10:28
13/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
10:28
13/07/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: «Οι πρωταγωνιστές γράφουν ιστορία» – Παρουσιάστηκε λεύκωμα της ιστορικής διαδρομής

Εκδήλωση για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις / Φωτογραφία: ΑΠΕ

Εκδήλωση για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις / Φωτογραφία: ΑΠΕ

18.01.2023
22:50
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2023 • 12:38
Παρουσιάστηκε λεύκωμα της διαδρομής στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Κτήμα Casarma στις Αχαρνές, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του λευκώματος «Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Οι πρωταγωνιστές γράφουν την ιστορία», την οποία τίμησε με την παρουσία του και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Την δημοσιογραφική επιμέλεια του εξαιρετικού λευκώματος που είναι αφιερωμένο στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2022 ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας με επιτυχία η Ανδρονίκη Παντιώρα και ο Πέτρος Καστορίνης.

Οι φωτογραφίες της κατηγορίας Sporting υλοποιήθηκαν από τον Ηλία Παππά, ενώ τα αντίστοιχα στιγμιότυπα από την κατηγορία Regularity υπογράφουν οι Τάσος Αρωνιτης και Λυκούργος Ντουζέπης.

Εκδότης του λευκώματος είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (Ο.Μ.Α.Ε.) Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια της έκδοσης έχουν τη σφραγίδα της «North Pages Creative», υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Βασίλης Αλιπράντης, ενώ την εκτύπωση και την βιβλιοδεσία έκανε η «Διαγώνιος Γραφικές Τέχνες».

Στη δημοσιότητα στοιχεία για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δημοσιοποιήθηκαν και μερικά χαρακτηριστικά στοιχεία για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2023, που θα είναι τριήμερο και θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Νοεμβρίου.

Τα συνολικά χιλιόμετρα των ειδικών διαδρομών θα είναι 150-160, με το μέσο όρο μήκους της κάθε διαδρομής να μη ξεπερνά τα 13 χιλιόμετρα. Οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές θα είναι ήπιες και και κατάλληλες για ιστορικά αυτοκίνητα, ενώ το πρόγραμμα θα έχει και νυχτερινές ειδικές διαδρομές (έξω από κάθε ειδική θα υπάρχει service).

H εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου από την Ακρόπολη, με το πρόγραμμα της ημέρας να περιλαμβάνει τρεις ειδικές διαδρομές. Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν έξι ειδικές διαδρομές.

Ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στην Ελευσίνα και θα ακολουθήσει η απονομή των επάθλων του αγώνα. Επίσης, θα γίνει και η απονομή της FIA για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων Sporting 2023.

Παπαδόπουλος: «Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις δημιουργεί πόλο έλξης θεματικού τουρισμού»

Ο Παπαδόπουλος τόνισε ότι τα ιστορικά οχήματα αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και γι’ αυτό το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ολοκλήρωσε το θεσμικό πλαίσιο για τον χαρακτηρισμό των οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος, διαμορφώνοντας ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για την κυκλοφορία τους.

«Για πρώτη φορά χορηγούνται από το υπουργείο Μεταφορών πινακίδες κυκλοφορίας ιστορικών οχημάτων, τα οποία θα καταγράφονται, πλέον, στο Πληροφοριακό Σύστημα που διαθέτει το υπουργείο, ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό και την ταυτότητα αυτών των οχημάτων. Θα υπόκεινται, επίσης, σε τεχνικό έλεγχο, καθώς η τήρησή τους σε άριστη τεχνική κατάσταση αποτελεί μια εικόνα – πρότυπο για την εμπέδωση της σημασίας που προσδίδει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδική Ασφάλεια» τόνισε ο υφυπουργός.

Και πρόσθεσε ότι με απόφαση του δόθηκε η δυνατότητα στα ρυμουλκούμενα οχήματα κατηγορίας Ο2, που μεταφέρουν αυτοκίνητα, να πάρουν ανεξάρτητες άδειες και πινακίδες με μελέτη μηχανολόγου, ακόμη κι αν δεν είχαν πιστοποιητικό ρυμούλκησης πριν από την ισχύ της σχετικής διάταξης.

«Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων όπως το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς ένα σημαντικό σκέλος της διοργάνωσης είναι η μεταφορά των αγωνιστικών οχημάτων», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η δυνατότητα που έχει ο κάτοχος ενός ιστορικού αυτοκινήτου να κυκλοφορεί με το αγαπημένο του όχημα ή να συμμετέχει στους αγώνες, κάθε κατηγορίας, καθιστούν την Ελλάδα πόλο έλξης για θεματικό τουρισμό υψηλής ποιότητας, καθώς η πατρίδα μας διαθέτει εξαιρετικές διαδρομές, μοναδικής ομορφιάς, τις οποίες μπορεί να διασχίσει ο επισκέπτης σε συνδυασμό με τη διοργάνωση των αγώνων, αλλά και μεμονωμένα.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση