Quantcast
07:36
27/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:36
27/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ενεργειακή κρίση: Απαντά η Κομισιόν μετά το πρέσινγκ 15 χωρών – Την επόμενη εβδομάδα το περίγραμμα για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριο

Οι σημαίες της ΕΕ μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι σημαίες της ΕΕ μπροστά από το κτίριο της ΕΚΤ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

11.11.2022
20:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 • 9:41
Η Επίτροπος Ενέργειας αναφέρθηκε στο αίτημα των 15 χωρών για την ενεργειακή κρίση

«Θα παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα το περίγραμμα ενός διορθωτικού μηχανισμού της αγοράς φυσικού αερίου και μια νομοθετική πρόταση αμέσως μετά» αναφέρει με ανάρτησή της στο twitter, η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον για να καταπολεμηθεί η ενεργειακή κρίση.

Σημειώνει, παράλληλα, ότι «η Επιτροπή δεσμεύεται να παράσχει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για τον περιορισμό των υπερβολικών τιμών φυσικού αερίου, σύμφωνα με την πρότασή μας της 18ης Οκτωβρίου και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής».

Ενεργειακή κρίση: Απειλούσαν με βέτο 15 κράτη

Υπενθυμίζουμε ότι διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι οι «15» πλέον απειλούν να μπλοκάρουν όλο το ενεργειακό πακέτο, εάν δεν δουν συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση της Κομισιόν πριν την Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου.

Σταθερά αντίθετες στο πλαφόν παρά την καλπάζουσα ενεργειακή κρίση παραμένουν η Ολλανδία, Αυστρία, Δανία και Γερμανία.

Το 8ο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Κομισιόν υιοθέτησε το 8ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η απόφαση για επιβολή πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως «η δέσμη αυτή – η οποία συντονίστηκε στενά με τους διεθνείς εταίρους μας – απαντά στη συνεχιζόμενη κλιμάκωση και τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και στην παράνομη προσάρτηση ουκρανικών εδαφών βάσει εικονικών “δημοψηφισμάτων”, την κινητοποίηση πρόσθετων στρατευμάτων και την εκτόξευση ανοικτών πυρηνικών απειλών».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Επιτροπής, το νέο πακέτο κυρώσεων εισάγει νέες απαγορεύσεις εισαγωγών από την ΕΕ ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον περιορισμό των εσόδων της Ρωσίας, καθώς και εξαγωγικούς περιορισμούς, οι οποίοι θα στερήσουν περαιτέρω το στρατιωτικό και βιομηχανικό σύμπλεγμα του Κρεμλίνου από βασικά εξαρτήματα και τεχνολογίες και τη ρωσική οικονομία από ευρωπαϊκές υπηρεσίες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση