29.3 C
Athens
Κυριακή 8 Ιουνίου 2025

Ταραμοσαλάτα με παντζάρι και καρύδι

Καθώς πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα, αναζητάμε συνταγές για το τραπέζι της Σαρακοστής. Από αυτό σαφέστατα και δεν λείπει η ταραμοσαλάτα.

Το Food Blog, Cookle, έχει μια ιδιαίτερη συνταγή, στην οποία αντί για πατάτα προσθέτουμε θρεπτικό κατακόκκινο παντζάρι.

Αφήνουμε το ψωμί ή την πατάτα και προσθέτουμε στην ταραμοσαλάτα παντζάρι για χρώμα και γλυκιά γεύση. Η μικρή λεπτομέρεια που δίνει και ιδιαίτερη υφή στο πιάτο είναι το τριμμένο κρίθινο παξιμάδι και ο… έτερος γνώριμος της ταραμοσαλάτας, το καρύδι.

Υλικά για μια μεγάλη μερίδα

  • 50 γρ. παξιμάδι κρίθινο ολικής
  • 50 γρ. ψύχα καρύδι
  • 100 γρ. λευκό ταραμά
  • 200 γρ. παντζάρι βρασμένο
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 50ml ελαιόλαδο

Προετοιμασία

  1. Βάλε το παξιμάδι και το καρύδι σε επεξεργαστή τροφίμων και θρυμμάτισε ώσπου να γίνουν σκόνη.
  2. Κόψε το παντζάρι ρε κομμάτια και πρόσθεσε στον κάδο. Χτύπησε να ενωθούν τα υλικά.
  3. Τέλος πρόσθεσε το λεμόνι, τον ταραμά και το ελαιόλαδο και χτύπησε καλά να γίνει μια ενιαία πάστα. Δοκίμασε και διόρθωσε το λάδι ή το λεμόνι αν χρειαστεί.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ