21:50
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
21:50
21/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Το viral τσουρέκι με το ζαχαρούχο – Η συνταγή που ξεπέρασε τα 600.000 views

Αφράτο τσουρέκι σε ξύλο κοπής / Φωτογραφία: Unsplash

Αφράτο τσουρέκι σε ξύλο κοπής / Φωτογραφία: Unsplash

05.04.2022
20:57
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2022 • 7:55
Το τσουρέκι αυτό είναι το πιο διάσημο στο διαδίκτυο

Στον κόσμο του διαδικτύου υπάρχουν συνταγές που διαδίδονται από στόμα σε στόμα και βίντεο που γίνονται viral. Ενώ πλησιάζουμε προς το Πάσχα, θυμόμαστε μια άπαιχτη συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο που έχει κάνει θραύση στο YouTube.

Η καραντίνα ανέδειξε την αγάπη του Έλληνα (και όχι μόνο δηλαδή) για τα γλυκά, τις ζύμες και το ψωμί. Ωστόσο, αυτή η συνταγή για τσουρέκι με ζαχαρούχο ανέβηκε στο YouTube πριν από τρία χρόνια και μέχρι σήμερα μετρά 666.971 views. Ο αριθμός μπορεί να μην φαντάζει ιδιαίτερα μεγάλος σε διεθνές επίπεδο, αλλά δεν αποκλείεται να αποτελεί και την πιο δημοφιλή συνταγή για ελληνικό γλυκό στο διαδίκτυο.

Η συνταγή είναι απλή, παρότι, όπως με όλα τα τσουρέκια, χρειάζεται υπομονή και κάμποσος χρόνος αναμονής για να φουσκώσει όπως πρέπει η ζύμη. Το μυστικό εδώ είναι αφενός το ζαχαρούχο ως συστατικό, αλλά και πως χρησιμοποιούμε το κουτί του γάλακτος ως δοσομετρητή για όλα τα υλικά.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη συνταγή για τσουρέκι: 

Υλικά

  • Για το προζύμι της μαγιάς: 75 gr νωπή μαγιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 200 γρ χλιαρό νερό
  • 200 γρ αλεύρι για τσουρέκια
  • Για τη ζύμη: 200 γρ ζαχαρούχο γάλα (μισό κουτί)
  • 1,5 κουτί του ζαχαρούχου ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου τριμμένη
  • 2 κ.γ. μαχλέπι & 2 κ.γ. κακουλέ
  • 1 βανίλια & ½ κ.γ αλάτι
  • 1 κουτί του ζαχαρούχου χλιαρό νερό
  • Ξύσμα & το χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 250 γρ βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 με 1,5 κιλά αλεύρι για τσουρέκια

Εκτέλεση

  1. Μετράμε όλα τα υλικά μας με το κουτί του ζαχαρούχου. Ανακατεύουμε το νερό (χλιαρό, αλλά όχι καυτό), τη ζάχαρη και τη νωπή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και μισό κουτί αλεύρι και ανακατεύουμε Αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
  2. Για το ζυμάρι βάζουμε το μισό κουτί ζαχαρούχο, τη ζάχαρη, μαστίχα, μαχλέπι και κακουλέ, το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού.
  3. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ώσπου να πάρουμε μια ωραία μαλακή ζύμη.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη να απορροφηθεί. Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο στο φούρνο, προθερμασμένο στους 50 βαθμούς (τον κλείνουμε αφού βάλουμε το ζυμάρι) για περίπου 1 με 2 ώρες να φουσκώσει.
  5. Πλέκουμε σε τσουρέκια και τα στρώνουμε αφήνοντας κενό αναμεταξύ τους σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη να φουσκώσουν, αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, αναλόγως το φούρνο. Αν ψήνετε 2 ταψιά βάλτε τον αέρα, και κάντε αλλαγή τα ταψιά στα τελευταία 5-10 λεπτά. Αν ψήνετε ένα ταψί, ψήστε στις αντιστάσεις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση