Δεκαεννέα από τα 32 «εισιτήρια» για το Μουντιάλ 2022, που θα διεξαχθεί (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου 2022) στα γήπεδα του Κατάρ, «βρήκαν» ήδη τους… κατόχους τους.
Εκτός από την εθνική ομάδα της διοργανώτριας χώρας, στο κορυφαίο ραντεβού θα δώσουν «το παρών», δέκα εθνικές ομάδες από την Ευρώπη, τέσσερις από την Νότια Αμερική και τέσσερις από την Ασία, ενώ απομένουν 13 θέσεις για το Μουντιάλ 2022, που θα καλυφθούν με την ολοκλήρωση των προκριματικών ανά την υφήλιο.
Αναλυτικά οι ομάδες που έχουν περάσει στο Μουντιάλ 2022
Ζώνη Νότιας Αμερικής:
- Βραζιλία
- Αργεντινή
- Ισημερινός
- Ουρουγουάη
Ζώνη Ασίας :
- Κατάρ
- Ιράν
- Νότια Κορέα
- Ιαπωνία
- Σαουδική Αραβία
Ζώνη Ευρώπης :
- Δανία
- Γερμανία
- Γαλλία
- Βέλγιο
- Κροατία
- Ισπανία
- Σερβία
- Αγγλία
- Ελβετία
- Ολλανδία
Ισημερινός και Ουρουγουάη στο Μουντιάλ 2022
Ο Ισημερινός και η Ουρουγουάη «σφράγισαν το εισιτήριό τους» για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, την προτελευταία ημέρα των προκριματικών της Νότιας Αμερικής, εξασφαλίζοντας την 3η και την 4η θέση στον όμιλο.
Η Ουρουγουάη, χάρη στη νίκη της επί του Περού (1-0) και ο Ισημερινός, παρά την ήττα στην Παραγουάη (3-1), θα βρεθούν μαζί με την Βραζιλία και την Αργεντινή στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου).
Η πέμπτη θέση που οδηγεί στα play-off με αντίπαλο μια ομάδα από την Ασία, θα κριθεί την ερχόμενη Τρίτη (29/03) μετά τις αναμετρήσεις της τελευταίας αγωνιστικής και την διεκδικούν το Περού, η Κολομβία και η Χιλή.
Ο Ισημερινός προκρίθηκε για τέταρτη φορά στην Ιστορία του σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το 2002, το 2006 και το 2014. Χωρίς το μεγάλο «αστέρι», καθώς οι περισσότεροι παίκτες αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα, η «Tri» επέδειξε διάρκεια και σταθερότητα εξασφαλίζοντας την πρόκριση.
Από την πλευρά της, η εθνική Ουρουγουάης προκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική φορά στην τελική φάση της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, παρά τους «τριγμούς» που προκάλεσε η αποχώρηση του 74χρονου Οσκαρ Ταμπάρες από την τεχνική ηγεσία. Ο «μαέστρος» είχε «υπογράψει» την επιστροφή της Ουρουγουάης (δις νικήτριας το 1930 και το 1950) στην «αφρόκρεμα» του διεθνούς ποδοσφαίρου, με την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στην Νότια Αφρική και την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα το 2011.