07:24
21/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:24
21/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Μήνυση Δασκαλάκη στην αδελφή της Πισπιρίγκου για ψευδή κατάθεση!

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα / Φωτογραφία: Eurokinissi

Η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα / Φωτογραφία: Eurokinissi

19.04.2024
23:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2024 • 11:24
Κατηγορείται από τον Μάνο Δασκαλάκη η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Οι συνθήκες θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας μέσα στο παιδικό δωμάτιο της στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα βρέθηκαν σήμερα στο επίκεντρο της εξέτασης της Δήμητρας Πισπιρίγκου.

Η μάρτυρας, δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα και τους συνηγόρους για το πώς βρήκε το βρέφος νεκρό, τι έκανε η αδελφή της Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κάθεται στο εδώλιο για τους θανάτους της Ίριδας και Μαλένας τις στιγμές εκείνες αλλά και για τις δικές της κινήσεις τα κρίσιμα εκείνα λεπτά.

Μάλιστα, η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου ξέσπασε σε λυγμούς όταν η εισαγγελέας της έδρας της έδειξε φωτογραφίες του νεκρού βρέφους. Για το λόγο αυτό η δίκη διεκόπη για λίγο και η μάρτυρας έπεσε με δάκρυα στα μάτια στην αγκαλιά της κατηγορούμενης αδελφής της.

Πρόεδρος: Προανακριτικά είχατε πει πως ανοίξατε το φως, πήρατε αγκαλιά την Ίριδα και τα χειλάκια της ήταν μελανιασμένα.

Δ. Πισπιρίγκου: Σίγουρα δεν το άνοιξα το φως.

Πρόεδρος: Ενώ η Τζωρτζίνα νοσηλεύεται η αδελφή σας σας γράφει α δείτε αν έβγαλε τη βέρα ο κ. Δασκαλάκης και αν έβγαλε το «παντρεμένος» από το προφίλ του. Της γράφετε «τίποτα δεν έχει ανεβάσει». Με δυο θανάτους παιδιών και τρίτο παιδί στο νοσοκομείο αυτά τα μηνύματα τι νόημα έχουν;

Δ. Πισπιρίγκου: Εκείνη την περίοδο υπήρχαν έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους. Ο κ. Δασκαλάκης ήταν επίμονος να πει η Ρούλα στη Τζωρτζίνα ότι έκανε εξωσυζυγική σχέση και για αυτό «φεύγει ο μπαμπάς».

Δηλαδή να πει σε ένα 8χρονο παιδί αυτό το πράγμα. Υπήρχαν για αυτό το λόγο έντονοι τσακωμοί μεταξύ τους. Ο κ. Δασκαλάκης συνέχιζε να είναι επιθετικός και να την βρίζει. Τότε είχαμε μιλήσει με το δικηγόρο για το διαζύγιο και εκείνος μας είχε πει «να προσέχετε όλες τις κινήσεις τα πάντα». Επειδή την είχε «μπλοκάρει» κοίταγα εγώ τις κινήσεις του.

Πρόεδρος: Υπάρχουν θάνατοι και ένα παιδί στο νοσοκομείο. …

Μάρτυρας: Δεν ρώτησα. Έμπαινα στο προφίλ του ότι έβλεπα το κράταγα μήπως το χρειαστεί ο δικηγόρος για την αγωγή. Τώρα που τα βλέπω ίσως να έκανα λάθος που δεν της είπα «σταματά μην ασχοληθούμε ξανά».

Στην συνέχεια η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα της έδρας και πάλι για ο θάνατο της μικρής Ίριδας.

Εισαγγελέας: Είναι πλείστες οι αντιφάσεις σας. Εγώ να δεχθώ ότι το μωρό για ώρες δεν πείνασε δεν έκλαψε αλλά δεν μπήκατε καν στο δωμάτιο μετά από 12 ώρες να δείτε αν είναι έστω σκεπασμένη;

Δ. Πισπιρίγκου: Έχετε δίκιο, όμως η Ρούλα ήξερε τη ρουτίνα του παιδιού. Μπήκε δυο φορές στο δωμάτιο τη νύχτα.

Εισαγγελέας: Στην ανακρίτρια είπατε άλλα για το σημάδι στο στόμα του παιδιού και εδώ άλλα. Σας επιδεικνύω ξανά τη φωτογραφία…

Μάρτυρας: Δεν θέλω να τη δω τη φωτογραφία, δεν μπορώ.

Εισαγγελέας: Ποιος έβαλε το μαξιλάρι στο προσκέφαλο; Η αστυνομία σας είπε να μην αλλάξετε τίποτα στο δωμάτιο γιατί θα έρχονταν για αυτοψία…..

Δ. Πισπιρίγκου: Το μαξιλάρι ήταν στο δεξί χέρι του παιδιού.
Εισαγγελέας: Τι μπορεί να συνέβη; Πως το μαξιλαράκι βρέθηκε στα δεξιά του χεριού του παιδιού;

Δ. Πισπιρίγκου: Ίσως το παιδί να πήγε προς τα πάνω. Το παιδί είχε μετακινηθεί προς τα πάνω όχι το μαξιλάρι.

Εισαγγελέας: Δεν  ρωτήσατε ποτέ την  αδελφή σας – μετά το θάνατο του παιδιού – που είχε βάλει το πανάκι;

Δ. Πισπιρίγκου: Δεν κάναμε καμία συζήτηση.
Εισαγγελέας: Τι εξήγηση δίνετε;

Μάρτυρας: Ίσως όπως σήκωσα εγώ το παιδί το πανάκι να πετάχτηκε.
Εισαγγελέας: Πως αντέδρασε η κατηγορουμένη όταν φέρατε την Ίριδα από το δωμάτιο στη κουζίνα;

Δ. Πισπιρίγκου: Της έφυγε το πιατάκι που κρατούσε από τα χέρια. Είχε πέσει στη γωνία και φώναζε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι έλεγε.

«Βλέπουμε μια καινούργια κατάθεση σήμερα. Ο κ. Δασκαλάκης θα υποβάλλει μήνυση για αυτές τις ψευδείς καταθέσεις σε βάρος της μάρτυρα. Όλα είναι με διαφορετική εκδοχή σε κάθε ερώτηση που γίνεται στη κυρία μάρτυρα, η οποία δεν είναι σε θέση να εξηγήσει τις αντιφάσεις. Το ίδιο συμβαίνει και από το περιβόητο πανάκι. Το μαξιλάρι πως βρέθηκε σε αυτή τη θέση που είναι στη φωτογραφία;  Από τη μια μας είπε ότι κρατούσε τη ψυχραιμία της για τη Τζωρτζίνα μετά το περιστατικό με την Ίριδα στο σπίτι και από την άλλη ότι χτυπούσε το κεφάλι της στον τοίχο», σχολίασε για την κατάθεση της Δ. Πισπιρίγκου η συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Ακολούθησε στη δίκη η κατάθεση της παιδιάτρου Ελένης Ρούτη, η οποία παρακολουθούσε τα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη.

Πρόεδρος: Υπήρχε κάτι στην Μαλένα που να σας έχει προβληματίσει;

Ελ. Ρούτη: Όχι μέχρι που παρουσιάστηκε το πρόβλημα. Ένα έτος πριν το θάνατο της παρουσιάστηκε η λεμφαδενίτιδα. Ήρθε η μητέρα στο ιατρείο. Αυτή την ασθένεια την συναντάμε συχνά. Έδωσα αντιβίωση και όταν ολοκληρώθηκε η αγωγή είδα ότι η λεμφαδενίτιδα είχε επεκταθεί. Μέσα σε δυο μέρες έκανα όλο τον έλεγχο και δεν βρήκα τίποτα. Τους κάλεσα στο ιατρείο. Ήρθαν και οι δυο γονείς. Τους είπα ότι δεν βρήκα τίποτα και τους είπα χαρακτηριστικά: Ή μπαίνετε νοσοκομείο στην Πάτρα ή πάτε κατευθείαν Αθήνα, γιατί αν είναι κάποια κακοήθεια που ξεκινάει να είστε δίπλα στο «Ελπίδα» να το προλάβουμε. Τους έδωσα παραπεμπτικό και την άλλη μέρα μου είπαν «ναι φεύγουμε για Αθήνα». Μετά μιλήσαμε μια δυο φορές γιατί αγωνιούσα. Με πήρε ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε για διάγνωση λευχαιμίας. Τους καθησύχασα τους είπα ότι είναι στην αρχή και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις πάνε καλά.

Πρόεδρος: Πάμε στην  ημέρα του θανάτου….

Ελ. Ρούτη: Ήταν Σάββατο με πήρε 4 το απόγευμα ο κ. Δασκαλάκης και μου είπε η Μαλένα έφυγε. Ήταν σοκαρισμένος και εγώ σοκαρίστηκα, δεν περίμενα τόσο ξαφνικό θάνατο. Δεν περίμενα να πάει έτσι….

Πρόεδρος: Πείτε μας για την Ίριδα….

Ελ Ρούτη: Το παιδάκι έκανε τα εμβόλια συνεπέστατα. Είχε υπάρξει μια ιοσούλα μια ελαφριά βρογχίτιδα που θεραπεύτηκε. Κάπου εκεί στον τρίτο μήνα άκουσα ένα φυσηματακι πολύ μικρής έντασης που παρέπεμπε σε αθώο φύσημα. Τους είπα ότι σαν πρωτόκολλο πρέπει να στείλουμε το παιδί σε καρδιολόγο από τη στιγμή που υπάρχει ένας θάνατος (της Μαλένας) στην οικογένεια. Το ακούμε αυτό το φύσημα στα μισά παιδιά. Είχα στο μυαλό μου ότι υπήρχε ένας ξαφνικός θάνατος στην οικογένεια για αυτό τους έστειλα σε καρδιολόγο. Σε ένα άλλο μωρό θα περίμενα να το ξαναδώ.

Συνεχίζοντας η μάρτυρας τόνισε: «Ξαφνικά έμαθα από μία φίλη ότι έφυγε και η Ίριδα, πήρα τον κ. Δασκαλάκη και μου είπε: «Η Ίριδα έφυγε». Είχα πάθει σοκ. Ήταν το δεύτερο παιδί, ένας ξαφνικός θάνατος με ελεγμένα καρδιολογικά».

Πρόεδρος: Μιλήσατε με την κ. Πισπιρίγκου;

Μάρτυρας: Κάλεσα τον κ. Δασκαλάκη -γιατί φανταζόμουν ότι η μαμά θα ήταν χάλια – και τους είπα να πάνε κατευθείαν για γονιδιακό έλεγχο της Τζωρτζίνας. Μου είπε ότι θα πήγαιναν αλλά να περάσει ένας μήνας να ηρεμήσουν. Τους είπε οτιδήποτε και να δούνε να πάνε κατευθείαν νοσοκομείο, εγώ δεν θα μπορούσα να τους βοηθήσω σε επίπεδο επιστημονικό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Απριλίου.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση