Quantcast
22:53
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
22:53
25/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

H καταστροφή στην Πεντέλη από το 1984 έως σήμερα – Αντί να αυξάνονται τα δέντρα, αυξάνονται τα σπίτια (βίντεο)

Ο χάρτης από την Πεντέλη / Φωτογραφία: Glomex

Ο χάρτης από την Πεντέλη / Φωτογραφία: Glomex

25.07.2022
15:22
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2022 • 23:50
Η θλιβερή εικόνα από την «ταλαιπωρημένη» Πεντέλη

Η Πεντέλη για ακόμα μια χρονιά «πληγώθηκε» από τις φωτιές και η δασική έκταση μειώθηκε κι άλλο.

Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή αυτή ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος αγρονόμος – τοπογράφος – μηχανικός, παρουσίασε την διαχρονική αποτύπωση των εξελίξεων στο δασικό περιβάλλον της Πεντέλης και την καταστροφή που έχει γίνει σε βάθος χρόνου,

Με τη χρήση αναλυτικών στοιχείων, αποτυπώνεται από το 1984 έως σήμερα το πεδίο των αλλαγών στην Πεντέλη, με υποχώρηση της δασικής έκτασης και την αύξηση των οικισμών. Το 1984 δεν υπήρχαν οικισμοί όπως η Διώνη και τη δεκαετία του ’90 εκεί ξεφυτρώνει ο μεγαλύτερος οικισμός

Διαχρονικά η Πεντέλη αντί να αυξάνει τα δένδρα, αυξάνει τα σπίτια της

Διαχρονικά η Πεντέλη αντί να αυξάνει τα δένδρα, αυξάνει τα σπίτια της, τόνισε ο κ. Θεοδοσόπουλος στην ΕΡΤ και ανέφερε πως κάθε δέκα χρόνια ειδικά αυτή η γειτονιά της Πεντέλης, Ντράφι, Δασαμάρι, Διώνη καίγεται, ενώ το χαρακτηριστικό αυτών των περιοχών είναι ότι όλοι είναι οικοδομικοί συνεταιρισμοί.

Συνεχίζοντας τόνισε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται σωστά ο χωροτακτικός και πολεοδομικός σχεδιασμός και καλύτερη προστασία της φύσης.

«Στο βουνό πρέπει να αποφασίσουμε ότι θέλουμε δάση και όχι οικισμούς, πρέπει να σχεδιαστεί αποσυμφόρηση όλων αυτών των περιοχών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε πως η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται και με τις «αυθαιρετουπόλεις» που έχουν αρκετοί Δήμοι και επιχειρούν να τις εντάξουν στο σχέδιο πόλης, ενώ πρότεινε να γίνει μία «τράπεζα γης», στην οποία να καταγραφεί που υπάρχουν εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και εργοστάσια για να δημιουργήσουμε χώρους πρασίνου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση