Quantcast
17:45
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:45
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

«Η Τζωρτζίνα δεν πέθανε από καρδιολογικό πρόβλημα» – Τι λέει ιατροδικαστής για την ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη

Η 33χρονη κατηγορούμενη με την Τζωρτζίνα και τη μικρότερη κόρη της

Η 33χρονη κατηγορούμενη με την Τζωρτζίνα και τη μικρότερη κόρη της

18.04.2022
19:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2022 • 21:36
Δύο ιατροδικαστές αναλύουν τα στοιχεία και εξηγούν πως η Τζωρτζίνα και οι θάνατοι των αδερφών της μπορεί να συνδέονται

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χορηγήθηκε η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα παραμένουν στο επίκεντρο των ερευνών των αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι ήταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου που τη χορήγησε και που βρήκε όλη αυτή την ποσότητα.

Από την πρώτη στιγμή που η κεταμίνη εντοπίστηκε στο αίμα της 9χρονης, εκκινήθηκαν οι διαδικασίες που οδήγησαν στη σύλληψη της 33χρονης, με τις αρχές να προσπαθούν πλέον να βρουν τη διαδρομή του φαρμάκου που αποτέλεσε μοιραίο για τη ζωή της 9χρονης.

Δύο ιατροδικαστές αναφέρθηκαν στην ουσία, αλλά και την ποσότητα που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα, μετά και τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου πως κεταμίνη υπάρχει και στις βαλίτσες ανάνηψης των ΜΕΘ.

Πώς συνδέεται η Τζωρτζίνα με τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο MEGA, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης σημείωσε πως προκύπτει εκ του αποτελέσματος και τη συνδυαστική μελέτη των γεγονότων αλλά και με το κυρίαρχο στοιχείο ότι έχουμε μία εγκληματική πράξη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, και «οι άλλοι θάνατοι κάπως έτσι συνδέονται».

Η 9χρονη Τζωρτζίνα
Η 9χρονη Τζωρτζίνα

Ο κ. Τσαντίρης αναφέρθηκε στη στενή επαφή της κατηγορούμενης που φαίνεται να είχε με όλους τους γιατρούς που εμπλέκονταν, και βάσει της προσωπικής του επαφής μαζί της ανέφερε πως η 33χρονη είχε συγκεκριμένες σκέψεις που ήθελε να μοιραστεί με τους γιατρούς.

Θεωρώ πως η κυρία Πισπιρίγκου, ως φερόμενη κατηγορούμενη για τον έναν θάνατο από τα τρία παιδιά της είχε σχηματίσει μία άποψη ενός σπάνιου γενετικού νοσήματος

«Θεωρώ πως η κυρία Πισπιρίγκου, ως φερόμενη κατηγορούμενη για τον έναν θάνατο από τα τρία παιδιά της είχε σχηματίσει μία άποψη ενός σπάνιου γενετικού νοσήματος και ότι είχαν κάποιο πρόβλημα τα παιδιά. Το απέδιδε όλο εκεί και μπορούσε να το αναπτύξει κιόλας» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

Αναμένονται και τα αποτελέσματα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως η 33χρονη θα μπορούσε να αντιληφθεί τη ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει η χορήγηση κεταμίνης, ο κ. Τσαντίρης απάντησε πως ο μέσος άνθρωπος είναι σε θέση να κατανοήσει πως η υπερβολική δόση μίας ουσίας μπορεί θα προκαλέσει σίγουρα κάποια βλάβη.

Τέλος, ο ιατροδικαστής σημείωσε πως αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων ιατροδικαστικών εξετάσεων για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, τα οποία εάν αποδειχθούν εγκληματικές πράξεις θα αποδοθούν είτε σε ασφυξία είτε σε δηλητηρίαση.

Θα χρειαζόταν 3 βαλίτσες ανάνηψης για την ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Στην ίδια εκπομπή, ο ιατροδικαστής  Παντελής Αλεξάνδρου ξεκαθάρισε πως στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ όπου υπάρχουν τα φιαλίδια κεταμίνης βρίσκονται σε μία σειρά προκειμένου να αποφεύγονται λάθη. Η αναφορά αυτή έρχεται προκειμένου να απαντήσει στους ισχυρισμούς της 33χρονης πως στη ΜΕΘ υπήρχε κεταμίνη και ίσως να χορηγήθηκε από εκεί στην Τζωρτζίνα.

Κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη που ανιχνεύθηκε βάσει δεδομένων και στο αίμα, αλλά και στα ούρα, ο κ. Αλεξάνδρου επαναλαμβάνει πως αυτή χορηγήθηκε όσο η Τζωρτζίνα ήταν εν ζωή. «Άρα έχουμε έναν οργανισμό ο οποίο μεταβόλισε την κεταμίνη σε nor- κεταμίνη, άρα είναι εν ζωή, άρα είναι προγενέστερος ο χρόνος» τόνισε.

Σε ένα παιδάκι 25-30 κιλά θα χορηγείτο σε φάση ανάνηψης, περίπου 1 ml, αραιωμένο με περίπου 10-20 ml διαλύματος

Συνεχίζοντας αναφορικά με τις αμπούλες που χρησιμοποιούνται για την ανάνηψη, είπε πως είναι αμπούλες των 2 ml και έχουν μέσα 100 μιλιγκράμ κεταμίνης. «Σε ένα παιδάκι 25-30 κιλά θα χορηγείτο σε φάση ανάνηψης, περίπου 1 ml, αραιωμένο με περίπου 10-20 ml διαλύματος, φυσιολογικού ορού» ανέφερε.

Η ποσότητα ωστόσο που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα είναι μία ποσότητα που θα χρειαζόντουσαν 3 βαλίτσες ανάνηψης και 10 έως 15 αμπούλες, εξήγησε ο κ. Αλεξάνδρου, ενώ σημείωσε πως στα έγγραφα του νοσοκομείου δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση