Quantcast
17:22
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
17:22
28/03/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Διεθνή ΜΜΕ για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η θλίψη δίνει τη θέση της στην οργή, διαδηλώσεις στην Αθήνα μετά την καταστροφή»

Επεισόδια έξω από τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train / Φωτογραφία: Eurokinissi

Επεισόδια έξω από τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train / Φωτογραφία: Eurokinissi

02.03.2023
13:00
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 • 17:29
Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για τα Τέμπη και τα επεισόδια στην Αθήνα μετά την τραγωδία

Από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική και από την Ινδία μέχρι την Κίνα, η είδηση του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Τα τελευταία ρεπορτάζ στα διεθνή ΜΜΕ επικεντρώνονται στις διαδηλώσεις και τις διάφορες μορφές διαμαρτυρίας στην Ελλάδα, καθώς η θλίψη δίνει τη θέση της στην οργή.

«Σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα: Οργισμένες διαδηλώσεις ξεσπούν μετά την καταστροφή», τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο του το BBC.

«Διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει στην Ελλάδα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι, με πολλούς να το θεωρούν ως ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί», γράφει. «Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από τα κεντρικά γραφεία της Hellenic Train στην Αθήνα – της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη και στην πόλη της Λάρισας, κοντά στο σημείο όπου συνέβη η καταστροφή το βράδυ της Τρίτης».

Στη συνέχεια ο αρθρογράφος αναφέρεται στην απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους για την επίσημη, όπως λένε, παραμέληση των σιδηροδρόμων.

«Στην Αθήνα, στην αγρύπνια που οργανώθηκε έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, τα πράγματα αργότερα έγιναν βίαια, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές που πέταξαν πέτρες και άναψαν φωτιές στους δρόμους», γράφει το BBC.

«Βίαια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τη θανατηφόρα σύγκρουση τρένων στη Θεσσαλία» είναι ο τίτλος του βίντεο που έχει ανεβάσει το Forbes, και δεν συνοδεύεται από σπηκάζ, αλλά αφήνει την εικόνα να “μιλήσει” από μόνη της.

Στις διαδηλώσεις επικεντρώνεται και η South China Morning Post, με τίτλο «Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ μετά τη μοιραία σύγκρουση τρένων στην Ελλάδα». Το βίντεο, που περιέχει και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, περιγράφει με λίγα λόγια την κατάσταση, ξεκινώντας όμως από τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Αθήνας.

Τραγωδία στα Τέμπη: «Οργή στην Ελλάδα και επεισόδια στην Αθήνα»

Όπως επισημαίνει το CNN, κάνοντας λόγο για «αυξανόμενη οργή», η Ελλάδα έχει αδύναμο ιστορικό ως προς στην ασφάλεια των επιβατών των σιδηροδρόμων σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης, καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό θανάτων επιβατών τρένων ανά εκατομμύριο σιδηροδρομικά χιλιόμετρα από το 2018 έως το 2020 μεταξύ 28 χωρών της ηπείρου, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2022. Το σχετικό ρεπορτάζ του τιτλοφορείται: «Βίντεο δείχνει να ξεσπούν συμπλοκές για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους».

«Σύγκρουση τρένων: Οργισμένοι οι Έλληνες πολίτες» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ του το Ινδικό CNNNews18.

«Αστυνομικοί των ΜΑΤ στην Αθήνα ήρθαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες έξω από τα γραφεία της εταιρείας σιδηροδρόμων της Ελλάδας μετά τον θάνατο τουλάχιστον 43 ανθρώπων από τη σύγκρουση δύο τρένων στο βόρειο τμήμα της χώρας. Κάδοι απορριμμάτων πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας το βράδυ της Τετάρτης», γράφει στο συνοδευτικό κείμενο.

Με τις διαδηλώσεις ξεκινά το ρεπορτάζ του και το ITV. «Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες στα γραφεία της Hellenic Train στην Αθήνα – της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση των σιδηροδρόμων της χώρας. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, κοντά στο σημείο όπου συνέβη η καταστροφή. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις πιστεύουν ότι το πιο θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας ήταν ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί», γράφει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση