16:18
18/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
16:18
18/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Η χώρα έρμαιο, ο πολίτης απροστάτευτος μα η κυβέρνηση «δυνατή» επικοινωνιακά

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Φωτογραφία: Eurokinissi

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Φωτογραφία: Eurokinissi

04.04.2024
09:03
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2024 • 21:48
Η εγκληματικότητα χτυπά «κόκκινο» καθημερινά

Ακόμη μια δολοφονία. Ακόμη μία γυναικοκτονία. Αυτή την φορά έξω από Αστυνομικό Τμήμα. Αυτή την φορά, δίπλα σε αστυνομικό. Αυτή την φορά μετά από έκκληση που έκανε πολίτης για βοήθεια, μια έκκληση που έπεσε στο κενό. Διότι ψευδώς δεν υπήρχε περιπολικό στο ΑΤ, αφού αυτό ήταν παρκαρισμένο απέξω.

Μία Αστυνομία που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη πια σε κανέναν. Μία φυσική ηγεσία που δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας, μικρά και μεγάλα. Ένας υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μακριά από τον ίδιο τον πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για ακόμη μια φορά υπουργός, για ακόμη μια φορά έχοντας ψηλά στην ατζέντα του να βγαίνει επικοινωνιακά «δυνατός», «κέρβερος» σε κάθε δύσκολη υπόθεση.

Η εγκληματικότητα χτυπά «κόκκινο» καθημερινά. Κανείς πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής σε καμία έκφανση της καθημερινότητας του. Δολοφονίες, επεισόδια παντού, ανασφάλεια ολούθε. Την ίδια ώρα, αστυνομικοί κάνουν εκκλήσεις και καταγγελίες ότι τα ΑΤ είναι υποστελεχωμένα, δεν υπάρχει δυναμικό, σχέδιο και επαρκή κάλυψη στον ένστολο.

Υπάρχει εμφανής ανάγκη να υπάρξουν βαθιές αλλαγές, στις ριζωμένες νοοτροπίες, στις αντιλήψεις, στις συμπεριφορές, αρά στην παιδεία και την ευαισθητοποίηση σε αυτά τα ζητήματα. Από όλους μας. Μα το Κράτος εδώ οφείλει να βγαίνει μπροστά, να προλαμβάνει, όχι πάντα να (αν) καταστέλλει, αν και εσχάτως περισσότερο ως «θεατής» των γεγονότων χαρακτηρίζεται.

Η δολοφονία της Κυριακής Γρίβα 28 ετών, στην πόρτα Αστυνομικού Τμήματος έχει σοκάρει την κοινή γνώμη. Η αντίδραση της κυβέρνησης, όπως πάντα σε κάθε τι που αντιμετωπίζει τα… δύσκολα είναι: Επικοινωνία. Να φαίνεται προς τον λαό, ότι «κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και όλα είναι πια προσωπική ευθύνη». Όχι κύριοι, δεν είναι όλα «προσωπική ευθύνη».

Η χώρα έρμαιο, ο πολίτης απροστάτευτος μα η κυβέρνηση «δυνατή» επικοινωνιακά
Τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Οικονόμου στο νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ΕΡΤ μας «διαφημίζει» ότι έχουμε 17.000 αστυνομικούς εκπαιδευμένους στην ενδοοικογενειακή βία! Και που ήταν έστω ένας (1) για να προστατεύσει την Κυριακή Γρίβα όταν το ζήτησε, όταν πήγε η ίδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για βοήθεια; Σε λίγο αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, η δύναμη της Αστυνομίας κοντεύει να ξεπεράσει ακόμη και αυτή του Ελληνικού Στρατού! Και θα είμαστε περισσότερο ανασφαλείς εντός χώρας, παρά από τις εξωτερικές απειλές. Κατόρθωμα αν μη τι άλλο.

Και μια που αναφέραμε «εξωτερικές απειλές» να καταθέσουμε τις πληροφορίες μας ότι ξένοι πράκτορες «αλωνίζουν» στις Υπηρεσίες και με τις… άνωθεν ευλογίες παρακολουθούν παράνομα όποιον θέλουν, όποιον έχουν βάλει στο μάτι. Για το συγκεκριμένο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα.

Εν ολίγοις επί ημερών της νυν κυβέρνησης έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται προσλήψεις στην Αστυνομία. αλλά αστυνομικούς δεν βλέπουμε πουθενά… Η Ελληνική Αστυνομία και ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ακόμα μία φορά έκθετοι. Από κοντά και ο «πολλά βαρύς» υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης που «εκτοξεύει] απειλές και μεγάλες κουβέντες, αλλά από… έργο ακόμη περιμένουμε με τόσες και τόσο σημαντικές υποθέσεις «ανοιχτές». Το 41% των τελευταίων εκλογών δεν μπορεί να είναι άλλοθι και «απάντηση» πάντα και για τα πάντα.

Law and Order


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση