03:13
20/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
03:13
20/06/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Όχι αγαπητό BBC, η Ελλάδα δεν έχει Βασιλιά, ούτε διάδοχο του θρόνου

Η εσφαλμένη απόδοση στον Παύλο Γλίξμπουργκ του τίτλου του «Διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα της Ελλάδας» από το BBC

Η εσφαλμένη απόδοση στον Παύλο Γλίξμπουργκ του τίτλου του «Διαδόχου του θρόνου, πρίγκιπα της Ελλάδας» από το BBC

18.09.2022
22:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2022 • 8:19
Η Ελλάδα, συνάδελφοι του BBC, είναι Δημοκρατία, διότι η βαριά ιστορία της δεν επιτρέπει στο λαό της να υποστηρίζει κανένα άλλο πολίτευμα

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε για τη βασιλική οικογένεια ένα ακόμη χάπενινγκ με μπόλικο σασπένς και δράμα. Ένα δρώμενο που το πουλάει ακριβά τόσο το Μπάκιγχαμ, όσο όμως και τα βρετανικά (και δυστυχώς και τα ανά τον κόσμο) ΜΜΕ, ανάμεσα στα οποία και το BBC.

Πέραν του σεβασμού που είναι ο αρμόζων για κάθε ζωή που σβήνει σε αυτόν τον πλανήτη, κάτι που δεν είναι καθόλου αυτονόητο αν δεν είναι κανείς γόνος βασιλικής οικογένειας, αυτό που ζούμε δέκα μέρες τώρα δεν έχει προηγούμενο!

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ - βασίλισσα Ελισάβετ
Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ / Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχοντας σηκώσει κάθε πέτρα, προκειμένου να βρουν «γαλαζοαίματο», εκεί στο κατά τα λοιπά αξιοσέβαστο BBC, ξέθαψαν και την αυτοαποκαλούμενη ελληνική βασιλική οικογένεια.

Έβγαλαν στον αέρα τον Παύλο Γλίξμπουργκ και υπέπεσαν σε ένα τεράστιο ατόπημα απέναντι στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος. Ο κύριος Γλίξμπουργκ αναφέρθηκε από το κανάλι ως «Η Αυτού Εξοχότης διάδοχος πρίγκιπας της Ελλάδας».

Αγαπητό BBC, εδώ είναι Δημοκρατία

Σας έχουμε νέα εκεί στο BBC, εμείς οι Έλληνες δεν αναγνωρίζουμε βασιλέα. Προφανώς μαζί με το απαρχαιωμένο πολίτευμα, το οποίο θέλετε να παρουσιάζετε και ως το «απαύγασμα της αστικής Δημοκρατίας» επενδυμένο με ορδές ανθρώπων που γεννήθηκαν για να είναι σημαντικότεροι από άλλους στη χώρα σας, ξεχάσατε πως στην Ελλάδα η βασιλεία έχει θαφτεί για τα καλά στο νεκροταφείο εκείνων των πληγών που χάραξαν βαθιά τη χώρα.

Το πολίτευμα που έχουμε δε γυρεύει να πάρει τους νόμους από τους ξένους πιο πολύ είμαστε εμείς το παράδειγμα σε μερικούς παρά που ξεσηκώνουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι

Θουκυδίδη, Επιτάφιος

Ναι, μπορεί αγαπητό BBC να υπάρχουν αρκετοί, ακόμη και Έλληνες (θλιβερή μειοψηφία θα τους έλεγα) που πιστεύουν στη βασιλεία, όμως σε αυτή τη χώρα που έλαμψε τόσο δυνατά η Δημοκρατία, δεν χωρούν ελέω Θεού ηγέτες. Όπως περιέγραφε πολύ καλύτερα από εμένα ο Θουκυδίδης, στον Επιτάφιο:

«Το πολίτευμα που έχουμε δε γυρεύει να πάρει τους νόμους από τους ξένους πιο πολύ είμαστε εμείς το παράδειγμα σε μερικούς παρά που ξεσηκώνουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι. Το όνομά της, επειδή δε ζούμε στηριγμένοι πάνω στους λίγους παρά στους περισσότερους, είναι η κυριαρχία του δήμου, δημοκρατία.».

Το όνομά της, επειδή δε ζούμε στηριγμένοι πάνω στους λίγους παρά στους περισσότερους, είναι η κυριαρχία του δήμου, δημοκρατία

Θουκυδίδη, Επιτάφιος

Το δημοψήφισμα έσβησε τους τίτλους των Γλίξμπουργκ

Μια ματιά μόνο στην ιστορία κύριοι του BBC και θα δείτε καθαρά και ξάστερα πως ο λαός ψήφισε και με συντριπτικό ποσοστό το 1974 έστειλε εκείνους που λυμαίνονταν το βιος του, εκείνους που συνωμοτούσαν για να του στερήσουν την ελευθερία, το δικαίωμα της ψήφου και τη Δημοκρατία πίσω από εκεί από όπου μας ήρθαν.

Η οικογένεια που ακόμη και σήμερα έχει το θράσος να αποκαλεί εαυτόν, βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη χώρα. Ούτε σε επίπεδο κοινωνικό, ούτε σε επίπεδο γενεαλογικό και κυρίως, ούτε σε επίπεδο ιστορικό. Και επιτέλους, πώς μπορεί μια οικογένεια να διατείνεται πως είναι η βασιλική οικογένεια μιας χώρας που έχει απεμπολήσει τη μοναρχία και το πολίτευμά της είναι η Προεδρευομένη Δημοκρατία;

Οι επαναστατημένοι Έλληνες του ’21 που οι φατρίες των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης έκαναν ό, τι μπορούσαν για να τους εξοντώσουν και να τους σταματήσουν, αποφάσισαν ως γνήσιοι απόγονοι του Περικλή πως θέλουν για το νέο κράτος που αποκτούσαν σπιθαμή, προς σπιθαμή γης με αίμα και θυσίες, ένα Σύνταγμα και μια Δημοκρατία.

Της Αμύνης τα παιδιά διώξανε τον βασιλιά σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, ήτοι τον παππού του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας. Ο ίδιος, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Α’ εξορίστηκε ξανά μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Την ίδια μοίρα επιφύλαξε η λαϊκή ετυμηγορία και για τον τελευταίο μονάρχη.

Αν διαβάζατε μια γραμμή μόνο από την πιο πρόσφατη ιστορία εκεί στο BBC, θα γνωρίζατε πως με νόμο του 1994, επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ, ο τέως βασιλιάς δεν έχει πια ούτε τύποις την ελληνική ιθαγένεια, καθώς αρνείται πεισματικά να αποδεχτεί πως διαθέτει επώνυμο, όπως όλοι οι πολίτες του ελληνικού κράτους.

 

Οι γαλαζοαίματοι Βρετανοί που «σιχαίνονταν» την Ελλάδα

Η ιστορία αγαπητοί Βρετανοί συνάδελφοι του BBC δεν ξεγράφει, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τη στάση των γαλαζοαίματων που εσείς εξακολουθείτε να συντηρείτε σε μια ακατανόητη θαρρείς λατρεία για τις μαύρες εποχές του Μεσαίωνα. Ο εκλιπών σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππος, που εσφαλμένως διατύπωνε κι εκείνος τη θέση πως είναι Έλληνας, υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός έναντι της Ελλάδας.

«Ο πρίγκιπας Φίλιππος σχεδόν υπερβαίνει τα εσκαμμένα προκειμένου να δείξει πόσο μας σιχαίνεται» δήλωνε στον Guardian πρώην πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία. Περιγράφει δε πως σε μια περίπτωση υπήρξε αγενής απέναντι στον διπλωμάτη της χώρα μας και τη σύζυγό του. Την τελευταία δε, προσπάθησε σχεδόν να της βάλει τρικλοποδιά!

Τέλος, αγαπητοί συνάδελφοι του BBC, μη θαρρείτε πως είναι αγνά αισθήματα νόστου για την πατρίδα (!), όσα διαδίδουν τόσες δεκαετίες οι Γλίξμπουργκ. Το μόνο που ενδιαφέρει τον έκπτωτο από το χέρι του ελληνικού λαού μονάρχη είναι να βάλει στο χέρι, δια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όσα περισσότερα χρήματα μπορεί από τα βασιλικά κτήματα και την περιουσία του παλατιού στην Ελλάδα.

Φαίνεται βέβαια πως εκεί στο BBC δεν υπέπεσαν μόνο σε αυτό το σφάλμα σε αυτή τη φρενίτιδα μετά τον θάνατο της βασίλισσας. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε:

Υ.Γ.: Όλοι εμείς στην Ελλάδα που κάναμε σημαία – τη Δευτέρα έρχονται τα πιο σπουδαία του πανηγυριού από τα ελληνικά κανάλια – τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ένα γεγονός αναμφίβολα ιστορικό, για το οποίο θα πρέπει απλά να πούμε «πέραν τούτου ουδέν», σε μια περίοδο που η Ευρώπη είναι πάλι σε πόλεμο και οι λαοί της αναμένουν με αγωνία αν θα βγάλουν τον χειμώνα (δηλώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη και ουχί δημοσιογραφική τρομολαγνεία) ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Και κυρίως, όπως λέει και το πολίτευμα μας, να γίνουμε «εμείς το παράδειγμα σε μερικούς παρά (να) ξεσηκώνουμε ό,τι κάνουν οι άλλοι».ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση