Η Αργεντινή κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 μετά από έναν τελικό θρίλερ απέναντι στην Γαλλία και εδώ και από τότε η αχανής χώρα της Νότιας Αμερικής «καίγεται»!
Το «The Standard» είδε τον τελικό ως Αργεντινός, στην Αργεντινή και σας μεταφέρει εικόνες, συναισθήματα και… προλήψεις!
Όταν λέμε για προλήψεις, πραγματικά εννοούμε προλήψεις, καθώς εάν υπάρχει μια χώρα που οι περισσότεροι κάτοικοί της είναι προληπτικοί -κυρίως σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο- τότε αυτή είναι η Αργεντινή.
Η εικόνα με τον κύριο που παρακολουθούσε τον αγώνα από την καρέκλα του έξω από βιτρίνα καταστήματος που διέθετε τη συσκευή, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.
https://twitter.com/AtaqueFutbolero/status/1603927129477054467?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1603927129477054467%7Ctwgr%5Eabc2d4a9a40ecca49304ef1fba587a85abe89051%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport-fm.gr%2Farticle%2Fpodosfairo%2Fmundial%2Fargedini-pappous-apektise-ti-diki-tou-tileorasi%2F4345537
Όμως εδώ δεν είμαστε για να σας δείξουμε όσα παρακολουθήσατε, αλλά όσα δεν είδατε από την χώρα του Θεού. «Θα δω τον τελικό μόνη μου, γιατί έχω δει όλα τα παιχνίδι μόνη μου και δεν θέλω να αλλάξει το γούρι», μας είπε η Εουχένια, η οποία κατοικεί στο Τουκουμάν.
Έτσι και εγώ αποφάσισα να φορέσω τη φανέλα της αγαπημένης μου ομάδας, την οποία έχω για γούρι -τι σημασία έχει που δεν είναι της Αργεντινής;
Από την αρχή του Μουντιάλ υπήρχε το αίσθημα ότι φέτος πρέπει να πανηγυρίσω και εγώ κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο παππούς μου το πανηγύρισε το 1978 με τον Κέμπες
«Από την αρχή του Μουντιάλ υπήρχε το αίσθημα ότι φέτος πρέπει να πανηγυρίσω και εγώ κατάκτηση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο παππούς μου το πανηγύρισε το 1978 με τον Κέμπες, ο πατέρας μου το 1986 με τον Μαραντόνα και πλέον έφτασε η δική μου η σειρά με τον Μέσι», υποστηρίζει από την πλευρά της η Σίνθια, από το Μπουένος Άιρες.
Αργεντινή: Μια χώρα… προληπτική
Το αίσθημα που υπήρχε από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε το Μουντιάλ 2022 στην Αργεντινή ήταν το… «ή τώρα ή ποτέ». Άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο του Λιονέλ Μέσι, ασχέτως εάν ανακοίνωσε μετά την κατάκτησή του ότι θα συνεχίσει να φορά τα χρώματα της «αλμπισελέστε».
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά γι’ αυτό, αρκεί να δούμε το βίντεο που δημιουργήθηκε λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ και μας δείχνει πώς ετοιμάζεται να δει μια οικογένεια τα παιχνίδια.
Με λίγα λόγια στο βίντεο βλέπουμε μια οικογένεια από την Κόρδοβα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, να στήνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τραβήχτηκε η φωτογραφία που είχαν βγάλει όταν και κατέκτησαν το Μουντιάλ του 1986.
Για συμπτώσεις μιλούσε και η διαφήμιση της γνωστής μπύρας της Αργεντινής, Quilmes, η οποία κατέγραψε όλες τις συμπτώσεις που «έδειχναν» ότι η Αργεντινή θα σηκώσει την κούπα.
Αρχικά μια γυναίκα υποστηρίζει ότι ο τελικός του Μουντιάλ του 1986 έγινε στις 12:00 το μεσημέρι, όπως ακριβώς θα γινόταν και ο φετινός τελικός.
Στη συνέχεια έναν άνδρα να λέει ότι τα Χριστούγεννα πριν τον τελικό του 1986 είχε βρέξει στο Μπουένος Άιρες, κάτι που έγινε και πέρσι τα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής. Να σημειώσουμε εδώ ότι ο καιρός στην Αργεντινή δεν είναι ο ίδιος, καθώς αυτή τη στιγμή είναι καλοκαίρι.
Ένας άλλος άνδρας αναφέρει ότι ο Καναδάς είχε προκριθεί στο Μουντιάλ του 1986, αλλά και σε αυτό φέτος. Μια άλλη γυναίκα το έριξε… στην αστρολογία, καθώς υποστήριξε ότι το 1986 ο Δίας ήταν στον Ιχθύ στον τελικό, το ίδιο και σε αυτό του Κατάρ.
Από το παιχνίδι των συμπτώσεων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο… Ρόμπερτ Ντε Νίρο -ναι καλά διαβάσατε! Ένας άνδρας υποστηρίζει ότι ο διάσημος ηθοποιός έχει πάει στην Αργεντινή δύο φορές, η μία το 1986, η δεύτερη (ναι σωστά μαντέψατε) φέτος!
Στη συνέχεια υπάρχουν και άλλες συμπτώσεις, ή για να είμαστε πιο ακριβείς… wanna be συμπτώσεις, καθώς βλέπουμε έναν νεαρό να λέει ότι μια οδός ονομαζόταν το 1986 με άλλο όνομα και τον βλέπουμε μαζί με την παρέα του να αλλάζουν τις ταμπέλες στο δρόμο για να επαναληφθεί η ιστορία, αλλά και μια μπάντα που είχε βγάλει τότε ένα τραγούδι να ετοιμάζεται να κάνει μια νέα ηχογράφηση.
Οι συμπτώσεις όμως τελειώνουν λίγο πριν τελειώσει και η διαφήμιση, εκεί που βλέπουμε ξανά τον άνδρα που μας μιλούσε για την βροχή στο Μπουένος Άιρες να λέει την μεγαλύτερη αλήθεια: Το 1986 είχαμε τον κορυφαίο του κόσμου (εννοώντας προφανώς τον Μαραντόνα) και μια γυναίκα να λέει «και τώρα επίσης».
Ακόμα και ο τελικός είχε πολλά στοιχεία που θα άρεσαν σε έναν προληπτικό, καθώς και το 1978 και το 1986 τα πράγματα δεν είχαν κριθεί στην κανονική διάρκεια.
Ο Μέσι, το ποδόσφαιρο, το τάνγκο και το κρέας
Η Αργεντινή είναι μια χώρα που ζει και πεθαίνει για το ποδόσφαιρο. «Μας έχουν τύχει πολλά τα τελευταία χρόνια, με την οικονομία και τον πληθωρισμό και έχουμε ανάγκη όσο τίποτα αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο», μου έλεγε η Εουχένια λίγες ώρες πριν την έναρξη του τελικού.
Η Αργεντινή είναι γνωστή για τρία πράγματα άλλωστε: Το ποδόσφαιρο, το τάνγκο και το κρέας! Με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκεται προς τη Δύση της καριέρας του και να παλεύει εδώ και πολλά χρόνια να φέρει ένα Μουντιάλ στη χώρα του, τα πράγματα για φέτος ήταν ξεκάθαρα. «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ή εμείς… ή εμείς»!
Από τον Αύγουστο είχαν ξεκινήσει διαφημίσεις στην τηλεόραση της Αργεντινής, ενώ λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με την Σαουδική Αραβία είχε ξεκινήσει αντίστροφη μέτρηση, την οποία μπορούσες να δεις στο πάνω μέρος της οθόνης.
Το πώς το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω… από ποδόσφαιρο μπορεί να το καταλάβει κάποιος από τη διαφήμιση της Schneider, μια ακόμη μπύρα της Αργεντινής, η οποία λίγες ημέρες πριν τον τελικό του Κατάρ δημοσίευσε μια διαφήμιση που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τα συναισθήματα που έχει ένας Αργεντινός για την εθνική του ομάδα.
Η διαφήμιση πιάνει τις ιστορίες του Μουντιάλ του 1978, τότε βέβαια που υπήρχαν αρκετές ιστορίες για το πώς επηρέασε τους πάντες η Χούντα του Βιντέλα, ιστορίες Μουντιάλ του 1986, τότε με το «χέρι του Θεού» και μας ετοιμάζει και για τις ιστορίες που θα υπάρξουν για το Μουντιάλ 2022.
Το «The Standard» στην Αργεντινή
Την ώρα που η Αργεντινή «καίγεται» από χιλιάδες οπαδούς της «αλμπισελέστε», καθώς σήμερα έφτασε η αποστολή στη χώρα της Νοτίου Αμερικής, το «The Standard» σας δείχνει εικόνες που τράβηξε από τους πανηγυρισμούς τόσο στο Μπουένος Άιρες, όσο και στο Μοντέρος του Τουκουμάν (πόλη στα βορειοδυτικά της Αργεντινής).
Πανηγυρισμοί στο Μπουένος Άιρες λίγο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 #Argentina pic.twitter.com/BqSL4kfSnH
— thanosnikitaras (@thanosnikitaras) December 20, 2022
«Εδώ υπάρχει μια τρέλα, όλος ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους», μου έλεγε η Σίνθια, προπονήτρια ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μπουένος Άιρες, ελάχιστα λεπτά μετά τον τελικό.
Πράγματι! Δεν υπήρχε Αργεντινός που να μην βρισκόταν στον Οβελίσκο (μνημείο στο κέντρο του Μπουένος Άιρες) λίγο μετά το τέλος του τελικού.
Πανηγυρισμοί στο Μπουένος Άιρες λίγο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 #Argentina pic.twitter.com/9vd4RR0Ryt
— thanosnikitaras (@thanosnikitaras) December 20, 2022
Όμως οι πανηγυρισμοί δεν έμειναν μόνο στην πρωτεύουσα, αντιθέτως ακόμη και στην μικρή πόλη του Μοντέρος, το οποίος μετρά μόλις 23.771 κατοίκους (σύμφωνα με απογραφή του 2001) χιλιάδες άνθρωποι γιόρτασαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μάλιστα την μικρή πόλη της Αργεντινής είδαμε μέχρι και πυροσβέστες (!) να συμμετέχουν στους πανηγυρισμούς, ενώ υπήρχε και DJ για να διασκεδάζει τον κόσμο μέχρι πρωίας.