Quantcast
04:17
04/12/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:17
04/12/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Πάτρα: Νέα ευρήματα για την Τζωρτζίνα – Ανατροπή με το φιαλίδιο αίματος που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο

H μητέρα που έχασε τρία παιδιά στην Πάτρα / Φωτογραφία: pelop.gr

H μητέρα που έχασε τρία παιδιά στην Πάτρα / Φωτογραφία: pelop.gr

03.06.2022
09:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 • 13:22
Εξελίξεις και ανατροπή στην υπόθεση της Πάτρας με το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

Αλλαγή δεδομένων στην πρόσφατη εξέλιξη στην υπόθεση της Πάτρας με το φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας.

Νέα στοιχεία που αφορούν στο τρίτο παιδί της οικογενείας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου που πέθανε, ο θάνατος του οποίου ερευνάται από Αστυνομία και Δικαιοσύνη, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Στην πρώτη περίπτωση του ξεχασμένου αίματος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, το φιαλίδιο δεν περιείχε «κανονικό αίμα», αλλά πρόκειται για «ορό αίματος», που είχε κρατηθεί σε ένα απλό οικιακό ψυγείο του Παιδιατρικού Τμήματος.

Αυτό σημαίνει, όπως ανέφεραν στην «Πελοπόννησο» ειδικοί, ότι αν και εστάλη στο Ειδικό Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (όπου ανιχνεύτηκε η κεταμίνη), από τον «ορό αίματος είναι αδύνατον να εξεταστεί το DNA», κάτι που ζητά από την πρώτη στιγμή του ευρήματος, η πλευρά της κατηγορουμένης για ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, ώστε να διαπιστωθεί ότι το περιεχόμενο ανήκει στο νεκρό κορίτσι και δεν έχει σκόπιμα βρεθεί στο Νοσοκομείο για να ενοχοποιήσει την προφυλακισμένη Πισπιρίγκου.

Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο
Η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο

Αυτό και μόνο, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναμένεται να λειτουργήσει ανατρεπτικά στην εξέλιξη της υπόθεσης, ανεξαρτήτως του εάν από τον «ορό αίματος» πιθανά -και πολύ δύσκολα- καταστεί δυνατόν να βρεθούν οι όποιες ουσίες μπορεί να έχουν απομείνει, με κρίσιμο ζητούμενο πάντα, την κεταμίνη!

Το φιαλίδιο με τον «ορό αίματος» δεν ήταν καν -επί ένα και πλέον χρόνο -στην κατάψυξη αλλά ξεχασμένο στη συντήρηση του ψυγείου.

Βρέθηκαν φιαλίδια αίματος σε άλλα δύο νοσοκομεία

Σαν να μην έφθανε ο «σάλος» με το φιαλίδιο αίματος που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, σύμφωνα με ασφαλείς – αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», τέτοια βρέθηκαν και σε άλλα δύο νοσοκομεία, αυτή τη φορά στην Αθήνα.

Σε έγγραφο της 18ης ανακρίτριας για τυχόν τέτοια ευρήματα, το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απάντησε πως έχει 4 φιαλίδια αίματος και το «Ωνάσειο» -όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλεύτηκε νωρίτερα- πως έχει 2 φιαλίδια, κάτι άγνωστο στις Αρχές μέχρι σήμερα. Όλα θα μεταφερθούν στο Ειδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ για εξονυχιστικό έλεγχο, κάτι που πάει ακόμα πίσω χρονικά την όλη έρευνα.

Πάτρα: Μέχρι το τέλος του μήνα η παράδοση του πορίσματος των ιατροδικαστών

Στο θρίλερ της Πάτρας, σε εξέταση DNA θα υποβληθεί το αίμα που βρέθηκε μέσα σε φιαλίδιο ξεχασμένο στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το αίμα της μικρής Τζωρτζίνας. Την εξέταση είχε ζητήσει η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία του παιδιού μητέρα του και η ανακρίτρια έκανε δεκτό το αίτημά της. Η οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί, επίσης, εάν το σημείωμα που βρέθηκε στη σχολική τσάντα του παιδιού και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί από την 9χρονη.

H μητέρα που έχασε τρία παιδιά στην Πάτρα
H μητέρα που έχασε τρία παιδιά στην Πάτρα / Φωτογραφία: pelop.gr

Τεστ DNA στο «ξεχασμένο» φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας

Δεκτό έγινε το αίτημα που είχε υποβάλει η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια προκειμένου να γίνει εξέταση τεστ DNA στο φιαλίδιο αίματος της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένο σε ψυγείο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

«Μετά από τρεις μήνες έντονης έρευνας, μετά από 3 μήνες έντονου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ατελείωτων συζητήσεων για την υπόθεση ξαφνικά εμφανίστηκε ένα φιαλίδιο το οποίο φαίνεται να είναι ξεχασμένο κατά μία πληροφορία σ’ ένα ψυγείο που χρησιμοποιούταν για την αποθήκευση των τροφίμων», δήλωσε ο συνήγορος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

«Ορθά η ανακρίτρια ζητάει εξέταση DNA για να μην υπάρχει αμφισβήτηση για κανέναν ότι πρόκειται για αίμα του παιδιού», επισήμανε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Οι αρμόδιες αρχές θα λάβουν δείγμα από την κατηγορούμενη και το Μάνο Δασκαλάκη προκειμένου να προβούν στην εξέταση των δειγμάτων της μικρής Τζωρτζίνας που έχουν βρεθεί όχι μόνο στο «Καραμανδάνειο» αλλά και στα άλλα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, στο Αγλαΐα Κυριακού και το Ωνάσειο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτά τα δείγματα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τοξικολογικό έλεγχο.

«Με τα ίδια αυτά υλικά θα μπορέσουν να γίνουν τοξικολογικές αναλύσεις, με τα πρωτόκολλα που οι τοξικολόγοι γνωρίζουν» προσέθεσε ο κ. Λέων.

Ποιος έγραψε το σημείωμα

H οικογένεια Πισπιρίγκου αμφισβητεί και το εάν το σημείωμα που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φέρεται η μικρή Τζωρτζίνα να έγραφε ότι η μητέρα της είναι κακιά, έχει γραφτεί από την 9χρονη.

«Υπάρχει προβληματισμός στην οικογένεια εάν αυτός είναι ο γραφικός της χαρακτήρας ή όχι. Αυτό συμβαίνει από την πρώτη ημέρα. Είναι κάτι που πιθανότατα θα υπάρξει η δυνατότητα να ελεγχτεί» δήλωσε ο δικηγόρος της κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με την οικογένεια, η χρήση διατυπώσεων στο σημείωμα είναι περίεργη για παιδί αυτής της ηλικίας.

Δολοφονήθηκε και η Ίριδα; – Τα τέσσερα στοιχεία που θα «κάψουν» τους ενόχους

Εξελίξεις «βόμβα» έρχονται στην άγρια υπόθεση -όπως εξελίσσεται- με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Μετά την κατηγορία ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα δολοφονήθηκε και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρίσκεται στο Κορυδαλλό ως ύποπτη, πληροφορίες αναφέρουν ότι και το 6 μηνών βρέφος της οικογένειας είχε την ίδια… τύχη.

Σε αυτό είχε συνηγορήσει και η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη, μιλώντας στο MEGA, ωστόσο η κατάθεση της ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε την νεκροτομή στο βρέφος θα έχει βαρύνουσα σημασία.

Ίριδα και Μαλένα
Ίριδα και Μαλένα

Η κατάθεση Τσιόλα ρίχνει φως στο μυστήριο

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα ήταν υποχρεωμένη να συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεσή της για την Ίριδα το πόρισμα της παθολογοανατομικής εξέτασης της κ. Μητσέλου, που διέγνωσε ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβοκόμβου.

Έγκυρες, ωστόσο, ιατροδικαστικές πηγές, αναφέρουν ότι η κ. Τσιόλα στην κατάθεση που αναμένεται να δώσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, δεν πρόκειται να αποδεχθεί την αγενεσία του φλεβόκομβου ως αίτιο του θανάτου της Ίριδας. Αντιθέτως, θα επικεντρωθεί στην δική της διαπίστωση (πνευμονικό οίδημα) και προβλέπεται να είναι άκρως επεξηγηματική, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητός από τους ερευνητές της υπόθεσης ο «μηχανισμός θανάτου» της Ίριδας.

Τα τέσσερα στοιχεία που θα «κάψουν» τους ενόχους

Όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες, προκύπτουν τα εξής τρία συμπεράσματα:

– Η αγενεσία φλεβόκομβου φεύγει από τη μέση.

– Παθολογικό αίτιο δεν υφίστανται.

– Ούτε γονιδιακό πρόβλημα υπάρχει, με βάση το αποτέλεσμα των εξετάσεων που έγινε γνωστό στις 30 Μαρτίου και που δεν είχε στην διάθεσή της η κ. Τσιόλα, όταν συνέτασσε την ιατροδικαστική της έκθεση, πέρυσι τον Ιούλιο και γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, δεν μπορούσε τότε να αποφανθεί ότι η Ίριδα έπεσε θύμα ασφυκτικού θανάτου.

– Αξιοσημείωτο, εξ άλλου, είναι ότι δεν χρειάζεται η ιατροδικαστής να αναφέρει σε τοξικολογικά ευρήματα, αφού η Ίριδα εξέπνευσε στο σπίτι και δεν είχε «φορτωθεί» ο οργανισμός της με φάρμακα.

Την ίδια ώρα, ούτε από το ενδεχόμενο εκταφής της σορού της θα προέκυπτε κάτι το διαφωτιστικό για να διευκολυνθεί στην κατάθεσή της η κ. Τσιόλα, γι’ αυτό άλλωστε και έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της εκταφής.

Ουσιαστικά, άλλωστε, τα χέρια της ιατροδικαστή Αγγελικής Τσιόλα «λύθηκαν» απ’ όταν περιήλθε σε γνώση της το αρνητικό αποτέλεσμα του γονιδιακού ελέγχου του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Aκολουθήστε το thestandard.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο thestandard.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση