Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός «Taste Atlas» αποφάσισε να ασχοληθεί με την ελληνική κουζίνα ή με την ζαχαροπλαστική για να είμαστε ακριβής, καθώς σε μια από τις τελευταίες του αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταπιάστηκε με την πορτοκαλόπιτα.
Το Taste Atlas αποθέωσε την πορτοκαλόπιτα και της έβαλε μια άκρως κολακευτική βαθμολογία, καθώς την αξιολόγησε με 4,2 αστέρια με μέγιστο το 5.
«Αυτό το παραδοσιακό ελληνικό επιδόρπιο αποτελείται από στρώσεις ή κομμένα φύλλα που αναμιγνύονται με μια απαλή κρέμα με γεύση πορτοκάλι. Όταν ψηθεί, το κέικ περιχύνεται με ένα παχύ, ζαχαρούχο σιρόπι με πορτοκάλι.
Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα κλασικό γλυκό που υπάρχει σε διάφορες εκδοχές και συχνά περιέχει σιμιγδάλι, κανέλα, βανίλια και αποξηραμένα ή ζαχαρωμένα φρούτα.
Σερβίρεται καλύτερα παγωμένη και μερικές φορές συνοδεύεται με παγωτό», γράφει χαρακτηριστικά ο γαστρονομικός οδηγός.
Portokalopita
📍 Greece 🇬🇷
⭐️ 4.2Learn more: https://t.co/NhkG3jPGGU
This traditional Greek dessert consists of layered or torn phyllo sheets that are blended with a creamy, orange-flavored yogurt custard. When baked, the cake is doused in a thick, sugary, orange-spiked… pic.twitter.com/QDFqdLKjfy
— TasteAtlas (@TasteAtlas) May 14, 2025