Για άλλη μια φορά, η ελληνική κουζίνα διακρίνεται για τις γεύσεις της. Σύμφωνα με τη νέα λίστα του γαστρονομικού οδηγού παγκοσμίας φήμης Taste Atlas, ανάμεσα στα καλύτερα μπισκότα του κόσμου, βρίσκονται τέσσερα ελληνικά.
Στην δεύτερη θέση, βρίσκονται τα μελομακάρονα τα οποία περιγράφονται από τον οδηγό ως «νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι, παραδοσιακά αρωματισμένα με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και άλλα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κονιάκ».
Στην 14η θέση, βρίσκονται τα αμυγδαλωτά, τα οποια παρασκευάζονται με αλεσμένα αμύγδαλα, ασπράδια αυγών, ζάχαρη και διάφορα αρωματικά, όπως πορτοκάλι, λικέρ ή βανίλια.
Στην 40η θέση είναι τα μουστοκούλουρα. Το πρωταγωνιστικό συστατικό σε αυτά τα μαλακά μπισκότα είναι ο μούστος σταφυλιού ή πετιμέζι, ένα σιρόπι. Αναμιγνύεται σε μια εύπλαστη ζύμη που συνδυάζει ζάχαρη ή μέλι, αλεύρι, προζύμι, χυμό πορτοκαλιού και μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρύφαλλο, όπως αναφέρει το Taste Atlas.
Τέλος, την 48η θέση καταλαμβάνουν οι κουραμπιέδες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως τραγανοί και βουτερένιοι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη TasteAtlas (@tasteatlas)