Quantcast
06:01
13/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:01
13/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)

Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

30.10.2023
13:09
Τελευταία ενημέρωση: 31/10/2023 • 8:29
Δείτε όλα όσα έγιναν στην χειροτονία του στην Μητρόπολη Αθηνών, πλήθος κόσμου

Το πρωί της Κυριακής στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, τελέστηκε η χειροτονία του εψηφισμένου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου κ. Επιφανίου, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Στη χειροτονία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Φθιώτιδος κ. Συμεών, ενώ παρόντες στον ναό ήταν επίσης οι Μητροπολίτες Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, Ύδρας κ. Εφραίμ, Ιλιού κ. Αθηναγόρας, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος καθώς και ο Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος.

Επίσης, παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Δήμαρχος Αστακού Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, οι βουλευτές Μάριος Σαλμάς, Θάνος Μωραϊτης, Χριστίνα Σταρακά και πλήθος κόσμου από το Αγρίνιο, καθώς αρκετοί έφτασαν με πούλμαν στην πρωτεύουσα.

Ο νέος Επίσκοπος Ταλαντίου, Επιφάνιος Καραγεώργος, μέχρι πρότινος ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 9 Οκτωβρίου.

xeirotonia epifaniou 5 - Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)
Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Μέχρι τον Φεβρουάριο διατελούσε πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για 17 χρόνια αλλά και ως προϊστάμενος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου.

Ενδεικτικό της συγκίνησης και της αποδοχής που ο Επιφάνιος έχει ήταν το βροντερό «Άξιος!» που ακούστηκε και το χειροκρότημα.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ως συνεχιστής και εσείς Μακαριώτατε, και οι συλλειτουργοί σας Άγιοι Αρχιερείς, αυτής της Αποστολικής Διαδοχής, διά των αγίων και τιμίων Χειρών σας επί της κεφαλής μου αυτό το ίδιο Άγιο Πνεύμα θα επικαλεσθείτε γιά να κατασταθώ Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού.”

“Μακαριώτατε, μετά Θεόν είσθε ο ευεργέτης μου. Προ οκτώ μηνών με εντάξατε στον ιερό Κλήρο της ιεράς Αρχιεπισκοπής. Με διορίσατε στην ενορία του Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων. Με ανεβάσατε στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και προ ολίγων ημερών με προεκρίνατε για την θέση του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής” – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Επιφάνιος.

Επίσης, ο Επίσκοπος Ταλαντίου συμπλήρωσε: “Σας ευχαριστώ εκ των εσωτάτων μυχίων της υπάρξεώς μου. Με πνεύμα ταπεινώσεως, υπακοής, σεβασμού, και αφοσιώσεως θα μαθητεύσω ως γνήσιος μαθητής πλησίον σας για να δεχθώ στην εκκλησιαστική διακονία μου την πολύτιμη εμπειρία σας, την σοφία, την σύνεση, την ελευθερία της αγάπης, την πραότητα, την θυσιαστική εργασία στον αγρό της Εκκλησίας. Θα ηχεί πάντοτε στα αυτιά μου ο Κυριακός λόγος «Τέκνον, ύπαγε εργάζου εν τω αμπελώνι μου», δίνοντάς μου την δυνατότητα να γευτώ «βότρυν τον πέπυρον» εκ της αμπέλου της Αγίας Εκκλησίας.”

xeirotonia epifaniou 1 - Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)
Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον νέο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αγαπητέ μου πατέρα Επιφάνιε, δεν σε γνώριζα προσωπικά. Μαθαίνοντας όμως για το έργο που πρόσφερες επί χρόνια, ήρεμα και αθόρυβα, βεβαιώθηκα ότι διακρίνεσαι όχι μόνον για τις ικανότητες και τα θεολογικά ενδιαφέροντα σου, αλλά ιδίως για το εκλλησιαστικό σου ήθος».

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Πολύ Ιεράρχες μου μίλησαν για το πρόσωπό σου με τα καλύτερα λόγια. Με βεβαίωσαν για την προσήλωσή σου στην εκκλησία και τον σεβασμό και την απόλυτη υπακοή σου προς τους εκκλησιαστικούς θεσμούς. Για τα ίδια με βεβαίωνε, κατά τη διάρκεια της χηρείας Ι.Μ. Αιτωλίας ο τοποτηρητής αυτής, Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος».

393950590 1020237549254739 7914933784632902975 n - Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)
Ο Επιφάνιος Καραγεώργος με την κα Αθανασία Γαρμπή

«Η εκλογή σου στο επισκοπικό αξίωμα είναι μια νέα ανάθεση, που έρχεται και ως επιβράβευση, αλλά κυρίως ως νέα πρόκληση» – πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο νέος Επίσκοπος μοίρασε το αντίδωρο στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού στους πολυάριθμους συγκινημένους πιστούς, ενώ δέχθηκε τις εγκάρδιες και ενθουσιώδεις ευχές κλήρου και λαού.

xeirotonia epifaniou 3 - Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)
Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Ποιος είναι ο νέος Επίσκοπος Ταλαντίου

Ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος κατάγεται από τo Αγρίνιο και διηκόνησε την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας από διάφορες επιτελικές θέσεις.

Γεννήθηκε στα Τριανταίικα Αγρινίου το έτος 1971 και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Αγρίνιο. Κατόπιν, φοίτησε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας το πτυχίο αμφοτέρων.

xeirotonia epifaniou 8 - Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)
Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Στις 5 Δεκεμβρίου 1998 εκάρη μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Επιφάνιος, προς τιμήν του μακαριστού Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωροπούλου. Στις 6 Δεκεμβρίου 1998 χειροτονήθηκε Διάκονος και στις 31 Μαΐου 1999 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο. Υπηρέτησε ως Εφημέριος των Ενοριών Προφήτου Ηλιού Σταμνάς και Αγίου Βασιλείου Ελαιοφύτου.

xeirotonia epifaniou 30 10 2023 - Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)
Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Στις 25 Νοεμβρίου 2005 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, πλησίον του οποίου υπηρέτησε ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Διηκόνησε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε όλες τις ποιμαντικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως, κυρίως δε στο θείο κήρυγμα, στον τομέα της νεότητας και της φιλανθρωπίας.

370197559 3666658296950101 5006005465004695176 n - Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου στην Μητρόπολη Αθηνών (εικόνες & βίντεο)
Η χειροτονία του νέου Αγρινιώτη Επισκόπου Ταλαντίου Επιφανίου Καραγεώργου

Συνέγραψε άρθρα θρησκευτικού και πνευματικού περιεχομένου και έλαβε μέρος σε διάφορα Συνέδρια ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Από το έτος 2022 διακονεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Πατησίων.

Πηγή φωτογραφιών: RomfeaΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση