Quantcast
12:23
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
12:23
24/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

«Μπάχαλο» στην Αστυνομία με την εγκληματικότητα σε έξαρση – Το Αρχηγείο ρίχνει τις ευθύνες στις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες!

Τηλεοπτική κάμερα στημένη στην ΓΑΔΑ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τηλεοπτική κάμερα στημένη στην ΓΑΔΑ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

03.10.2023
15:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/10/2023 • 22:21

Έγινε κι αυτό στην πολύπαθη Αστυνομία και το… μάρμαρο για άλλη μια φορά το πληρώνουν οι πολίτες που μένουν απροστάτευτοι με την εγκληματικότητα σε έξαρση.

Προ ολίγων ημερών, ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλαν έγγραφο σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, κάνοντας λόγο για μηδενική απόδοση στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας!

Την ώρα που οι αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων επικαλούνται υποστελέχωση κι αποψίλωση των υπηρεσιών τους που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη συμμετοχή σε ενέργειες για περιορισμό της παραβατικότητας, οι προϊστάμενοι τους στην ΕΛ.ΑΣ. τους κατηγορούν για… απροθυμία και μηδενικά αποτελέσματα.

Με λίγα λόγια ρίχνουν τις ευθύνες αλλού οι αξιωματικοί του Αρχηγείου και τα βάζουν με τους αστυνομικούς!

Την ώρα που ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου προσπαθεί να περιορίσει την έξαρση της εγκληματικότητας που εξαπλώνεται σαν γάγγραινα πάνω από την πόλη, τα ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πετούν το «μπαλάκι» στον αστυνομικό της γειτονιάς!

Το timing βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα καλό, καθώς και στα ανώτατα στελέχη καταλογίζονται προβληματικές επιλογές, όπως στα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια τον περασμένο Αύγουστο, καθώς και σε άλλα πολύ σημαντικά ζητήματα της καθημερινότητας μας.

Εκεί όπου η σωστή διαχείριση και η πρόληψη είναι… άγνωστες λέξεις για την Αστυνομία και τους ανώτατους αξιωματικούς.

4865259 - «Μπάχαλο» στην Αστυνομία με την εγκληματικότητα σε έξαρση – Το Αρχηγείο ρίχνει τις ευθύνες στις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες!
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής /Φωτογραφία: Eurokinissi

Αποκαλυπτικό έγγραφο από την Αστυνομία

Το αποκαλυπτικό έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το In.gr και συντάχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 έχει τίτλο «εντατικοποίηση αστυνομικών δράσεων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας κι εν γένει παραβατικών συμπεριφορών αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διευθυνσης Αττικής» .

Όπως σημειώνεται σε αυτό «στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος αντιεγκληματικής πολιτικής για την περίοδο 2020 – 2024 και κατόπιν χαρτογράφησης της εγκληματικότητας σε τοπικό επίπεδο εκπονήθηκαν και αναπτύσσονται ειδικά επιχειρησιακά σχέδια δράσης με μεικτά συνεργεία ελέγχου καθώς και έκτακτες ειδικές δράσεις εξορμήσεις . Με κύριο γνώμονα την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων παραβατικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Για να παρατεθούν ακολούθως οι διαπιστώσεις των ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. «από τις μέχρι σήμερα υποβληθείσες αναφορές σας προκύπτει μειωμένη απόδοση των υπηρεσιών σας και μη επαρκής στελέχωση των σχεδίων δράσεων κι εξορμήσεων με τον ανάλογο αριθμό ατόμων και μέσων . Με ευθύνη των διευθυντών των υπηρεσιών σας να ελέγχεται η πορεία υλοποίησης των δράσεων δίνοντας ειδικότερες εντολές και οδηγίες σε κάθε περίπτωση κατά την οποία ανακύψει οποιοδήποτε πρόβλημα , ασκώντας παράλληλα τον αντίστοιχο πειθαρχικό έλεγχο , στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας , σε περίπτωση κατά την οποία συνεχισθεί να παρατηρείται αναίτια χαμηλή ή και μηδενική δραστηριότητα των υφιστάμενων σας υπηρεσιών».

Για να συμπληρωθεί ακολούθως η εξής ενδεικτική προειδοποιητική αναφορά σε αυστηρό τόνο «επισημαίνεται ότι εφεξής η αναίτια επαναλαμβανόμενη ,σε καθημερινή βάση . μηδενική απόδοση δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να γίνει αποδεκτή».

eggrafo elas - «Μπάχαλο» στην Αστυνομία με την εγκληματικότητα σε έξαρση – Το Αρχηγείο ρίχνει τις ευθύνες στις υποστελεχωμένες Υπηρεσίες!

 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση