Quantcast
10:21
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:21
16/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Είναι όλα στημένα», λένε οι συλληφθέντες – Ποιος είναι ο 40χρονος ιδιοκτήτης της Ferrari των 180.000 ευρώ (βίντεο)

Ο δολοφονημένος δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

Ο δολοφονημένος δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

02.05.2023
20:05
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2023 • 23:01
Έρχονται τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Συνεχίζει να αρνείται πως συμμετείχε στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ένα από τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν για την υπόθεση και αναμένεται αύριο να απολογηθούν στον ανακριτή.

Μιλώντας στον Alpha o 40χρονος συλληφθείς κάνει λόγο για ένα «καλοστημένο σίριαλ» ενώ ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με τα «πακιστανικά» τηλέφωνα που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν κατά την εν ψυχρώ εκτέλεση.

«Εξηγήστε μου για ποιο λόγο είμαι κατηγορούμενος, για ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν τον έχουν βρει; Ήμουν πουθενά εγώ εκεί; Έχουν βρει ένα DNA, ένα τηλέφωνο; Ένα μήνυμα που έστειλε ένας άγνωστος, που δεν έχουν βρει την προέλευση, μετά από δυο χρόνια, με φωνάζουν εμένα και με κατηγορούν. Αυτό είναι το ένα στοιχείο και το μοναδικό για τη δεύτερη δολοφονία. Αυτό είναι το στοιχείο που μου χρεώνει τη δεύτερη δολοφονία. Ότι κάποιος ξένος, που δεν τον έχουν βρει, έστειλε αυτό το μήνυμα και χρεώνει τέσσερα ονόματα. Σε αυτά τα τέσσερα ονόματα είμαι χρεωμένος, μόνο εγώ» αναφέρει αρχικά ο 40χρονος.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τι είπε ο 40χρονος συλληφθείς

Αναλυτικά είπε:

-Αυτό το είχαν από το ’21. Από το ’21 μέχρι σήμερα, σας είχαν ενοχλήσει ποτέ να σας πουν…

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ, ποτέ…»

-Ούτε εσάς, ούτε τον αδελφό σας;

«Κανέναν και ποτέ. Αυτά τα μηνύματα τα δυο, έχουν τέσσερα ονόματα. Απ’ αυτά τα ονόματα, είμαι μόνο εγώ κατηγορούμενος»

-Τα άλλα δυο ονόματα τα ξέρετε; Τα γνωρίζετε σαν πρόσωπα;

«Τον έναν τον ξέρω, τον άλλο δεν τον ξέρω»

-Γι’ αυτά τα τηλέφωνα που λένε, τα πακιστανικά, τι έχετε να πείτε;

«Αυτά τα τηλέφωνα τα πακιστανικά… δεν έχω καμία σχέση, δεν ξέρω τον άνθρωπο, μάλιστα να θέλετε πηγαίνετε ρωτήστε τον άνθρωπο αν με ξέρει ή οτιδήποτε, δεν έχω πάει σε αυτό το μαγαζί, δεν γνωρίζω τον άνθρωπο, δεν έχουν χτυπήσει ποτέ οι γραμμές μου, δίπλα στις γραμμές αυτές»

«Είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ»

«Το φορτηγάκι είναι του αδελφού μου γιατί δουλεύει. Μπορεί να το δικαιολογήσει και να το αιτιολογήσει ο αδελφός μου αυτό το πράγμα. Εγώ δεν υπάρχω πουθενά. Δεν υπάρχω πουθενά, πουθενά, πουθενά. Σαν οντότητα, σαν DNA, σαν φωτογραφία, σαν παρουσία, σαν κεραία, σαν τηλέφωνο, σαν οτιδήποτε, σαν κάτι. Αυτό είναι ένα ωραίο, καλοστημένο σίριαλ. Την Τετάρτη με το καλό, θα ρωτήσω το λαό και τη δικαιοσύνη για ποιο λόγο με προφυλάκισαν»

-Θεωρείτε δεδομένο ότι θα προφυλακιστείτε;

«Αν είναι να απαλύνω εγώ τις μαμάδες και τους πατεράδες των παιδιών που χάθηκαν, την ψυχούλα τους, να μπω φυλακή και να ξεχαστούν τα Τέμπη, να μπω παιδιά, να μπω. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Εγώ είμαι σε άθλια κατάσταση. Τα παιδιά μου έχουν εκτεθεί, οι δουλειές μου έχουν εκτεθεί, η μητέρα μου κλαίει, χάνει τα δυο της αγόρια, χάνουμε τη ζωή μας»

-Εσείς κάνατε αυτόν τον διάλογο με τη μητέρα σας που φάνηκε ότι …

«Φυσικά τον κάναμε, φυσικά. Η μητέρα μου μιλούσε για την καθαριότητα, έχουμε μια καλή εταιρία, η οποία μας έχει δώσει 25 δουλειές, τις οποίες τις έχουμε δώσει σε έναν κύριο. Και για να κατέβει το αυτοκίνητο, να δουλέψει και να αξίζει τον κόπο, και να μην μπαίνει μέσα σαν επιχείρηση, πρέπει να μαζέψει άλλες 25 δουλειές»

-Φάνηκε σαν εσείς να προσπαθούσατε να πείσετε την μαμά σας ότι…

«Τι να πείσω; Θα διαβάσουμε τη δικογραφία όλοι μαζί και θα με κρίνει ο κόσμος. Αφού προωθώ εγώ τον εαυτό μου και δεν υπάρχει διαπλοκή εδώ μέσα. Κρίμα, λυπάμαι, λυπάμαι, στεναχωριέμαι για τη μανούλα του παιδιού που τον πυροβόλησαν, που τον σκότωσαν, αλλά κυρία μου δεν είμαι ο δολοφόνος, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου. Ψάξτε τους δολοφόνους. Ψάξτε τους δολοφόνους και κοιτάξτε μην τους κρύβουν κιόλας».

Η Ferrari των 180.000 ευρώ

Σύμφωνα με το MEGA, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες και συγκεκριμένα ο 40χρονος φέρεται να είχε στην κατοχή του μία Ferrari, η οποία εκτιμάται στα 180.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πολυτελές αυτοκίνητο είχε τραβήξει το ενδιαφέρον των Αρχών, καθώς, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο 40χρονος κατηγορούμενος είχε αναρτήσει φωτογραφία με την Ferrari στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μέχρι στιγμής η αστυνομική έρευνα δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως έφτασε το όχημα στην κατοχή του.

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως το εν λόγω όχημα αρχικά βρισκόταν στην κατοχή επιχειρηματία προτού καταλήξει στα χέρια ενός εκ των δύο συλληφθέντων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Ferrari άνηκε σε άτομα του περιβάλλοντος του επιχειρηματία και μετά τη δολοφονία του βρέθηκε στην κατοχή του 40χρονου.

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά για τη σχέση του κατηγορούμενου με τον επιχειρηματία, καθώς φαίνεται ότι ο 40χρονος ήταν από τα άτομα που είχαν επικοινωνήσει τελευταία μαζί του και μάλιστα του είχε ζητήσει να αναλάβει να του πουλήσει προστασία στα καταστήματα που διέθετε.

Έρχονται τρεις νέες συλλήψεις – «Κυκλώνουν» τον ηθικό αυτουργό οι Αρχές

Μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, οι αστυνομικοί εστιάζουν στο να βρεθούν οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αλλά κυρίως να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός, αυτός δηλαδή που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Οι αστυνομικοί, πιο συγκεκριμένα, προσπαθούν να «δέσουν» με απτά αποδεικτικά στοιχεία όλα τα άτομα που είχαν υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία του δημοσιογράφου αλλά και τον ηθικό αυτουργό. Η σύλληψη των δύο αδερφών ήταν αποτέλεσμα πολύ προσεκτικής έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί.

Μάλιστα, περισσότερα από 300 βίντεο από κάμερες αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να καταλήξουν οι αστυνομικοί στα οχήματα των δραστών και στο δρομολόγιο που ακολούθησαν για να φθάσουν στον Άλιμο και να διαφύγουν από εκεί μετά τη δολοφονία.

Σημαντικά στοιχεία, όμως, προέκυψαν και από την ανάλυση δεδομένων που αφορούν τις επικοινωνίες των συλληφθέντων και άλλων υπόπτων. Οι αστυνομικοί παράλληλα με την υπόθεση Καραϊβάζ έχουν ανοίξει και πάλι φακέλους με δολοφονίες που χαρακτηρίζονται συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο της εξόντωσης αντίπαλων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. Μία από τις δολοφονίες που εξετάζουν και πάλι μετά τις συλλήψεις των δύο αδερφών είναι αυτή με θύμα ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων, που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Γέρακα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ένας από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία Καραϊβάζ είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία που δολοφονήθηκε και στο παρελθόν οι δυο τους είχαν ελεγχθεί από αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν σταματήσει σε μπλόκο το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν.

Δικηγόρος οικογένειας Καραϊβάζ: «Ακούγεται ότι θα έχουμε τρεις νέες συλλήψεις»

Από την πλευρά της, πάντως, η δικηγόρος της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι θα γίνουν τρεις νέες συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και επεσήμανε ότι η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο ηθικός αυτουργός.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση