04:55
20/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
04:55
20/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Συνταγή για ακαταμάχητη τάρτα cheesecake, με τραγανή βάση και γλυκό του κουταλιού

Τάρτα chessecake με γλυκό του κουταλιού

Τάρτα chessecake με γλυκό του κουταλιού

11.05.2022
22:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 • 9:10
Όταν το Chessecake συνάντησε την τάρτα

Ένα γλυκό που αποτελεί συνδυασμό cheesecake με μοναδική τάρτα και το οποίο σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο. Το αντίδοτο έπειτα από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά!

Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε συνηθίσει το cheesecake ως ένα γλυκό ψυγείου, ωστόσο το πιο διάσημο γλυκό με βάση το τυρί προέρχεται από τη Νέα Υόρκη και είναι ψημένο. Τραγανή βάση, βελούδινη κρέμα με βάση το τυρί και από πάνω το γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας. Αυτό είναι το cheesecake που έλκει την καταγωγή του από τη Νέα Υόρκη και βασική του διαφορά από όσα άλλα παρόμοια γλυκά γνωρίζουμε, είναι πως ψήνεται στο φούρνο.

Και όπως έχουμε πει ξανά μιλώντας για το γλυκό αυτό, κάθε φορά που η κουβέντα έρχεται στο cheesecake, η σκέψη πηγαίνει στη θρυλική σκηνή με το cheesecake στη σειρά «Τα Φιλαράκια». Η αλήθεια είναι πάντως πως το γλυκό που έτρωγε η Ρέιτσελ από το πάτωμα έμοιαζε κολασμένο.

Στο προκείμενο λοιπόν, η ιδέα του cheesecake αυτού είναι η εξής. Και τάρτα με τραγανή γέμιση που θρυμματίζεται στο στόμα και… ψημένο cheesecake σε στιλ νεοϋορκέζικο και μια ιδέα ελληνικής πινελιάς αφού όλο αυτό θα το σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού. Πολύ σημαντικό, όπως τονίζει το blog cookle που δίνει τη συνταγή: Μην ξεχάσετε να σερβίρετε την τάρτα τσιζκέικ με μια καλή κουταλιά γλυκό κουταλιού. Ταιριάζει ιδανικά με κυδώνι ή βύσσινο!

Για εκείνους πάλι που δεν θέλουν να μπαίνουν στη διαδικασία να ανοίγουν φύλλο για τάρτα, υπάρχει πάντα και η αλάνθαστη συνταγή για το Cheesecake με ζαχαρούχο γάλα που θα γίνει μέχρι να «πεις κύμινο» και χωρίς να ανάψεις διόλου το φούρνο.

Υλικά

  • Για τη βάση: 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 20 γρ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 115 γρ βούτυρο κρύο, από το ψυγείο
  • 2,5 κουταλιές νερό παγωμένο
  • 1 κουταλιά βότκα παγωμένη
  • Για την γέμιση τυριού: 300 γρ τυρί κρέμα
  • 60 γρ ζάχαρη καστανή
  • 2,5 ml εκχύλισμα βανίλιας (1/2 κγ)
  • 8 ml χυμό λεμoνιού (1/2 κ.σ)
  • 2 αυγά + 1 κρόκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια και το νερό με τη βότκα. Χτυπάμε ώσπου να πάρουμε μια υφή που μοιάζει με λεπτά ψίχουλα ψωμιού.
  2. Πιέζουμε το υλικό ανάμεσα στα χέρια μας και σχηματίζουμε ένα πεπλατυσμένο δίσκο. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη, καλύτερα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, με έναν πλάστη σε δίσκο 27 εκατοστών περίπου. Στρώνουμε στο ταψί και στα τοιχώματα
  4. Στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω στη ζύμη και γεμίζουμε με όσπρια. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά, αφαιρούμε τα όσπρια και ψήνουμε 5′ λεπτά ακόμη.
  5. Στο μεταξύ βάζουμε τη ζάχαρη με το τυρί κρέμα και τη βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και τον κρόκο και προσθέτουμε το λεμόνι και το αλάτι
  6. Δυναμώνουμε το φούρνο στο πιο δυνατό (220-240 βαθμούς). Γυρίζουμε το μείγμα πάνω από την τάρτα και βάζουμε το γλυκό με προσοχή στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
  7. Αφού περάσουν δέκα λεπτά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 100 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη ώσπου να στέκεται η κρέμα.
  8. Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση