09:15
07/12/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
09:15
07/12/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Άγνωστοι αφήνουν 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου – Γιατί δεν πρέπει να τα πάρεις

Αυτοκίνητο της Renault / Φωτογραφία: Unsplash

Αυτοκίνητο της Renault / Φωτογραφία: Unsplash

11.11.2024
19:24
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2024 • 22:15

Recently updated on November 13th, 2024 at 10:15 pm

Ανεξάντλητη φαίνεται πως είναι η φαντασία των αετονύχηδων προκειμένου να αποσπούν είτε το ίδιο το αυτοκίνητο είτε προσωπικά αντικείμενα από την καμπίνα του.

Με τις περισσότερες μεθοδολογίες των κλεφτών να έχουν καταστεί γνωστές στους οδηγούς, αυτοί αναγκάζονται να καταφύγουν πλέον σε… ακραίες ενέργειες για την εξαπάτηση των οδηγών, όπως είναι η τοποθέτηση χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου.

Είναι γνωστό ότι στη θέα των χαρτονομισμάτων ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν και να μην αντιδράσουν αυθόρμητα, βγαίνοντας ενστικτωδώς από το αυτοκίνητο για να εξακριβώσουν ποιος και για ποιον λόγο τοποθέτησε ένα ή περισσότερα χαρτονομίσματα των 50, των 100 ή ακόμα και των 500 ευρώ στο παρμπρίζ.

Η κίνηση αυτή, αν και απολύτως φυσιολογική, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία, καθώς την ίδια ακριβώς στιγμή, οι κλέφτες βρίσκουν την ευκαιρία είτε να αρπάξουν αντικείμενα αξίας από το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή ακόμα να πάρουν θέση πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αφήνοντας τον ιδιοκτήτη του εμβρόντητο.

Όπως και στις υπόλοιπες περιπτώσεις αποπροσανατολισμού του οδηγού, έτσι και σε αυτήν αρκούν μερικά δευτερόλεπτα ώστε οι κλέφτες να «χτυπήσουν» και να απομακρυνθούν από το σημείο πριν γίνουν αντιληπτοί.

Ακόμα, λοιπόν, κι αν καταφέρει κανείς να αντιληφθεί ότι τα χαρτονομίσματα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου είναι πλαστά, αυτό δεν είναι ικανό για να αποτρέψει το κακό.

Η πρακτική αυτή είναι πλέον τόσο διαδεδομένη σε χώρες όπως η Γαλλία, αναγκάζοντας ακόμα και τις τοπικές αστυνομικές αρχές να εκδώσουν οδηγίες για το πώς μπορεί και οφείλει κανείς να αντιδράσει σε ένα τέτοιο περιστατικό ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.

Πηγή: Carandmotor



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση