23:02
22/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:02
22/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

«Κόλαφος» η εισαγγελική πρόταση για Πισπιρίγκου: «Σκότωσε τη Τζωρτζίνα για να εκδικηθεί τον Δασκαλάκη»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια / Φωτογραφία: Eurokinissi

11.09.2022
07:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2022 • 12:21
Καταρρίπτει ο εισαγγελέας τον βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό της Πισπιρίγκου

«Κόλαφος» είναι η πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Νούλη για την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία των τριών ανήλικων παιδιών της Τζωρτζίνας, Μαλένας και Ίριδας.

Σύμφωνα με το Law and order, ο εισαγγελέας, με την πρότασή του ζητεί την παραπομπή σε δίκη της 33χρονης μητέρας για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας (σ.σ οι δικαστικές έρευνες για τους θανάτους των άλλων δυο κοριτσιών συνεχίζονται), με το σκεπτικό ότι η κατηγορουμένη δολοφόνησε το παιδί της για να εκδικηθεί τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Μάλιστα, με την πρόταση ζητείται η παραπομπή σε δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα το 9χρονο κοριτσάκι να καταστεί τετραπληγικό.

Όσα αναφέρονται για το ζεύγος Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη

Αξιοσημείωτα είναι, όμως, και τα όσα αναφέρονται στη πρόταση για το ζεύγος Δασκαλάκη και την έγγαμη συμβίωση του, προκειμένου, προφανώς, να καταδειχθούν τα «κίνητρα» της 33χρονης για τη διάπραξη τόσων αποτρόπαιων πράξεων, όπως αυτές που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, για την μεν κατηγορουμένη ο εισαγγελέας αναφέρει ότι «εμφανίζει ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα, βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση αλήθειας και ψέματος, στερείται γνήσιου συναισθήματος και αντιλαμβάνεται τα παιδιά της ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της», ενώ για τον πατέρα των άτυχων κοριτσιών, επισημαίνει πως «εμφανίζει ελλιπή συγκρότηση εαυτού, έλλειψη επαφής και σταθερότητας στις σχέσεις του με άλλους (ακόμη και τα παιδιά του), απουσία συναισθήματος, αδυναμία έκφρασης και υποστήριξης προσωπικής θέσης και αντίδρασης στην επιρροή των άλλων, έναντι των οποίων τηρεί υποτακτική στάση».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρεται στον ανακριτή
Η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρεται στον ανακριτή / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πολυσέλιδο εισαγγελικό έγγραφο, βασικά σημεία του οποίου παρουσιάζει το «L&O», η σχέση του ζευγαριού διακρίνονταν από μια «χαλαρότητα», με την 33χρονη κατηγορουμένη να έχει αναπτύξει «εμμονική σχέση κτητικότητας προς το σύζυγό της, αφού διαρκώς τελούσε σε κατάσταση αντιζηλίας και διεκδίκησής του από άλλες γυναίκες, ασχολούνταν μονίμως με αυτόν και τις προηγούμενες σχέσεις του ακόμα οι σκέψεις της επικεντρώνονταν γύρω από το πρόσωπό του και τελούσε υπό το φόβο ότι θα την εγκαταλείψει».

Καταρρίπτει ο εισαγγελέας τον βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό της Πισπιρίγκου

Ο εισαγγελέας καταρρίπτει τον βασικό υπερασπιστικό ισχυρισμό που είχε προβάλει Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τον οποίο η χορήγηση της κεταμίνη στο παιδί της οφείλεται σε ιατρικό λάθος.

Όπως αναφέρει ο κ. Νούλης, η δολοφονία της 9χρονης από την ίδια της τη μητέρα στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, προκύπτει, προκύπτει με απόλυτη, βεβαιότητα καθώς εκτός των άλλων στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία: «α) ουδέποτε συνταγογραφήθηκε στη μικρή ασθενή κεταμίνη, β) ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε στην Α΄ Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου (Παίδων Αγλαΐα Κυριακού) η εν λόγω ουσία γ) δεν υπάρχει καν στο απόθεμα της κλινικής, καθόσον πρόκειται για φάρμακο που δεν χρησιμοποιείται από παιδιάτρους και, κατά το θεραπευτικό πρωτόκολλο της ΜΕΘ του νοσοκομείου, δε γίνεται χρήση της ως κατασταλτικό φάρμακο πρώτης επιλογής δ) από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν εκτελεστεί καμία συνταγή με τη συγκεκριμένη ουσία στο όνομα του θύματος, όσο νοσηλεύονταν εκεί και ε) κατά τις προσπάθειες ανάνηψης δεν έγινε χρήση του, καθώς το παιδί δεν πληρούσε καμία ένδειξη χορήγησης κατασταλτικού φαρμάκου».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακόμη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα «η δε χορήγηση της κεταμίνης στο θύμα από την κατηγορουμένη ενόσω αυτό βρισκόταν εν ζωή (και η μη παροχή της από τους γιατρούς κατά τις απέλπιδες προσπάθειες ανάνηψής του) προκύπτει εμφατικά από την ανεύρεση μεταβολίτη της κεταμίνης στα ούρα του παιδιού και ενόσω λειτουργούσαν τα όργανά της για να τη μεταβολίσουν, δεν θα είχε δε ανιχνευθεί αν η παροχή της είχε γίνει μετά την παύση των ζωτικών του λειτουργιών».

Ο κ. Νούλης, αφού παραθέτει διεξοδικά όλες τις εισαγωγές του παιδιού στα νοσοκομεία (Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πατρών, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού), επισημαίνει ότι η κατηγορουμένη κάθε φορά παραπλανούσε τους γιατρούς αναφέροντας δήθεν επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι ώστε να καταφέρει την εισαγωγή του σε αυτά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στα δικαστήρια / Φωτογραφία: Eurokinissi

Σκοπός της ήταν να υλοποιήσει, όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, το «εγκληματικό συνέριο» που είχε συλλάβει, δηλαδή τη θανάτωση της 9χρονης, σε χώρο όπου δε θα κινούσε υποψίες, με δεδομένο το γεγονός ότι ήδη στο σπίτι της οικογένειας είχε αποβιώσει προηγουμένως η μόλις έξι μηνών Ίριδα.

Κατά τον εισαγγελέα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενέχυσε την θανατηφόρα ουσία με τη χρήση σύριγγας μέσω της γαστροστομίας που έφερε το παιδί στη κοιλιακή του χώρα και στη συνέχεια ενεργοποίησε τη λειτουργία προσωρινής σίγασης του ήχου της συσκευής του οξύμετρου, που είχε τοποθετηθεί στο κοριτσάκι ώστε να μην αντιληφθεί άμεσα το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ότι κάτι συνέβαινε.

Σε ό,τι αφορά δε στην απόπειρα δολοφονίας της 9χρονης στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, ο κ. Νούλης αναφέρει πως η κατηγορουμένη «απόφραξε με τα χέρια της τις έξω αεροφόρους οδούς (μύτη και στόμα) του παιδιού», εμποδίζοντας έτσι την αναπνευστική του λειτουργία, με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί καρδιακή ανακοπή και να καταστεί τετραπληγικό.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στην Ευελπίδων
Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στην Ευελπίδων / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακόμη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα ψευδή επεισόδια που η κατηγορουμένη ανέφερε στους γιατρούς ότι παρουσίαζε η κόρη της, δεν τα είχε δει ποτέ κανείς από το νοσηλευτές και γιατρούς ενώ οι εξετάσεις που γίνονταν στο παιδί ήταν πάντα άριστες και η δήθεν επιδείνωση της υγείας της 9χρονης, ήταν ανεξήγητη για αυτούς.

Μετά την κατάθεσή της πρότασης από τον κ. Νούλη, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφανθεί με βούλευμά του για το θέμα της παραπομπής ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου σε δίκη για δυο κακουργήματα (ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας) το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση