Ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής επικοινωνίας των περισσότερων αποτελούν τα emojis, μιας και δίνουν συχνά το ύφος, λειτουργούν ως «κώδικας» για την εκάστοτε παρέα και γενικά, αποτελούν το αλατοπίπερο της γραπτής, μέσω chat επικοινωνίας.
Ανά διαστήματα, τα πακέτα emojis που έχουμε στα smartphones μας ανανεώνονται για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ποικιλία αλλά ενίοτε, να γίνουν και πιο συμπεριληπτικά.
Η εταιρεία Unicode Consortium αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, να εγκρίνει νέα σχέδια emojis, ώστε στην συνέχεια, η εκάστοτε εταιρεία κινητών τηλεφώνων να τα συμπεριλάβει στις συσκευές της.
Τώρα, το πρώτο draft από το νέο πακέτο με emojis, Emoji 15.0, δόθηκε στην δημοσιότητα και σε αυτό βρίσκουμε αρκετές ενδιαφέρουσες προσθήκες.
Αρχικά, προστίθεται ένα κεφάλι που κουνιέται αλλά και δύο χέρια για hi-5, σε όλες τις αποχρώσεις του δέρματος.
Επιπλέον, στο νέο αυτό πακέτο προστίθονται 3 ακόμα αποχρώσεις σε καρδιές: ροζ, γαλάζιο και γκρι.
Στα νέα ζωάκια και αντικείμενα, τώρα, που θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε σε λίγο καιρό, βρίσκουμε τάρανδο, γάιδαρο, κοράκι, χήνα και μπλε μέδουσα, αλλά και λεβάντα, τζίντζερ, φασόλι και αντικείμενα όπως μαράκες, φλάουτο και χτένα.
Μάλιστα, η ροζ καρδιά είναι ένα emoji που πολλοί χρήστες περίμεναν για καιρό, μιας και ήταν από τα πιο δημοφιλή αιτήματα στην Emojipedia, που από το 2016 συγκεντρώνει σχετικά στατιστικά.
Emoji 15.0 is to be released in September 2022. Here’s every emoji in the final draft, including a plain Pink Heart #WorldEmojiDay https://t.co/WfC0WuyJ81 pic.twitter.com/P0mvWs2JPj
— Emojipedia (@Emojipedia) July 13, 2022
Η σύντομη παρουσίαση έτυχε, ωστόσο, κυρίως θετικής ανταπόκρισης online.
Τα emojis θα πρέπει να περάσουν από ένα τελικό γύρο έγκρισης προτού δημοσιευτούν
Τα emojis θα πρέπει να περάσουν από ένα τελικό γύρο έγκρισης τον Σεπτέμβριο, προτού δημοσιευτούν. Ωστόσο, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Emojipedia, παρότι κάποια ίσως να μην τα καταφέρουν, τα περισσότερα είναι ήδη επιβεβαιωμένα.
Ο μικρότερος αριθμός συμβόλων φέτος ήταν «διεθνής επιλογή» εξηγεί ο αρχισυντάκης του Emojipedia, Κιθ Μπρόνι.
«Η επιτροπή θέλει περισσότερο χρόνο να σκεφτεί τι θα βγει στο πληκτρολόγιο. Θέλει να εξετάσει τι μπορούμε να προσθέσουμε που να εκπροσωπεί σύμβολα βάσει γνώσης ή εμπειρίας μας – πράγματα όπως ένα πρόσωπο που κουνιέται ή τη ροζ καρδιά» λέει.