09:58
19/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:58
19/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης και η υποταγή στον αρχηγό – O «Ιωσήφ», ο ΟΜΛΕ και οι υπόλοιποι

Χούλιγκαν της Θύρας 7

Χούλιγκαν της Θύρας 7

24.04.2024
08:27
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2024 • 13:35
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας, 8 είναι τα ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης

Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες που αφορούν την δράση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν του Ολυμπιακού, που σχεδίασαν και υλοποίησαν την δολοφονική επίθεση με στόχο τους άνδρες των ΜΑΤ στου Ρέντη και είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας, 8 είναι τα ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, που όλοι οι υπόλοιποι, «υποτάσσονται στην βούληση τους». Πρόκειται για τους Ι.Α, Μ,Χ, Π.Κ,Μ.Χ, Δ.Μ, Κ.Κ και Ν.Κ. Τα συγκεκριμένα άτομα, αποτελούσαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, «τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες».

Τα νεότερα και νεαρότερα μέλη της οργάνωσης, που στρατολογούνταν στο γήπεδο, τους αποκαλούν και ως «μεγάλους», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του Ολυμπιακού. Είναι ενδεικτικό πως, χωρίς την εντολή ή την έγκριση  αυτών των ατόμων, «δεν γίνεται τίποτα», όπως αναφέρει το Lawandorder.gr.

Το προφίλ των «8»

Ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός», αποτελεί, σύμφωνα με την αστυνομία,  τον αρχηγό της θύρας 7 και τον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης. Η πλειοψηφία των οπαδών του Ολυμπιακού, τον αναγνωρίζουν ως αρχηγό των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και υπακούν στις εντολές του, «καθώς εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις, τις οποίες οργανώνει και σχεδιάζει ο ίδιος. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα».

Παράλληλα, φέρεται να «αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, κυρίως από πώληση εισιτηρίων, καθώς πουλάει προσκλήσεις, τις οποίες λαμβάνει δωρεάν, ενώ όσο πιο σημαντικός είναι ο αγώνας, τόσο μεγαλύτερο είναι το «καπέλο» που βάζει στην τιμή των εισιτηρίων.  Εκτός της θύρας 7, ο  «Ιωσήφ», ηγείται και του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ηλιούπολης. Τυγχάνει ιδιαίτερα επικίνδυνος, «καθώς φέρει σε κάποιους αγώνες του Ολυμπιακού οπλισμό, τον οποίο δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει απλά και μόνο για την διασκέδασή του».

Ο «ΟΜΛΕ»

Το συγκεκριμένο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, εμφανίζεται  στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση.Πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη και έχει σχεδόν ισάξιο ρόλο με αυτόν του «Ιωσήφ».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, «εμφανίζεται άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις». Διατηρεί άμεση επαφή και επικοινωνία με τον «Ιωσήφ» και λαμβάνει τον σεβασμό και την υπακοή των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, καθώς αναγνωρίζεται από αυτούς ως αρχηγός του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην περιοχή του Ιλίου με την ονομασία «ΔΥΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ. Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ» αποτελεί την σκληρότερη ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού, μέλη της οποίας οργανώνουν και εκτελούν επιθέσεις σε βάρος αντίπαλων οπαδών ή αστυνομικών.

Ο «ΟΜΛΕ» , προβαίνει σε «χαρακτηριστικά» μαχαιρώματα σε αντίπαλους οπαδούς, τα οποία στην γλώσσα των οπαδών λέγονται «τσιμπιές» και αποτελούν την «υπογραφή» του. Εκμεταλλευόμενος την δύναμη που αποκτά από τον χειρισμό των λοιπών μελών της εγκληματικής οργάνωσης, αποκομίζει χρηματικά οφέλη, από την πώληση εισιτηρίων σε αγώνες του Ολυμπιακού και το τελευταίο ενάμιση έτος από τις καντίνες που λειτουργούν εξωτερικά του γηπέδου Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ και Σ.Ε.Φ., κατά τη διάρκεια των αγώνων του Ολυμπιακού, υποχρεώνοντας τους ιδιοκτήτες να καταβάλουν το ποσό των 20 ή των πενήντα 50 ευρώ. Αυτό το πραγματοποιεί είτε συλλέγοντας ο ίδιος τα χρηματικά ποσά από τους πάγκους, είτε στέλνοντας τους λεγόμενους «ΜΙΚΡΟΥΣ» σε ομάδες να τα συλλέξουν αυτοί για λογαριασμό του. Σε διαφορετική περίπτωση προέβαινε στις φθορές τους.

Ο «Καλλιθεώτης» Π.Κ

Ο Π.Κ, εμφανίζεται ως οργανωτής στην «Θύρα 7». Πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, ηγείται του συνδέσμου του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα με την ονομασία «MISFITS» και έχει αναλάβει τη μεταφορά των πανό, όταν πρόκειται για αγώνες που παρίστανται οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού που δεν διεξάγονται στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Εμφανίζεται να παρακινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις.

Με το κινητό του τηλέφωνο, βιντεοσκοπεί κάποιες από τις επιθέσεις οπαδών του Ολυμπιακού, με σκοπό στη συνέχεια να τις αναρτήσει σε εφαρμογές του διαδικτύου. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, με «ανατροπή» του αρχηγού της, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Αποκομίζει σημαντικά χρηματικά οφέλη, στην γλώσσα των οπαδών μεροκάματα, από την πώληση εισιτηρίων σε αγώνες του Ολυμπιακού, σε μεγαλύτερη τιμή από την αναγραφόμενη ή βάζοντας στο γήπεδο άτομα λόγω των γνωριμιών του που έχει με τους STEWART, που βρίσκονταν στις θύρες του γηπέδου, εισπράττοντας ο ίδιος το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Ο «Κορυδαλλιώτης» Δ.Μ

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας ο Δ.Μ, είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη, των οπαδών του Ολυμπιακού που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κορυδαλλού και εμφανίζεται να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με την εκδήλωση επεισοδίων, συμμετέχοντας τις περισσότερες φορές σε αυτά. Φέρεται είναι από τους κύριους υπεύθυνους μαζί με την υπόλοιπη ηγετική ομάδα για την μεταφορά και ανάρτηση των πανό των οπαδών του Ολυμπιακού. Επίσης, στο Κ.Γ. Μελίνα Μερκούρη, ήλεγχε τα εισιτήρια των οπαδών του Ολυμπιακού και αποφασίζει ποιος θα εισέλθει στο γήπεδο. Ο συγκεκριμένος άνδρας, « ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν έχει συμμετάσχει ο ίδιος σε αξιόποινη πράξη, ως ηγέτης της οργάνωσης προσπαθεί να δώσει «λύσεις» και παρεμβαίνει προκειμένου να καταφέρει να αθωώσει τους συμμετέχοντες-οπαδούς του Ολυμπιακού στις επιθέσεις, προσφέροντας χρήματα σε παθόντες οπαδικών επιθέσεων».

Δ.Μ, «Ο μικρός που μεγάλωσε σε συνδέσμους»

Ο Δ.Μ κατάφερε να αναρριχηθεί στα ανώτερα πατώματα της οπαδικής ιεραρχίας ξεκινώντας από μικρός την δράση τους στους συνδέσμους. Όπως προκύπτει από το υλικό το υλικό που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ, «είχε σημαντικό ρόλο στην επίθεση των οπαδών του Ολυμπιακού την 07/12/2023 στο Ρέντη Αττικής. Περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα. Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα «μεροκάματα».

Ο «υποκινητής»

Ο Κ.Κ φέρεται να είναι ο «υποκινητής» των επεισοδίων.  Παρίσταται στους αγώνες της ομάδας του Ολυμπιακού, σε όλα τα αθλήματα και βρίσκεται συνήθως στον αγωνιστικό χώρο φορώντας διαπίστευση. Κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους των γηπέδων χωρίς κανέναν περιορισμό, δηλαδή εισέρχεται σε όποια θύρα θέλει στη διάρκεια του αγώνα, περιφέρεται στον αγωνιστικό χώρο και δίνει εντολές στον οργανωτή της κερκίδας που τις μεταφέρει στους οργανωμένους οπαδούς με την ντουντούκα.

Αποκομίζει χρηματικά οφέλη από τα προαναφερόμενα «μεροκάματα» και δεν διστάζει να έρθει σε αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ηγετικά Μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης, όταν απειλείται να χάσει μερίδιο από αυτά». Παρόμοιο ρόλο φέρεται να έχουν και οι Μ.Χ και Ν.Κ. Ειδικότερα για τον Μ.Χ, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, «πρόκειται για ένα από τα ηγετικά στελέχη, εμφανίζεται να υποκινεί οπαδούς του Ολυμπιακού στην εκδήλωση επεισοδίων, ενώ έχει προκύψει και η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις. Όταν απειληθεί η ηγεσία της οργάνωσης, με «ανατροπή» του αρχηγού της, από ανταγωνιστές οπαδούς του Ολυμπιακού, δεν διστάζει να τους επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα. Ηγείται του συνδέσμου των οπαδών του Ολυμπιακού στην περιοχή της Κυψέλης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση