06:58
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
06:58
19/01/2025
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Κρυπτονομίσματα: Απογειώνεται η ζήτησή τους – Το 10,2% των πολιτών παγκοσμίως διαθέτει κάποιο

Γράφημα που δείχνει Bitcoin σε άνοδο / Φωτογραφία: Pixabay

Γράφημα που δείχνει Bitcoin σε άνοδο / Φωτογραφία: Pixabay

14.02.2022
23:34
Σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες έχει στην κατοχή του κάποιο κρυπτονόμισμα

Περίπου το 10,2% του πληθυσμού του πλανήτη που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, έχει στην κατοχή του κάποιο κρυπτονόμισμα, με την ζήτησή τους να έχει απογειωθεί τους τελευταίους μήνες, με αυξήσεις τόσο της δημοτικότητάς τους, όσο και των αποτιμήσεων.

Η Ταϊλάνδη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην  30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 47 χώρες.

Σήμερα, σχεδόν 1 στους 10 Έλληνες, το 8,6% έχει κάποιας μορφής κρυπτονομίσματος στην κατοχή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα sepe.gr.

Σύμφωνα με στοιχεία της παγκόσμιας πλατφόρμας ψηφιακών πληροφοριών DataReportal, περίπου το 10,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, που χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, κατέχει κάποια μορφή κρυπτονομίσματος. Παγκοσμίως, η Ταϊλάνδη έχει το υψηλότερο μερίδιο στην κατοχή κρυπτονομισμάτων, με το 20,1% των Ταϊλανδών χρηστών του Internet να κατέχει ψηφιακά νομίσματα.

Η δεύτερη χώρα, διεθνώς, στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων είναι η Νιγηρία με 19,4%, με τις Φιλιππίνες να έχουν ένα παρόμοιο ποσοστό. Σχετικά χαμηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην 14η θέση, βρίσκονται οι ΗΠΑ, όπου το 12,7% των χρηστών του Διαδικτύου είναι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων.

Ρωσία και Ισραήλ κατέχουν τα χαμηλότερα ποσοστά

Πάντως, υπάρχουν και πολίτες, παγκοσμίως, οι οποίοι γυρνούν την πλάτη στα κρυπτονομίσματα. Τα χαμηλότερα ποσοστά κατοχής κρυπτονομισμάτων έχουν οι πολίτες στη Ρωσία (μόλις 2% η διείσδυση), στο Ισραήλ (3%), στο Μαρόκο (3,1%) και στη Σαουδική Αραβία (3,6%).

Από τα ίδια στοιχεία, που δημοσιοποίησε το Finbold, (σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 3ο τρίμηνο του 2021 και δημοσιεύθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2022), οι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 25-34 ετών, αντιπροσωπεύουν το 15,5% των κατόχων κρυπτονομισμάτων. Στις γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 9,5%. Συνολικά, το μεγαλύτερο μέρος της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων συγκεντρώνεται μεταξύ ατόμων ηλικίας μεταξύ 16-44 ετών.

Η αυξημένη υιοθέτηση είχε ως αποτέλεσμα τα κρυπτονομίσματα να γίνουν μέρος της καθημερινής ζωής των ανθρώπων, αντικαθιστώντας ορισμένους από τους ρόλους που διαδραματίζουν τα παραδοσιακά νομισματικά συστήματα. Σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση της Finbold, περίπου το 55% των κατόχων στις ΗΠΑ θα ήθελαν να κερδίσουν τους μισθούς τους σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Η ιδιοκτησία άνω του 10% μπορεί επίσης να θεωρηθεί σημαντική, καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι μια αρκετά νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, που αναδύεται όλο και περισσότερο ως βασικό επενδυτικό προϊόν. Η ιδιοκτησία πιθανότατα θα αυξηθεί, καθώς περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να κατανοούν πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα», εκτιμά η έρευνα.

Τι είναι τα κρυπτονομίσματα και γιατί κοστίζουν τόσο ακριβά

Τα κρυπτονομίσματα, με το πιο δημοφιλές το bitcoin, είναι εναλλακτικά ψηφιακά νομίσματα, τα οποία είναι εικονικά, δηλαδή δεν υπάρχουν χαρτονομίσματα ή κέρματα.

Τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούν κρυπρογράφηση, μια τεχνική κωδικοποίησης δεδομένων που τα καθιστά μη αναγνώσιμα σε οποιονδήποτε δεν έχει τον κωδικό πρόσβασης. Λόγω της κρυπτογράφησης, τα κρυπτονομίσματα είναι πρακτικά αδύνατο να πλαστογραφηθούν, αν και η ασφάλειά τους εξαρτάται επίσης από διάφορους άλλους παράγοντες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση