Ο Ισραηλινός που ζούσε τη μεγάλη ζωή παριστάνοντας τον εκατομμυριούχο και απομιζώντας εκατομμύρια από γυναίκες που γνώριζε στο Tinder ανά τον κόσμο, λέει σήμερα πως όλα όσα έχουν γραφτεί για εκείνον είναι αποκυήματα της φαντασίας.
Ο Σάιμεν Λέβιεβ, το πρόσωπο πίσω από το ντοκιμαντέρ του Netflix που κέντρισε το ενδιαφέρον των συνδρομητών, λέει σήμερα σε αμερικανική ιστοσελίδα, πως όλα όσα αναφέρονται στη σειρά είναι ψέμματα. Για την ακρίβεια υποστηρίζει πως η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο απατεώνας του Tinder», δεν είναι παρά ένα σκηνοθετημένο προϊόν μυθοπλασίας.
«Ήμουν απλώς ένας εργένης, που ήθελε να γνωρίσει κάποια κορίτσια στο Tinder, δεν είμαι απατεώνας» ακούγεται να λέει σε βιντεοκλήση για το Inside Edition, ποζάροντας μάλιστα επιδεικτικά με τη νέα του σύντροφο, η οποία δείχνει να αδιαφορεί για όσα καταγγέλουν τρεις πρώην του στο Netflix.
Το παραπάνω είναι μόνο ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που αναμένεται να παρουσιάσει το μέσο με το πρόσωπο που έγινε διάσημο για τη δράση του στο Tinder.
Το ντοκιμαντέρ βασίζεται κυρίως στις μαρτυρίες των Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte, οι οποίες επαναφέρουν στις μνήμες τους και μοιράζονται τις ιστορίες που βίωσαν στο πλευρό του φαινομενικά γοητευτικού πρίγκιπα του παραμυθιού τον Σαιμέν Λεβιέβ, ο οποίος κατέληξε να γίνει ο προσωπικός τους εφιάλτης.
Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο απατεώνας του Tinder, υπολογίζεται πως απέσπασε ποσά ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τα θύματά του, γυναίκες από όλο τον κόσμο.
Η ιστορία του Σάιμεν στο Netflix
Όλη η ιστορία βασίζεται στον Σάιμεν Λέβιεβ, τον γιο ενός Ισραηλινού μεγιστάνα, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών. Ο Λέβιελ, μετακινείται από πρωτεύουσα σε πρωτεύουσα, για δουλειές με ιδιωτικό τζετ.
Μάλιστα ανάμεσα στα πολύωρα μιτινγκ που είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται, ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram, επιδεικνύοντας τα πεντάστερα ξενοδοχεία που διαμένει, τα πολυτελή αμάξια που οδηγεί και τα πανάκριβα πιάτα διάσημων εστιατορίων.
Ωστόσο την ίδια στιγμή, φλερτάρει μέσα από τη γνωστή πλατφόρμα γνωριμιών, το Tinder. Έτσι η ιστορία μας ξεκινά με τις Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte να γοητεύονται από τον τρόπο ζωής του και την εμφάνιση του. Πολύ γρήγορα όμως, ο πρίγκιπας του παραμυθιού απεδείχθη βάτραχος!.
Η Cecile αναφερόμενη ακούγεται να λέει στο ντοκιμαντέρ του Netflix ότι «όταν μιλήσαμε πρώτη φορά με τον Σάιμεν, δέσαμε αμέσως. Αισθανόμουν σα να παίζω σε ταινία». Ωστόσο, όταν το παραμύθι τελείωσε, η γυναίκα βρέθηκε να χρωστά 200.000 δολάρια και να φοβάται για την ασφάλειά της.
«Ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα: “Θεέ μου μου αρέσει πολύ” και φαίνεται πως του αρέσω κι εγώ», δήλωνε στο Nightline του ABC το 2019.
Ο τρόπος χειραγώγησης του Σάιμεν
Ο Σάιμεν, φρόντιζε στην αρχή να εντυπωσιάζει τις γυναίκες, ακολουθώντας κλασσικές μεθόδους χειραγώγησης. Αρχικά ξεκινούσε με το πρώτο ραντεβού να γίνεται σε εστιατόριο χλιδάτου ξενοδοχείου, προσφέροντας ένα μπουκέτο λουλούδια αξίας τριψήφιου αντιτίμου στη δεύτερη κιόλας συνάντησή τους.
Στη συνέχεια επιδιδόταν σε γλυκόλογα και αστείες συζητήσεις, υπονοώντας που εκείνος το εκάστοτε θύμα θα μπορούσαν να έχουν ένα κοινό μέλλον, το οποίο περιελάμβανε πτήσεις με learjet, προσωπικές εξομολογήσεις και συχνή επικοινωνία.
Η δράση του, όπως εξηγείται και στο ντοκιμαντέρ του Netflix δεν είχε σύνορα. Οι τρεις γυναίκες που καταθέτουν τη μαρτυρία τους έμεναν σε διαφορετικές χώρες: Λονδίνο, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Όσλο.
Οι ψεύτικες υποσχέσεις
Ενώ όλα έμοιαζαν βγαλμένα από παραμύθι, σύμφωνα με το «Studio 4», τα πρώτα μαύρα σύννεφα ξεκινούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους.
Μία φωτογραφία με το κεφάλι του σωματοφύλακά του γεμάτο αίματα, ηχητικά μηνύματα του νεαρού με τρομαγμένη φωνή να περιγράφει πως κάποιοι του επιτέθηκαν και επειδή οι εχθροί του τον εντοπίζουν μέσω της πιστωτικής του κάρτας, ζητά από τους συντρόφους του, να του δανείσουν χρηματικά ποσά και μόλις ξεπεράσει τον κίνδυνο θα τους τα επιστρέψει.
Κάπως έτσι, ξεκινούσε ο εφιάλτης για τις γυναίκες, οι οποίες τον εμπιστεύονταν, καθώς πίστευαν πως η οικονομική του επιφάνεια ήταν μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα φοβούνταν την πιθανότητα να χάσουν τον άνδρα των ονείρων του και έναν άνθρωπο που τους υποσχόταν οικογένεια. Με αυτό το κόλπο ξεκινούσε να αποσπά τα χρήματα που ήθελε και να ζει την πολυτελή ζωή.
Η πρώτη γυναίκα που αντιλήφθηκε ότι θα πάρει δύσκολα πίσω τα χρήματα που είχε δανείσει, ενώ είχε ξεκινήσει να νιώθει την πίεση της τράπεζας, αφού είχε δανειστεί συνολικά 250.000 δολάρια για χάρη του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην απόγνωση.
Αρχικά, επικοινώνησε άμεσα με τον Σάιμεν, ο οποίος προσπάθησε με διάφορα τεχνάσματα να την καθησυχάσει. Τα λόγια του δεν ήταν αρκετά, και σύντομα η γυναίκα θα ανακάλυπτε σε δημοσίευμα φινλανδικής εφημερίδας ό,τι ο Ισραηλινός είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο τρεις Φινλανδές.
Η σύλληψή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Αν και μια από τις καταγγέλουσες απευθύνθηκε στην Αστυνομία, εισέπραξε την περιφρόνηση των Αρχών κι έτσι αποφάσισε να δώσει τα στοιχεία που είχε στην τέταρτη εξουσία.
Απευθύνθηκε σε μεγάλη εφημερίδα του Όσλο, με πολλούς δημοσιογράφους να ταξιδεύουν στο Ισραήλ ώστε να ανακαλύψουν ποια είναι η πραγματική ταυτότητα του Σάιμον. Κάπως έτσι, κατέρρευσε ο μύθος του γιου πολυεκατομμυριούχου και έρχεται στο φως η πραγματική του ταυτότητα. Ο Σάιμεν είναι απλά ένας απατεώνας ο οποίος εξαπατούσε συστηματικά γυναίκες προκειμένου να τους αποσπά χρήματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε, γνωστοποιήθηκε η ταυτότητα του απατεώνα χάρη σε μια φωτογραφία, ώστε ο Σάιμεν να μην μπορεί να «ψαρέψει» άλλες κοπέλες από το Tinder. Όπως έγινε γνωστό, ο άνδρας δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί την δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών για να «ψαρεύει» τα θύματά του.
Ο επίλογος του γιαλαντζί εραστή γράφτηκε σε ελληνικό έδαφος, αφού ο απατεώνας του Tinder συνελήφθη τελικά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι πως τότε, στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο μιλούσαν για τη σύλληψη ενός Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου. Ακόμη και η ελληνική δημοσιογραφία είχε πέσει προς στιγμή θύμα του απατεώνα του Tinder.
Καταδικάστηκε ο απατεώνας του Tinder
Όπως είναι προφανές, το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην συναισθηματική και οικονομική ζημιά που υπέστησαν αυτές οι κοπέλες, οι οποίες έψαχναν απλά ένα ραντεβού στο Tinder.
Ο Σάιμεν καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο σε φυλάκιση 15 μηνών. ωστόσο στο πεντάμηνο αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής. Πλέον ζει πολυτελώς στην Ιερουσαλήμ με την σχέση του και δεν κατηγορήθηκε για άλλη κλοπή. Τα κορίτσια αντιθέτως αγωνίζονται μέχρι και σήμερα να προσπαθούν να ξεχρεώσουν τα δάνεια που πήραν για αυτόν.
Σύμφωνα με υπολογισμούς του Netflix, ο Σάιμεν με αυτή την κομπίνα είχε καταφέρει να αποσπάσει αρκετά εκατομμύρια από γυναίκες, οι οποίες απλά πίστεψαν ότι συνάντησαν τον πρίγκιπα του παραμυθιού τους.
Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ
Σύρε, σύρε, σύρε… δεν είναι εύκολο να βρει κανείς την αγάπη στο διαδίκτυο. Όταν η Σεσίλιε κάνει match με έναν όμορφο δισεκατομμυριούχο πλεϊμπόι, δεν μπορεί να πιστέψει ότι βρήκε τον άντρα των ονείρων της.
Όμως τα όνειρα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και όταν ανακαλύπτει ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι αυτός που ισχυρίζεται, είναι ήδη πολύ αργά. Εκεί που τελειώνει το παραμύθι, ξεκινά ένα θρίλερ εκδίκησης.
Η Σεσίλιε βρίσκει τους υπόλοιπους στόχους του και όταν ενώνονται, δεν είναι πια θύματα: Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΟΥ TINDER βρίσκει τον δάσκαλό του. Από τους παραγωγούς των “Ο Απατεώνας” και “Κάτω τα Χέρια από τις Γάτες“, αυτό το καθηλωτικό ντοκιμαντέρ τις ακολουθεί καθώς αποκαλύπτουν την αληθινή του ταυτότητα και προσπαθούν να τον φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ παραγωγής του Netflix