07:34
08/12/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
07:34
08/12/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ουκρανία: «Η θεία σούπα», η γυναίκα που τάιζε τους εγκλωβισμένους στο Αζοφστάλ, έφθασε στην Ζαπορίζια

H Ναταλία, γνωστή πλέον και ως «θεία σούπα» / Φωτογραφία: Social media

H Ναταλία, γνωστή πλέον και ως «θεία σούπα» / Φωτογραφία: Social media

10.05.2022
23:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 • 10:19
Η γυναίκα που μαγείρευε «ζωγραφιστά» φαγητά στα εγκλωβισμένα παιδιά του Αζοφστάλ στην Ουκρανία

Συγκλονίζει η Νατάλια που μαγείρευε «ζωγραφιστά» φαγητά στα εγκλωβισμένα παιδιά του Αζοφστάλ, στην Ουκρανία.

«Θεία σούπα» την φώναζαν τα παιδιά την νεαρή Ναταλία στην Ουκρανία, που επί δύο μήνες μαγείρευε φαγητό για παιδιά και ενήλικες στα υπόγεια καταφύγια του εργοστάσιο χαλυβουργίας «Αζοφστάλ» στην Μαριούπολη.

Η Ναταλία περιορισμένες ποσότητες τροφίμων και ενίσχυε με τη δραστηριότητά της αυτή το ηθικό τους.

Στο έργο αυτό της Ναταλίας αναφέρθηκε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, με ανάρτηση που έκανε στο Telegram, που περιελάμβανε και ένα σχετικό βίντεο με την ίδια η οποία κατάφερε μετά την απομάκρυνση των αμάχων από το εργοστάσιο να φθάσει στην Ζαπορίζια.

Στα καταφύγια του εργοστασίου μαγείρευε φαγητό

«Η θεία σούπα. Έτσι έλεγαν τα παιδιά την Ναταλία στο Αζοφστάλ. Στα καταφύγια του εργοστασίου μαγείρευε φαγητό. Μαζί με τα παιδιά ζωγράφιζαν τα φαγητά που τρώγανε στα σπίτια τους. Στη συνέχεια προσπαθούσαν «να ενσωματώσουν» στις ζωγραφιές τα προϊόντα που είχαν στην διάθεση τους. Έτσι η ζύμη στο νερό και οι κονσέρβες γινόντουσαν το πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο» αναφέρεται στην ανάρτηση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ίδια η Ναταλία δήλωσε ότι μαζί με τον σύζυγό της έμειναν στο καταφύγιο του Αζοφστάλ δύο μήνες και τέσσερις ημέρες και η ενασχόληση τους με το μαγείρεμα τους βοηθούσε να ζήσουν και ήταν ένα κίνητρο μέσα στο κλειστό και σκοτεινό υπόγειο.

«Τους έφερνα ζωγραφιές, κάναμε διαγωνισμό»

«Μαγειρεύαμε φαγητό για τα παιδιά, για τους μεγάλους. Τα παιδιά δεν συγκρατούσαν το όνομα μου γι’ αυτό τους έλεγα θα με λέτε ‘θεία σούπα’. Και αυτό ήταν ένα κίνητρο. Τους έφερνα ζωγραφιές, κάναμε διαγωνισμό… Αυτό σε κρατούσε σε εγρήγορση και πήγαινες να ετοιμάσεις το πρωινό τους και για τους μεγάλους το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό σου έδινε μεγάλη δύναμη για να κρατιέσαι όρθιος», λέει η Ναταλία

Το δημοτικό συμβούλιο στην ανάρτησή του, αναφερόμενο στην δύναμη που βρήκαν οι άνθρωποι αυτοί στα καταφύγια του Αζοφστάλ, επισημαίνει στην ανάρτηση του: «Πόλεμος, γύρω ο θάνατος, οι βόμβες πέφτουν κάθε λεπτό, κι εκείνοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για να ζήσουν, πιστεύουν στο καλύτερο και δωρίζουν ο ένας στον άλλο αγάπη».

Στις 9 Μαΐου ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Ντονέτσκ Πάβελ Κιριλένκο είχε δηλώσει ότι στα καταφύγια του εργοστάσιου Αζοφστάλ εξακολουθούν να βρίσκονται περισσότεροι από 100 άμαχοι.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση