Quantcast
01:10
06/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
01:10
06/05/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Android: 7 τρόποι για να κάνεις τον Chrome καλύτερο – Χρειάζεται το antivirus;

Η εφαρμογή Google σε Android κινητό / Φωτογραφία: Unsplash

Η εφαρμογή Google σε Android κινητό / Φωτογραφία: Unsplash

28.06.2022
09:05
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 • 14:27
Χρειάζεται το Android antivirus;

Οι πλειοψηφία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν Android smartphones χρησιμοποιούν το Google Chrome και είναι ο εκ προεπιλογής browser.

Αν και πρόκειται για έναν απλό στη χρήση browser, έρχεται με πλήθος ρυθμίσεων και features.

Απλά πρέπει να γνωρίζεις που μπορείς να τις βρεις. Το άρθρο κάνει μια σύντομη αναφορά σε 7 χαρακτηριστικά που θα τον κάνουν λίγο καλύτερο.

Android κινητό τηλέφωνο
Android κινητό τηλέφωνο / Φωτογραφία: Unsplash
  1. dark mode: Μενού – Ρυθμίσεις – Θέμα – Σκούρο
  2. Προφόρτωση σελίδων: Ρυθμίσεις – Απόρρητο και Ασφάλεια – Προφόρτωση σελίδων και επιλέγεις το Βασική Προφόρτωση (ή το Extended preloading αν είναι διαθέσιμο, σε εμάς δεν είναι)
  3. Εναλλαγή μεταξύ tabs: αν έχεις δυο ή περισσότερα tabs ανοιχτά μπορείς με swipe στα αριστερά ή δεξιά στη μπάρα διευθύνσεων να πραγματοποιήσεις εναλλαγή
  4. Ομαδοποίηση καρτελών (tabs): Μπορείς να ομαδοποιήσεις τα tabs, πιέζοντας το πλήκτρο των tabs και στη συνέχεια στις τρεις τελείες επιλέγεις το ομαδοποίηση καρτελών επιλέγοντας αυτές που επιθυμείς.
  5. Google Translate: Ένα από τα δυνατά χαρτιά του Chrome είναι η δυνατότητα μετάφρασης ιστοσελίδων. Μπορείς να κάνεις τις σχετικές ρυθμίσεις στην ενότητα Γλώσσες.
  6. Απενεργοποίηση ειδοποιήσεων: Αντί να χρειάζεται πάντα να πατάς την απόρριψη των ειδοποιήσεων σε κάθε ιστοσελίδα, μπορείς να απαλλαχθείς μια και καλή. Πας Ρυθμίσεις, Ρυθμίσεις Ιστοτόπου και απενεργοποιείς τις ειδοποιήσεις οριστικά.
  7. Ήχος: Πάλι μέσα από την ενότητα Ρυθμίσεων Ιστοτόπου μπορείς να απενεργοποιήσεις τον ήχο, πόσο μάλλον όταν οι σελίδες προβαίνουν στην αυτόματη αναπαραγωγή video. Έτσι ησυχάζεις μια και καλή. Μπορείς βέβαια, να προσθέσεις και εξαιρέσεις.

Χρειάζεται το Android antivirus τελικά;

Το Android αυτή τη στιγμή, είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη. Αυτό το καθιστά στόχο για κακόβουλες επιθέσεις. Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει, είναι χρειάζεστε πραγματικά εφαρμογές antivirus;

Το λογισμικό προστασίας από ιούς συνιστάται για τους χρήστες των Windows εδώ και πολλά χρόνια. Ευτυχώς, η Microsoft έχει ενσωματώσει καλύτερα εργαλεία στη πάροδο του χρόνου για την καταπολέμηση του κακόβουλου λογισμικού και την προστασία των χρηστών, με τα Windows να διαθέτουν ενσωματωμένο antivirus από την εποχή των Windows 8. Τι γίνεται ωστόσο με το Android;

android kinito 16 6 2022 1 - Android: 7 τρόποι για να κάνεις τον Chrome καλύτερο - Χρειάζεται το antivirus;
Ένα κινητό Android / Φωτογραφία: Unsplash

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ιστοσελίδα howtogeek, η μεγαλύτερη ενσωματωμένη άμυνα του Android κατά του κακόβουλου λογισμικού είναι το Google Play Protect. Το Play Protect αποτελείται από μερικά διαφορετικά στοιχεία -συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων Find My Device , ωστόσο ως κύριο σκοπό έχει τη σάρωση για κακόβουλο λογισμικό.

Κάθε συσκευή Android που περιλαμβάνει το Google Play Store διαθέτει το Play Protect εκ προεπιλογής. Εν ολίγοις, διασφαλίζει ότι οι εφαρμογές που κατεβάζετε από το Play Store είναι ασφαλείς.

Σύμφωνα με το techmaniacs.gr, το Play Protect δεν λειτουργεί μόνο στο Play Store. Παρακολουθεί και τα πάντα εκτός του Play Store ακόμη και τις εφαρμογές που έχουν γίνει sideloaded. Μάλιστα, σας προστατεύει ακόμη και κατά την περιήγηση με τον Google Chrome. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που προστατεύει τη συσκευή σας Android είναι οι μηνιαίες ενημερώσεις ασφαλείας. Πρόκειται για μικρότερες ενημερώσεις που συνήθως δεν έχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά, αλλά είναι πολύ σημαντικές στην ασφάλεια του smartphone.

Ένα κινητό
Ένα κινητό / Φωτογραφία: Unsplash

Δυστυχώς, δεν λαμβάνουν όλες οι συσκευές Android αυτές τις ενημερώσεις εγκαίρως ή και καθόλου. Η Google κυκλοφορεί τις ενημερώσεις ασφαλείας κάθε μήνα και εναπόκειται στους συνεργάτες της (Samsung, OnePlus κ.λπ.) να εγκρίνουν τις διορθώσεις, να προσθέσουν τυχόν δικές τους και να τις κυκλοφορήσουν στις συσκευές.

Εν ολίγοις, όλα αυτά τα μέτρα ασφαλείας του Android είναι κάτι παραπάνω από αρκετά και καθιστά άχρηστο ένα antivirus. Μην κατεβάζετε εφαρμογές από μη έμπιστες πηγές, μην πατάτε σε περίεργα links που έρχονται στο mail σας και το Android με τους μηχανισμούς του θα σας διατηρήσει ασφαλείς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση