08:47
29/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
08:47
29/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» απαντά στις κατηγορίες της Πισπιρίγκου: «Ουδέποτε χορηγήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα»

Ρούλα Πισπιρίγκου /Φωτογραφία: Eurokinissi

Ρούλα Πισπιρίγκου /Φωτογραφία: Eurokinissi

04.04.2022
17:14
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2022 • 22:01
Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστήριξε πως η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν «ιατρικό λάθος».

Ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας δήλωσε πως «οι γιατροί δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία κεταμίνη που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα», αντιδρώντας στους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγγου.

Ο κ. Παπασάββας δήλωσε χαρακτηριστικά: «ουδέποτε χορηγήθηκε από τους γιατρούς μας η ουσία κεταμίνη στην Τζωρτζίνα» και πρόσθεσε: «οι γιατροί μας δεν είχαν καμία σχέση, καθώς δεν χορήγησαν την ουσία σε οποιαδήποτε μορφή».

Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχείο εκ μέρους των θεράποντων ιατρών και του νοσοκομείου που προστίθεται στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίζεται εις βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία στο υπόμνημα της σήμερα μίλησε για ιατρικό λάθος σε ό,τι αφορά την κεταμίνη.

Υπενθυμίζεται πως η 33χρονη κατηγορούμενη υποστήριξε πως η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα ήταν «ιατρικό λάθος».

Η Πισπιρίγκου μιλά για «ιατρικό λάθος» με την κεταμίνη

Η κατηγορουμένη, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο, έφτασε στο γραφείο της ανακρίτριας σήμερα (4/4) το πρωί και αποδοκιμάστηκε έντονα από πολίτες.

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου /Φωτογραφία: Eurokinissi

Στο υπόμνημά της αναφέρεται σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται και στην παιδοχειρουργική.

Επιπλέον, παρέθεσε κι έναν βασικό ισχυρισμό προκειμένου να στηρίξει τα όσα υποστηρίζει περί πιθανότητας λάθους των γιατρών.

Πιο συγκεκριμένα στο υπόμνημά της η 33χρονη φέρεται να περιγράφει ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10. Σύμφωνα λοιπόν με όσα η κατηγορούμενη υποστηρίζει, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Διπλή εισαγγελική έρευνα στην Αθήνα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Υπό την εποπτεία τη προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ξεκίνησε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο νέος κύκλος έρευνας και για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα.

Η έρευνα ξεκινά στην Αθήνα μετά τη δίωξη κατά της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η 33χρονη απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια για το αδίκημα αυτό και αναμένεται να αρνηθεί την κατηγορία.

Οι δύο φάκελοι με τις δικογραφίες

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της νέας έρευνας οι εισαγγελείς θα ψάξουν τους φακέλους των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019.

Η έρευνα είναι κατεπείγουσα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα.

Τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα
Τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστεί κάθε δυνατότητα ιατρικών εξετάσεων σε όργανα των δυο παιδιών, προκειμένου η όλη διαδικασία να προχωρήσει τάχιστα. Επίσης, θα καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές που ενεπλάκησαν στις διαδικασίες νοσηλείας των δυο παιδιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα και το ματωμένο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.

Τι αναφέρουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για Μαλένα – Ίριδα

Για το έκζεμα στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται: «Πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)».

Σχετικά με το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσουν, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

H Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη από συγγενή «μπλεγμένο» στα ναρκωτικά;

«Πέπλο» μυστηρίου έχει απλωθεί γύρω από την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αχαϊκή Πολιτεία», νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το θάνατο των τριών παιδιών, πως συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου που ήταν μπλεγμένο στο παρελθόν με ναρκωτικά στην Πάτρα, είναι πιθανό να της προμήθευσε την κεταμίνη.

Όπως είναι γνωστό η κεταμίνη, γνωστή και ως specialK, αποτελεί ναρκωτική ουσία και μάλιστα κάποια εποχή ήταν «στην μόδα» για χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Προφανώς, κατά κάποια μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη, η Ρούλα είχε τον τρόπο να προμηθευτεί αυτή την ουσία από το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είναι γνωστό στην οικογένεια του, εν διαστάσει συζύγου της.

Αρχικά, ειπώθηκε ότι η κεταμίνη μπορεί να προερχόταν από την φαρμακαποθήκη στην οποία εργάζονται ο Μάνος Δασκαλάκης και ο πατέρας του. Όμως μέχρι σήμερα και παρά τις έρευνες που έχουν γίνει δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο.

Ερωτήματα για το πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθεύτηκε την κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι η ουσία που βρήκαν οι ιατροδικαστές στην άτυχη Τζωρτζίνα μετά την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε, ενώ παράλληλα οι γιατροί βρήκαν και δεύτερη ύποπτη ουσία που χορηγήθηκε στο 9χρονο κορίτσι.

Τα ερωτήματα που εγείρονται, είναι πώς μία μητέρα, μπορεί να βρήκε την κεταμίνη, να προμηθεύτηκε την ουσία που δίνεται μόνο σε γιατρούς και με πολύ συγκεκριμένα ιατρικά πρωτόκολλα και να την χορήγησε στην άτυχη κόρη της.

Οι αστυνομικές αρχές ψάχνουν σε κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές για την κεταμίνη

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές, όπως είναι γνωστό ψάχνουν στο κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου, τις απαντήσεις για την κεταμίνη.

Στο στόχαστρο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν μπει τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούσε η 33χρονη κατηγορούμενη για φόνο. Οι ειδικοί ανοίγουν και ανασύρουν ακόμα και σβησμένα αρχεία για να έχουν την ακτινογραφία των κινήσεών της.

Επαφές στα social media, αναζητήσεις στο διαδίκτυο, αγορές καλλυντικών και φαρμάκων από καταστήματα του internet σε Ελλάδα και εξωτερικό ελέγχονται εξονυχιστικά σε μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα και να χαρτογραφηθεί η διαδρομή της κεταμίνης.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι με κάποιο τρόπο προμηθεύτηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης, καθώς σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χορηγήθηκε εννέα φορές στην μικρή Τζωρτζίνα, μέχρι τελικά να καταφέρει να της πάρει τη ζωή στα τέλη Ιανουαρίου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση