Quantcast
06:04
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:04
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Wolt: Για τέταρτη ημέρα στους δρόμους οι ντελιβεράδες της εφαρμογής – Καταγγέλλουν εκφοβισμό από την εταιρεία για να γυρίσουν στη δουλειά

Ντελιβεράς της Wolt στη διαμαρτυρία της Δευτέρας / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ντελιβεράς της Wolt στη διαμαρτυρία της Δευτέρας / Φωτογραφία: Eurokinissi

03.04.2023
19:29
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 • 23:26
Oι εργαζόμενοι της wolt διεκδικούν να μην μειωθούν οι αποδοχές ανά παραγγελία

Για μια ακόμη ημέρα και παρά τον άστατο καιρό, διανομείς που συνεργάζονται με τη Wolt βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αύξηση των απολαβών από την εταιρεία.

Oι εργαζόμενοι διεκδικούν να μην μειωθούν οι αποδοχές ανά παραγγελία, επαναφορά των αποδοχών στα επίπεδα του Μάρτη του 2022 με αποζημίωση 0,40 ευρώ ανά χιλιόμετρο από το πρώτο μέτρο.

Επιπλέον οι ντελιβεράδες της Wolt ζητούν να σταματήσει η αδήλωτη εργασία, συμβάσεις αορίστου χρόνου απευθείας με τη «Wolt» με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όσους διανομείς εργάζονται μέσω έμμεσου εργοδότη.

Τέλος, ζητούν δωρεάν χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας. Κράνος – μπουφάν μηχανής – εξοπλισμός και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις τις περασμένες ημέρες ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα να σταματήσει η διανομή στα περισσότερα καταστήματα που συνεργάζονται με τη Wolt, ενώ περίπου 2.500 μηχανάκια κατέβηκαν στους δρόμους στο Σάββατο το απόγευμα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών. Από την εταιρεία διαρρέουν πως οι απεργοί απειλούν όσους θέλουν να εργαστούν, ενώ οι εργαζόμενοι απαντούν πως δέχονται απειλές πως θα τους κλείσουν την εφαρμογή αν δεν επιστρέψουν στους δρόμους.

Όπως είπε στην ομιλία του στους συγκεντρωθέντες ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού, η επιτυχία της απεργίας ανάγκασε την εταιρεία να εκδώσει εσωτερική ανακοίνωση, στην οποία «προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο», κάνοντας λόγο για «μερίδα συνεργατών-διανομέων που εκφράζει την αντίθεσή της σε ορισμένα σημεία της συνεργασίας μας».

Τι υποστηρίζει η Wolt για τους ντελιβεράδες

Ανακοίνωση εξέδωσε η Wolt σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μερίδας συνεργατών διανομέων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε ορισμένα σημεία της συνεργασίας με την εταιρεία, όπως επισημαίνει.

Συγκεκριμένα, η Wolt αναφορικά με το θέμα των αμοιβών, διευκρινίζει ότι «με το νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στους συνεργάτες διανομείς τον Φεβρουάριο του 2023, η μέση αμοιβή ανά ώρα, εμφανίζεται αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, φτάνοντας τον Μάρτιο του 2023 τα 8,40 ευρώ.

Η Wolt, στις αρχές του 2023, προχώρησε σε αναβάθμιση της πλατφόρμας της για όλες τις αγορές ανά τον κόσμο και πλέον η διαδικασία υπολογισμού της αμοιβής πραγματοποιείται μέσω του αναβαθμισμένου αλγορίθμου της, ο οποίος υπολογίζει κριτήρια όπως η ώρα, η απόσταση, η προσβασιμότητα στον έμπορο ή τον πελάτη και η διαθεσιμότητα των διανομέων, δίνοντας τη δυνατότητα για αύξηση του ωριαίου εισοδήματος.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι πλέον κάθε διανομέας – συνεργάτης έχει τη δυνατότητα να βλέπει την αμοιβή της διανομής εκ των προτέρων και έχει το δικαίωμα να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει, χωρίς μάλιστα κανένα περιορισμό ως προς τον αριθμό των απορρίψεων».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Wolt, από την πρώτη ημέρα δραστηριοποίησής της στην Ελλάδα έχει υιοθετήσει το συνεργατικό μοντέλο το οποίο έχει παρουσιάσει με κάθε διαφάνεια στην αγορά και η μεγάλη επιτυχία του έχει κριθεί στην πράξη από τον μεγάλο αριθμό διανομέων που το προτιμούν.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι «από την πρώτη μέρα λειτουργίας στην ελληνική αγορά, μέχρι και σήμερα, η Wolt έχει δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 8.000 διανομείς να αποκτήσουν εισόδημα, ενώ παράλληλα εκκρεμούν περίπου 10.000 αιτήσεις από διανομείς που επιθυμούν να γίνουν συνεργάτες μας».

«Οι συνεργάτες μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες, που έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ελεύθερα και κατά βούληση πότε θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και πόσες παραγγελίες θα εκτελέσουν. Σε ένα μικρό ποσοστό για τις παραγγελίες μας συνεργαζόμαστε με τρίτες εταιρείες διαχείρισης στόλων διανομής», προσθέτει.

Επίσης, η Wolt σημειώνει ότι «στις τακτικές έρευνες ικανοποίησης συνεργατών διανομέων που πραγματοποιεί η Wolt σε όλες τις αγορές της, το σκορ για την ελληνική αγορά είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως, αγγίζοντας το 4,7 με άριστα το 5».

«Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες, ο σημαντικότερος παράγοντας για τον υψηλό βαθμό ικανοποίησης των διανομέων, πέραν της δίκαιης αμοιβής, είναι το ευέλικτο μοντέλο εργασίας της Wolt και η δυνατότητα που έχει ο διανομέας να πραγματοποιεί διανομές τις μέρες και τις ώρες που επιθυμεί» συμπληρώνει.

«Αναφορικά με το θέμα της ασφάλειας των διανομέων, το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα για όλους εμάς στη Wolt, η εταιρεία μας παρέχει, με δική της πρωτοβουλία, δωρεάν επιπλέον πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης σε περίπτωση ατυχήματος, προς όλους τους συνεργαζόμενους διανομείς, ήδη από τον Απρίλιο του 2021» λέει.

«Επιπρόσθετα παρέχεται εξοπλισμός ασφαλείας σε κάθε συνεργαζόμενο διανομέα μας, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι την πάγια δέσμευσή μας, να ακούμε τη γνώμη των συνεργατών μας, είμαστε στη διάθεση κάθε πλευράς για διευκρινίσεις, έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα την καλύτερη δυνατή αμοιβαία συνεργασία» τονίζει η εταιρεία.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση