Quantcast
12:50
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
12:50
20/04/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τυνησία: Τέσσερις νεκροί και 11 αγνοούμενοι μετανάστες μετά από ναυάγιο

Μετανάστες / Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi

Μετανάστες / Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi

21.01.2022
13:55
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2022 • 13:55

Έχασαν τη ζωή τους τέσσερις Τυνήσιοι, ανάμεσα τους και ένα κορίτσι και αγνοούνται άλλοι επτά μετά το ναυάγιο ενός πλοιαρίου που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά της πόλης Σφαξ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή (21/01) το λιμενικό.

«Το πλοιάριο είχε αναχωρήσει από τις τυνησιακές ακτές και βυθίστηκε τη νύκτα της Τετάρτης προς Πέμπτη κοντά στα νησιά Κερκένα» που βρίσκονται στα ανοικτά της Σφαξ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Τυνησίας, δήλωσε ο Χουσέμ Εντίν Τζεμπάμπλι εκπρόσωπος του λιμενικού.

«Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο πλοιάριο επέβαιναν 32 μετανάστες, όλοι τους Τυνήσιοι. Σώσαμε 21 και πολύ γρήγορα εντοπίσαμε το πρώτο πτώμα», διευκρίνισε.

«Έχουν ανασυρθεί τρία πτώματα»

Έκτοτε το λιμενικό «έχει ανασύρει τρία ακόμη πτώματα, ανάμεσά τους και αυτό ενός κοριτσιού», ηλικίας περίπου 10 ετών, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Σφαξ.

«Οι επιχειρήσεις αναζήτησης για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων συνεχίζονται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι εξαφανίστηκαν στη θάλασσα το 2021 προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου.

Πάνω από 115.000 μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη

Από τους περισσότερους από 115.000 μετανάστες που έφτασαν πέρυσι στην Ευρώπη, περισσότερο από το 20% προερχόταν από την Τυνησία, μια χώρα που γνωρίζει ασθενική ανάπτυξη εδώ και 10 χρόνια και όπου το ποσοστό ανεργίας ξεπέρασε πρόσφατα το 18%, ενώ μεταξύ των νέων φτάνει το 41%.

Η χώρα, που αποτέλεσε λίκνο της Αραβικής Άνοιξης το 2011, διέρχεται μια σοβαρή πολιτική κρίση μετά την απόφαση του προέδρου Κάις Σαγιέντ στις 25 Ιουλίου να αναλάβει όλες τις εξουσίες, αποπέμποντας τον τότε πρωθυπουργό και παγώνοντας το κοινοβούλιο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση