Quantcast
03:54
08/12/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:54
08/12/2023

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η πρώτη απάντηση του εφοπλιστή Καραγεώργη για το επεισόδιο με τον δημοσιογράφο Γιώργου Παπαχρήστου – «Το συμβάν δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο»

Γιώργος Παπαχρήστου και Γιάννης Καραγιώργης

Γιώργος Παπαχρήστου και Γιάννης Καραγιώργης

01.09.2023
14:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2023 • 21:54
Η ανακοίνωση του Γιάννη Καραγεώργη για το επεισόδιο

Ανακοίνωση για το επεισόδιο που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη (29/8) στο ημίχρονο του ΠΑΟ-Μπράγκα στο ΟΑΚΑ με τον δημοσιογράφο Γιώργου Παπαχρήστου, εξέδωσε ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγεώργης.

Όπως τονίζει ο κ. Καραγεώργης «είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τοποθετηθώ για το συμβάν, που έλαβε χώρα μεταξύ εμού και του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου γνωστού Ομίλου Μ.Μ.Ε., αφού πρωτίστως απολογηθώ για το «μήνυμα», που στιγμιαία έστω εκπέμπεται, από τέτοιου είδους ενστικτώδεις αντιδράσεις, στην οικογένεια μου, στους φίλους, στο προσωπικό των εταιρειών μου, καθώς και σε όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν τόσα χρόνια, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το εν λόγω συμβάν επ’ ουδενί δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απολογηθώ και στην οικογένεια του Γεωργίου Παπαχρήστου για ό,τι συνέβη».

Παράλληλα, τονίζει ότι κατά το επεισόδιο δεν ζητήθηκε η «συνδρομή οποιουδήποτε τρίτου» δεν υπήρξαν σωματοφύλακες και φυσικά δεν υπήρξε «διατύπωση απειλών και δήθεν οδηγιών σε τρίτους περί δήθεν δολοφονίας του».

Ο κ. Καραγεώργης τονίζει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη για όσα ψευδώς έχουν ακουστεί και πως «η Δημοκρατία και ο Τύπος, που έχουν επιζήσει μετά από πραγματικά δύσκολες συνθήκες στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν από έναν διαπληκτισμό μεταξύ δύο και μόνο ιδιωτών. Ίσως κινδυνεύει περισσότερο από την στοχευμένη διασπορά συκοφαντικών ειδήσεων κατά ιδιωτών, επιχειρηματιών, πολιτικών και κυβερνήσεων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γιάννη Καραγεώργη

«Είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τοποθετηθώ για το συμβάν, που έλαβε χώρα μεταξύ εμού και του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, δημοσιογράφου γνωστού Ομίλου Μ.Μ.Ε., αφού πρωτίστως απολογηθώ για το «μήνυμα», που στιγμιαία έστω εκπέμπεται, από τέτοιου είδους ενστικτώδεις αντιδράσεις, στην οικογένεια μου, στους φίλους, στο προσωπικό των εταιρειών μου, καθώς και σε όσους είναι δίπλα μου και με στηρίζουν τόσα χρόνια, οι οποίοι γνωρίζουν ότι το εν λόγω συμβάν επ’ ουδενί δεν με αντιπροσωπεύει ως άνθρωπο. Ταυτόχρονα θα ήθελα να απολογηθώ και στην οικογένεια του Γεωργίου Παπαχρήστου για ό,τι συνέβη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα ήθελα να τονίσω, ότι η απεύθυνσή μου προς τον θιγέντα, και μόνον, έγινε αποκλειστικά από εμένα, χωρίς καμία απολύτως συνδρομή οιουδήποτε τρίτου, χωρίς την ύπαρξη σωματοφυλάκων και φυσικά χωρίς την διατύπωση απειλών και δήθεν οδηγιών σε τρίτους περί δήθεν δολοφονίας του.

Η εκ μέρους μου απώλεια της ψυχραιμίας μου οφείλεται στην συνεχιζόμενη σε βάρος μου επίθεση, με συκοφαντικά στοιχεία, και στην συνεχιζόμενη προσβολή της προσωπικότητάς μου, μέσω δημοσιευμάτων, που επιχειρούν να με εξοντώσουν και να μου προκαλέσουν, όχι μόνον μία «όλως ελαφρά, σωματική βλάβη» αλλά την ίδια την «δολοφονία της προσωπικότητάς μου». Όσα προπετώς και ψευδώς έχουν διαδοθεί, εναντίον μου από τον Γεώργιο Παπαχρήστου, στα οποία προστέθηκε και η χθεσινή αναφορά του σε κεντρικό δελτίου ειδήσεων, ότι δηλαδή δήθεν εκκρεμούσε αίτημα δικαστικής συνδρομής, των Η.Π.Α εναντίον μου, το οποίο, μάλιστα, όπως υπονοείται, μέσω παραδικαστικής δράσης δήθεν «ενταφιάστηκε» από την Κυβέρνηση, το έτος 2022, δεν προσβάλλουν μόνον εμένα, αλλά και το ίδιο το Κράτος Δικαίου στην χώρα μας.

Αγνοώ τους πραγματικούς λόγους που υποκρύπτονται πίσω από την διαρκή στοχοποίησή μου, από συγκεκριμένα κέντρα, πλέον όμως είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω τα δικαιώματα μου ενώπιων των ελληνικών και των αλλοδαπών αρμοδίων δικαστηρίων για την ζημία που έχουμε υποστεί τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι επιχειρήσεις μου από τις εν λόγω παράνομες ενέργειες.

Θα ήθελα να τονίσω ότι σέβομαι απόλυτα το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όπως τουλάχιστον εγώ το αντιμετωπίζω ως λειτούργημα κατά την δραστηριοποίησή μου, ως ιδιοκτήτης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία χρηματοδοτώ, με όχι αδιευκρίνιστα ή αδικαιολόγητα χρήματα από παράνομες δραστηριότητες (όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου), με σκοπό την ακώλυτη άσκηση έγκυρης και έντιμης δημοσιογραφίας, η οποία δεν εμφορείται από τα ιδεώδη των δημοσιογραφικών «πιστολιών».

Τέλος, δεν θεωρώ ότι η Δημοκρατία και ο Τύπος, που έχουν επιζήσει μετά από πραγματικά δύσκολες συνθήκες στην χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύουν από έναν διαπληκτισμό μεταξύ δύο (2) και μόνο ιδιωτών. Ίσως κινδυνεύει περισσότερο από την στοχευμένη διασπορά συκοφαντικών ειδήσεων κατά ιδιωτών, επιχειρηματιών, πολιτικών και κυβερνήσεων».

Aκολουθήστε το thestandard.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο thestandard.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση