Καθώς πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα, αναζητάμε συνταγές για το τραπέζι της Σαρακοστής. Από αυτό σαφέστατα και δεν λείπει η ταραμοσαλάτα.
Το Food Blog, Cookle, έχει μια ιδιαίτερη συνταγή, στην οποία αντί για πατάτα προσθέτουμε θρεπτικό κατακόκκινο παντζάρι.
Αφήνουμε το ψωμί ή την πατάτα και προσθέτουμε στην ταραμοσαλάτα παντζάρι για χρώμα και γλυκιά γεύση. Η μικρή λεπτομέρεια που δίνει και ιδιαίτερη υφή στο πιάτο είναι το τριμμένο κρίθινο παξιμάδι και ο… έτερος γνώριμος της ταραμοσαλάτας, το καρύδι.
Υλικά για μια μεγάλη μερίδα
- 50 γρ. παξιμάδι κρίθινο ολικής
- 50 γρ. ψύχα καρύδι
- 100 γρ. λευκό ταραμά
- 200 γρ. παντζάρι βρασμένο
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 50ml ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Βάλε το παξιμάδι και το καρύδι σε επεξεργαστή τροφίμων και θρυμμάτισε ώσπου να γίνουν σκόνη.
- Κόψε το παντζάρι ρε κομμάτια και πρόσθεσε στον κάδο. Χτύπησε να ενωθούν τα υλικά.
- Τέλος πρόσθεσε το λεμόνι, τον ταραμά και το ελαιόλαδο και χτύπησε καλά να γίνει μια ενιαία πάστα. Δοκίμασε και διόρθωσε το λάδι ή το λεμόνι αν χρειαστεί.