00:06
23/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
00:06
23/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Τουρίστας κατέγραψε σπάνιο βίντεο με wolverine στο Γέλοουστοουν – «Ήταν απίστευτο βρισκόταν μπροστά μας»

Μέτρα στην εστίαση κατά του κορονοϊού / Φωτογραφία: Eurokinissi

12.03.2022

12:41

Το ζώο εντοπίστηκε στο Εθνικό Πάρκο του Γέλοουστοουν

Ένας τουρίστας κατέγραψε έναν σπάνιο αδηφάγο (wolverine) στο Εθνικό Πάρκο του Γέλοουστοουν, σε ένα εντυπωσιακό βίντεο για τους γνωρίζοντες καθώς έχουν εντοπιστεί μόλις επτά σε διάστημα τριών χρόνων.

Ο Καρλ Κεμπ έκανε εκδρομή στο πάρκο όταν εντόπισε το σπάνιο αυτό ζώο στη μέση ενός χιονισμένου δρόμου. Ενώ ο ίδιος και η κόρη του τον παρακολουθούσαν, το μαλλιαρό σαρκοφάγο θηλαστικό πήγαινε μπρος πίσω.

«Ήταν απίστευτο το ότι το πλάσμα αυτό βρισκόταν εκεί, ακριβώς μπροστά μας» παραδέχεται ο ΜακΝίλ Λάιονς, ξεναγός που, αν και έχει δουλέψει τις τελευταίες δύο δεκαετίες σε διάφορα πόστα στο Γέλοουστοουν, είναι η πρώτη φορά που βλέπει αδηφάγο από τόσο κοντά.

Παρά την ονομασία του (wolverine, στα αγγλικά) o αδηφάγος δεν είναι κοντινός συγγενείς με τους λύκους. Αντιθέτως, ανήκει στην οικογένεια ικτιδών που περιλαμβάνει νυφίτσες, κουνάβια και βίδρες, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο.

Και παρότι δεν συνδέεται με τους λύκους, οι αδηφάγοι έχουν μαζί τους σχέσεις μίσους και πάθους. Μάλιστα, κάποιες φορές τρώνε τα κουφάρια που έχουν αφήσει οι λύκοι, εξηγεί η Ρεμπέκα Γουότερς, εκτελεστική διευθύντρια της οργάνωσης The Wolverine Foundation.

Παρόλα αυτά, προσθέτει η ίδια, οι λύκοι δε διστάζουν να σκοτώσουν τα σαρκοβόρα αυτά θηλαστικά όταν συγκρούονται μαζί τους.

Οι αδηφάγοι προτιμούν τα ψυχρότερα κλίματα που δεν ξεπερνούν τους 21 βαθμούς Κελσίου τον Αύγουστο.

Ζυγίζουν μεταξύ 6,8 – 18 κιλά και, σύμφωνα με τη Γουότερς, ενδημούν στην Αλάσκα, τα βουνά της Μογγολίας και μέρη της Ρωσίας και του Καναδά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση