στον κλάδο, το ιδανικό μέρος για γευστικούς και όσους αναζητούν τάσεις που θέλουν να καλλιεργήσουν την επιχείρησή τους.

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η SIAL Paris καλωσορίζει παραγωγούς της βιομηχανίας στη γαλλική πρωτεύουσα για να μοιραστεί το σαβουάρ τους και να δημιουργήσει τις συνταγές του μέλλοντος.

Η πρώτη έκδοση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εβδομάδας Τροφίμων το 1964 και ένωσε ειδικούς και λάτρεις από 26 χώρες. Σήμερα προσελκύει εκθέτες και επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες και είναι μια εμβληματική εκδήλωση στο παγκόσμιο διατροφικό ημερολόγιο.

Κάθε δύο χρόνια, παραγωγοί, εισαγωγείς, αγοραστές και έμποροι λιανικής, δημοσιογράφοι και ανεξάρτητες ενώσεις κάθε σχήματος και μεγέθους συναντώνται στον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο στο Παρίσι για πέντε ημέρες έμπνευσης, συζήτησης και ανταλλαγής.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση