Quantcast
10:26
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:26
19/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

ΑΕΚ: Θα κατασκευαστεί σταθμός του μετρό 150 μέτρα από την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» – Πώς άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός

Η ΟPAP Arena από ψηλά / Φωτογραφία: Youtube

Η ΟPAP Arena από ψηλά / Φωτογραφία: Youtube

05.10.2022
18:45
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 • 21:58
Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία σταθμού του μετρό κοντά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena»

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα μετά την κατασκευή της «Αγιά-Σοφιάς-Opap Arena», καθώς όπως ανακοίνωσε η ΑΕΚ, έχει δρομολογηθεί ήδη η διευκόλυνση της πρόσβασης του κόσμου στο νέο γήπεδο μέσω του νέου σταθμού Μετρό.

Σύμφωνα λοιπόν με τη σχετική ενημέρωση, υπήρξε αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό για τη γραμμή 4 και πλέον προβλέπεται η κατασκευή σταθμού στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών (σε απόσταση 150 μ. από το νέο γήπεδο).

Δεδομένης της μεγάλης προσέλευσης στην περιοχή κατά τη διάρκεια των αγώνων, απαιτήθηκε και μια σειρά οδικών έργων, με χαρακτηριστικότερο την υπογειοποίηση τμήματος της οδούς Πατριάρχου Κωνσταντίνου, το οποίο εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα (19/9),  και εγγυάται την ασφαλή διέλευση των οχημάτων στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για τη στάση του μετρό στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Το μεγάλο στοίχημα της κατασκευής και της έναρξης της λειτουργίας του νέου μας γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια κερδήθηκε.

Μπροστά μας, βέβαια, βρίσκεται η μεγάλη προσπάθεια της συνεχούς βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας της OPAP ARENA και της καλύτερης εξυπηρέτησης των φιλάθλων μας.

Ένα κομβικό κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι και η όσο το δυνατόν πιο άνετη πρόσβαση κι αυτό αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε γνωστό πως πραγματοποιείται ένα πολύ μεγάλο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, μέσω του έργου της Γραμμής 4 του Μετρό.

Για το οποίο αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή.

Η επέκταση του έργου της Γραμμής 4 προς τις βορειοδυτικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου, από τον Σταθμό Άλσος Βεΐκου μέχρι την Πετρούπολη, περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Ν. Ιωνίας, της Ν. Φιλαδέλφειας, των Αγ. Αναργύρων, του Ιλίου και της Πετρούπολης.

Ο αρχικός σχεδιασμός της επέκτασης αυτής προέβλεπε την κατασκευή Σταθμού πλησίον του ομώνυμου Σταθμού των π. ΗΣΑΠ στον Περισσό και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στη διασταύρωση της Λεωφ. Δεκελείας και Βρυούλων.

Η νέα σχεδίαση για τη γραμμή του μετρό 4 (κίτρινη γραμμή)
Η νέα σχεδίαση για τη γραμμή του μετρό 4 (κίτρινη γραμμή) / Φωτογραφία: Twitter

Από τα τέλη όμως του 2020 διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν σημαντικοί λόγοι, τόσο τεχνικοί και κατασκευαστικοί, όσο και συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, που συνηγορούσαν υπέρ της επιλογής εναλλακτικής χάραξης του έργου (βλ. συνημμένο σχέδιο), με Σταθμό πλησίον του ομώνυμου σταθμού των Πευκακίων αντί του Περισσού και εν συνεχεία στη Ν. Φιλαδέλφεια σε δημόσιο πάρκο ικανής έκτασης για την κατασκευή του Σταθμού (πάρκο Μνημείου Μικρασιατών).

Από την εξέταση της εναλλακτικής αυτής λύσης διαπιστώθηκε ότι προκύπτει σαφής βελτίωση των κατασκευαστικών δεδομένων του έργου, ενώ τα πληθυσμιακά δεδομένα, όπως και τα δεδομένα των παρακείμενων χρήσεων γης και θέσεων εργασίας είναι ευνοϊκότερα για την τεκμηρίωση της σκοπιμότητας του έργου.

Επιπλέον, στην επιλογή της εναλλακτικής θέσης της Ν. Φιλαδέλφειας έπαιξε καθοριστικό ρόλο η εγγύτητα του Σταθμού με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και τις προβλεπόμενες εκεί εμπορικές χρήσεις, καθώς ο σταθμός του Μετρό χωροθετείται σε απόσταση περίπου 150 μ. από αυτό, σε σχέση με τα 400 μ. απόσταση από το γήπεδο που ήταν χωροθετημένος.

Ήδη η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ μελέτησε, δημοπράτησε, ξεκίνησε να υλοποιεί και ολοκληρώνει τις τοπογραφικές αποτυπώσεις για την επιλεγείσα αυτή χάραξη της επέκτασης.

Θα ακολουθήσουν οι γεωτεχνικές μελέτες και οι γεωλογικές έρευνες και μετά η μελέτη δημοπράτησης του έργου (Αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη)».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση