23:13
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
23:13
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

«Ξεβράκωτη» τραχανόπιτα με φέτα – Χωρίς φύλλο, έτοιμη μέχρι να πεις «τραχανάς»

Ταψί τραχανόπιτα με φέτα / Φωτογραφία: Cookle

Ταψί τραχανόπιτα με φέτα / Φωτογραφία: Cookle

05.01.2023
20:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2023 • 14:56
Ο τραχανάς είναι βασικό συστατικό σε μια πίτα εύκολη και γρήγορη

Ο Χειμώνας αγνοείται φέτος στην Ελλάδα, όμως δεν λείπει από το τραπέζι ένα από τα θρεπτικότερα και πιο χαρακτηριστικά υλικά της ελληνικής παράδοσης: Ο τραχανάς!

Για όσους δεν τρελαίνονται στην ιδέα μιας σούπας με μπόλικη τριμμένη φέτα, μπορείτε να δοκιμάσετε μια άλλη συνταγή που και θρεπτική είναι και πιο πρακτική, αν θέλετε να πάρετε σπιτικό φαγητό σε ταπεράκι για τη δουλειά.

Το blog μαγειρικής Cookle έχει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να μην δοκιμάζετε τον τραχανά με τον ίδιο, βαρετό (αν επαναλαμβάνεται συνεχώς) τρόπο.

Υλικά

  • 3 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 50γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Βάλε σε κατσαρόλα το νερό να κοχλάσει και αλάτισε. Πρόσθεσε τον τραχανά και άφησε να πάρει μια βράση. Τέλος, πρόσθεσε και το γάλα, χαμήλωσε ελαφρά τη φωτιά και άφησε τον τραχανά να πιει τα υγρά του και να μαλακώσει. Κατέβασε από το μάτι και άφησε να κρυώσει ελαφρά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τον τραχανά τα αυγά σπασμένα και ελαφρά χτυπημένα, τη φέτα τριμμένη, 1/2 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Πρόσεξε το αλάτισμα, γιατί έχεις και τη φέτα που δίνει αλμυρή γεύση. Ανακάτεψε τα υλικά καλά.
  3. Λάδωσε ένα ταψί ή ένα πυρέξ και στρώσε το μείγμα σου καλά. Πασπάλισε με τη φρυγανιά και βάλε στο φούρνο
  4. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40′ με 50′ λεπτά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση