00:56
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:56
21/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ξανά πύραυλο Κρουζ στην Ανατολική Θάλασσα – «Ικανοποιημένος» με τα οπλικά συστήματα δηλώνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο κόσμος στη Βόρεια Κορέα, παρακολουθεί από την τηλεόραση τις δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων / Φωτογραφία: Social Media

Ο κόσμος στη Βόρεια Κορέα, παρακολουθεί από την τηλεόραση τις δοκιμές εκτόξευσης πυραύλων / Φωτογραφία: Social Media

13.10.2022
20:43
Τελευταία ενημέρωση: 13/10/2022 • 23:40
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ξανά βαλλιστικούς πυραύλους

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πύραυλο Κρουζ προς την Ανατολική Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το γενικό επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τον Guardian, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση δύο πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, προσθέτοντας ότι τα όπλα ήταν εξοπλισμένα για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα τακτικής χρήσης και είχαν ήδη αναπτυχθεί σε ορισμένες μονάδες του στρατού.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει πρόσφατα ένα μπαράζ δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων, τις οποίες περιέγραψε ως τακτικές πυρηνικές ασκήσεις που προσομοίαζαν την καταστροφή αεροδρομίων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη Νότια Κορέα.

Αναλυτές προειδοποίησαν ότι το απομονωμένο καθεστώς είχε ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια ακόμη πυρηνική δοκιμή.

Η Βόρεια Κορέα μεταδίδει την εκτόξευση πυραύλων
Η Βόρεια Κορέα μεταδίδει την εκτόξευση πυραύλων / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Οι πύραυλοι κρουζ -οι οποίοι ταξιδεύουν σε πολύ χαμηλότερο ύψος από τους βαλλιστικούς πυραύλους, καθιστώντας δυσκολότερο τον εντοπισμό και την αναχαίτισή τους- διένυσαν 2.000 χιλιόμετρα πάνω από τη θάλασσα την Τετάρτη πριν χτυπήσουν τους στόχους τους, ανέφερε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Κορέας.

Ικανοποίηση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Κιμ που εμφανίστηκε με νέο λουκ που έγινε viral, εξέφρασε «μεγάλη ικανοποίηση» για τις δοκιμές βελτίωσης της μαχητικής αποτελεσματικότητας των πυραύλων κρουζ, οι οποίοι, σύμφωνα με το KCNA την Πέμπτη, έχουν ήδη «αναπτυχθεί στις μονάδες του Λαϊκού Στρατού της Κορέας για τη λειτουργία των τακτικών πυρηνικών όπλων».

H εκκεντρική εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν
H εκκεντρική εμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν / Φωτογραφία: Twitter

Ο Κιμ δήλωσε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις μάχης της χώρας βρίσκονται σε «πλήρη ετοιμότητα για πραγματικό πόλεμο» και δήλωσε ότι οι δοκιμές αποτελούν μια ακόμη προειδοποίηση προς τους εχθρούς της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα ψήφισε πριν έναν μήνα νέο νόμο που την ανακηρύσσει κράτος με πυρηνικά όπλα, σε μια κίνηση που ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτηρίζει ως «μη αναστρέψιμη». Ο νέος νόμος κατοχυρώνει επίσης το δικαίωμα της Πιονγκγιάνγκ να καταφέρει προληπτικά πυρηνικά πλήγματα για την προστασία της – επικαιροποιώντας μια προηγούμενη στάση σύμφωνα με την οποία είχε πει ότι θα διατηρούσε τα όπλα της μόνο μέχρι να αποπυρηνικοποιηθούν άλλες χώρες και δεν θα τα χρησιμοποιούσε προληπτικά εναντίον μη πυρηνικών κρατών.

Η Βόρεια Κορέα θα «συνεχίσει να επεκτείνει την επιχειρησιακή σφαίρα»

Η Βόρεια Κορέα πρέπει «να συνεχίσει να επεκτείνει την επιχειρησιακή σφαίρα των πυρηνικών στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων για να αποτρέψει αποφασιστικά οποιαδήποτε κρίσιμη στρατιωτική κρίση και πολεμική κρίση», προστίθεται στην έκθεση.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι πρέπει να επικεντρώσουμε όλες τις προσπάθειες στην ατελείωτη και επιταχυνόμενη ανάπτυξη των εθνικών πυρηνικών μαχητικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρεται.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν απαγορεύεται τεχνικά από τα Ηνωμένα Έθνη να δοκιμάζει πυραύλους κρουζ, αλλά όλες οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων παραβιάζουν τις κυρώσεις και συνήθως σημειώνεται από τη Σεούλ ή το Τόκιο. Κανένα από τα δύο δεν ειδοποίησε για τη δοκιμή της Τετάρτης.

Ο Κιμ κατέστησε την απόκτηση τακτικών πυρηνικών όπλων -μικρότερα, ελαφρύτερα όπλα σχεδιασμένα για χρήση στο πεδίο της μάχης- κορυφαία προτεραιότητα σε ένα σημαντικό συνέδριο του κόμματος τον Ιανουάριο του 2021 και φέτος ορκίστηκε να αναπτύξει τις πυρηνικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας με την ταχύτερη δυνατή ταχύτητα.

«Η τελευταία δοκιμή σημαίνει ότι ο Βορράς λειτουργεί την τακτική πυρηνική ικανότητα σε πυραύλους cruise, οι οποίοι είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν για την πτήση τους σε χαμηλό ύψος», δήλωσε στο AFP ο Χονγκ Μιν του Ινστιτούτου Εθνικής Ενοποίησης της Κορέας.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση