20:02
22/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
20:02
22/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Στην Αθήνα βρίσκεται η Πισπιρίγκου και ο Δασκαλάκης – Το ραντεβού με τον Λύτρα

Οι γονείς των 3 παιδιών στην Πάτρα / Φωτογραφία: Youtube

Οι γονείς των 3 παιδιών στην Πάτρα / Φωτογραφία: Youtube

16.03.2022
14:03
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 • 14:05
Στην Αθήνα βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, οι γονείς των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, οι γονείς των τριών παιδιών από την Πάτρα, που πέθαναν σε διάστημα τριών χρόνων, βρίσκονται στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθούν και να μιλήσουν με τον δικηγόρο τους, Απόστολο Λύτρα, ενόψει της κατάθεσής τους στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, την επόμενη εβδομάδα.

«Την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη, στο πλαίσιο των καταθέσεων που λαμβάνουν οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών στην Πάτρα, αναμένεται να καταθέσουν και οι γονείς. Οπότε, έπρεπε να συναντήσουν τον δικηγόρο για να μπορέσουν να οργανώσουν τα όσα θα πουν», είπε η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου στην εκπομπή του ΑΝΤ1. «Επίσης, θα συναντήσουν και τον τεχνικό σύμβουλο που αναζητούσαν, προκειμένου να κατατεθούν στοιχεία, βίντεο, φωτογραφίες, κλπ, έτσι ώστε να αξιολογήσει κι εκείνος τα σημαντικά σημεία που θέλουν οι ίδιοι να αναδείξουν», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, στην Πάτρα βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, με τους αστυνομικούς να λαμβάνουν καταθέσεις από γιατρούς νοσοκομείων, στα οποία είχε νοσηλευτεί η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να κληθούν για να καταθέσουν μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου και τελευταίοι οι γονείς των τριών κοριτσιών. Επίσης, θα κληθούν να καταθέσουν άτομα, τα οποία έχουν δώσει επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες σε ΜΜΕ σχετικά με την οικογένεια, καθώς και το γραφείο τελετών που είχε αναλάβει τις κηδείες των παιδιών.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Οργή οικογένειας εναντίον ΜΜΕ και «αυτόκλητων ιατροδικαστών»

Την οργή της οικογένειας των τριών παιδιών που πέθαναν σε διάστημα λίγων μηνών στην Πάτρα εκφράζει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος Απόστολoς Λύτρας, ο οποίος καταφέρεται εναντίον μερίδας των ΜΜΕ και κάνει λόγο για «αυτόκλητους ειδήμονες» που στήνουν τηλεδίκες.

Με δελτίο τύπου που απέστειλε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας των τριών μικρών παιδιών που πέθαναν σε διάστημα λίγων μηνών στην Πάτρα, η οικογένεια εκφράζει την οργή της.

«Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών; Εκτός αν οι “αυτόκλητοι πραγματογνώμονες”, θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου της οικογένειας:

«Η οικογένεια των τριών παιδιών που απεβίωσαν, είναι τουλάχιστον αγανακτισμένη με τον τρόπο που προσεγγίζεται η υπόθεση από κάποια Μ.Μ.Ε καθώς και από διάφορους «αυτόκλητους ειδήμονες».

Υπενθυμίζεται ότι οι μόνοι αρμόδιοι να τοποθετηθούν επί του ζητήματος είναι οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τις σορούς των παιδιών και έχουν ήδη συντάξει τις σχετικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα τα δεδομένα εξετάζονται από Επιτροπή εμπειρότατων Ιατροδικαστών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που είχε στα χέρια της τον πλήρη ιατρικό φάκελο.

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι αδιανόητο να εμφανίζονται τηλεοπτικά και να τοποθετούνται δημόσια ιδιώτες ιατροδικαστές, χωρίς να έχουν στην διάθεση τους στοιχεία και δίχως να έχουν διενεργήσει την νεκροψία- νεκροτομή, με μόνο σκοπό την προβολή τους και την εκμετάλλευση για ιδίον όφελος του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αγνοώντας μάλιστα, οι εν λόγω, όχι μόνο την οικογένεια που ουδέποτε τους έδωσε την όποια εντολή να ασχοληθούν με την υπόθεση, αλλά και την ιατροδικαστική υπηρεσία που ευθέως τους κατηγόρησε για «πρόκληση σύγχυσης και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης”.

Ομοίως, ορισμένοι δημοσιογράφοι με το πρόσχημα της ανάδειξης της αλήθειας, η οποία όμως ουδόλως τους ενδιαφέρει και με σκοπό να αυξήσουν τις πωλήσεις των εντύπων τους και να τις ανασύρουν από τις τελευταίες θέσεις κυκλοφορίας δεν δίστασαν όχι μόνο να μεταδίδουν κάθε είδους ανακρίβεια και να παρουσιάζουν ως δήθεν ειδησεογραφικά ντοκουμέντα ανυπόστατες φήμες, αλλά έφτασαν στο σημείο να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των παιδιών από το Νεκροτομείο.

Ποια αλήθεια εξυπηρετεί η εικόνα των νεκρών παιδιών; Εκτός αν οι «αυτόκλητοι πραγματογνώμονες», θα γνωμοδοτήσουν από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε φυλλάδες. Έχει καταπατηθεί κάθε έννοια δεοντολογίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, των θεσμών της Δικαιοσύνης και κυρίως της μνήμης των τριών παιδιών. Ας αφήσουμε τους ειδικούς και τις αρχές να πράξουν το έργο τους.

Με μια τελευταία υπενθύμιση. Κανείς δεν φέρει την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Αθήνα, 14/03/2022

Απόστολος Εμμ. Λύτρας».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση