22:56
18/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:56
18/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Οι τρεις φάκελοι που ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. – Η ανάληψη της ευθύνης από την «Ένοπλη Απάντηση», η «ανάγνωση» και τα ερωτηματικά

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Φωτογραφία: Eurokinissi

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Φωτογραφία: Eurokinissi

21.02.2024
13:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2024 • 16:32
Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις αναφορές σε ζητήματα επιμέτρησης ποινών

ΕΛ.ΑΣ.:«Εντοπίζουμε στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για τον φάκελο-βόμβα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, από τη νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ενοπλη Απάντηση», σαφείς ενδείξεις προσωπικής στόχευσης της παραλήπτριας προέδρου Εφετών. Στο κείμενο υπονοείται ότι ίσως υπάρξει νέα επίθεση εναντίον της, ενώ οι δράστες φαίνεται να αντιδρούν σε αναφορές ότι στόχος μπορεί να ήταν άλλος δικαστικός λειτουργός.

Πρόκειται προφανώς για ιδιαίτερα ανησυχητική ένοπλη ενέργεια, αφού πραγματοποιείται για δεύτερη φορά μέσα σε 12 χρόνια επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον δικαστικής λειτουργού ύστερα από την έκρηξη βόμβας το 2012 στο Χαλάνδρι στο σπίτι προέδρου Εφετών της Αθήνας που είχε εκδικάσει την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Δεν θεωρούμε πιθανό –χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο – ότι πρόκειται για ένα γενικότερο, συμβολικό χτύπημα κατά της Δικαιοσύνης, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν από άλλες ένοπλες οργανώσεις».

Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησαν, μιλώντας στα «ΝΕΑ», υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με την ανάρτηση σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών της προκήρυξης για τον τρομοφάκελο που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

«Ερευνούμε αν η ενέργεια σχετίζεται με αποφάσεις της εν λόγω δικαστού για συγχωνεύσεις ποινών ατόμων που εμπλέκονταν σε ληστείες και άλλες εγκληματικές ενέργειες και ίσως έχουν επαφή και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Εξετάζουμε, ακόμη, υποθέσεις με καταδίκες και φυλακίσεις υπαλλήλων σωφρονιστικών καταστημάτων της Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι διευκόλυναν ποινικούς κρατουμένους με σοβαρή παραβατική δράση. Όμως ερευνούμε και άλλα ενδεχόμενα, ωστόσο προσώρας δεν έχουμε ανακαλύψει απόφαση της εν λόγω δικαστού που να σχετίζεται με δράση αναρχικών.

«Το κείμενο της προκήρυξης περιέχει απλοϊκούς αφορισμούς και αναφορές στους δικαστές και έχει χαρακτηριστικά λάθη. Υπάρχουν, φέρ’ ειπείν, αναφορές για «δικαστές, εφέτες και εισαγγελείς» σαν να είναι κάτι ξεχωριστό, ενώ εφέτες και εισαγγελείς έχουν και αυτοί τη δικαστική ιδιότητα. Επιπλέον, περιέχει παραγράφους για δικαστικές αποφάσεις και ζητήματα επιβολής ποινών που χρήζουν περαιτέρω ανάλυσης» επισημαίνουν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στο κείμενο της νέας ένοπλης οργάνωσης σημειώνεται συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων: «Το έργο των δικαστικών λειτουργών είναι ξεκάθαρο πως στοχεύει στον βασανισμό και την εξαθλίωση όλων των κρατούμενων και γενικά σε όλους εκείνους που δυστυχώς θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το σινάφι τους. Δικαστές, εισαγγελείς, εφέτες, όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια κλειστή ομάδα βασανιστών, φυσικά με τη βοήθεια και συγκάλυψη των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Δείγματα εμμονής

Οι αστυνομικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις αναφορές σε ζητήματα επιμέτρησης ποινών, απόρριψης αιτημάτων συγχώνευσης ή και πρόωρες αποφυλακίσεις. Ενδεικτικά σημειώνεται στην προκήρυξη: «Οι δικαστές είναι αυτοί που κρίνουν με το έτσι θέλω για πόσο θα κάτσουν άνθρωποι στις φυλακές, ανεξαρτήτως αποδείξεων και στοιχείων, επειδή μόνο και μόνο αρέσκονται να παίρνουν εκδικητικές αποφάσεις κατά τη δήθεν κρίση τους και να απονέμουν τη δική τους «δικαιοσύνη», χωρίς να υπολογίζουν κανέναν και τίποτα».

Επιπλέον, οι αστυνομικοί εντοπίζουν στο κείμενο δείγματα εμμονής στο πρόσωπο της συγκεκριμένης δικαστικής λειτουργού. Οπως αναφέρουν: «Η πρόεδρος Εφετών είναι ένα από τα βασικά γρανάζια της απάνθρωπης-φασιστικής μηχανής που έχει ως μοναδικό στόχο τον βασανισμό και την εκδίκηση όλων όσων κρίνεται η «τύχη» τους από αυτήν. Η «τύχη» όμως δεν θα είναι πάντα με το μέρος της, καθώς δεν θα υπάρχει πάντα δίπλα της ένας σύζυγος στρατιωτικός (σ.σ.: πρώην αστυνομικός, ο οποίος αντελήφθη ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με τον φάκελο-βόμβα).

«Οι αποφάσεις που έχει πάρει στο παρελθόν, αδιαφορώντας ξεκάθαρα για τις συνέπειες που θα υποστούν οι κρατούμενοι, δεν μένουν πάντα αναπάντητες. Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είστε στο απυρόβλητο και θα υπάρχουν οι ανάλογες συνέπειες και για εσάς. Οσο εύκολα έφτασε ο φάκελος-βόμβα στο γραφείο της, τόσο εύκολα μπορούν οι σφαίρες μας να βρουν τον στόχο τους. Μπορεί αυτή η προσπάθεια να απέτυχε, αλλά η συγκεκριμένη βασανίστρια θα παραμείνει βασικός στόχος για εμάς».

Πηγή: In.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση