Οι ημέρες απαιτούν κουλουράκια κι αν δεν μπορείτε να περιμένετε ως το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου πριν ξεκινήσετε να τα βουτάτε στο ρόφημά σας έχουμε τη λύση.
Εδώ τώρα θα κάνουμε μια μικρή πρόβα τζενεράλε, πριν ακόμη σκάσουν τα τσουρέκια και τα κόκκινα αβγά και η κουζίνα γίνει σε γενικές γραμμές μια μικρή γραμμή παραγωγής για το Πάσχα.
Αυτή η συνταγή είναι ό, τι πιο εύκολο έχεις δοκιμάσει ποτέ. Γίνονται σε χρόνο μηδέν και η γεύση τους θα σε δικαιώσει σε κάθε μπουκιά. Γίνονται και με βασικό αρωματικό τον χυμό πορτοκάλι, όμως η λεμονάτη τους γεύση είναι πραγματικά ανεπανάληπτη.
Το blog, Coookle, που τα προτείνει, έχει και το συνοδευτικό βίντεο για να σιγουρευτείτε πως γίνονται πιο εύκολα απ’ ότι καταναλώνονται!
Υλικά
- 170 γρ καλαμποκέλαιο (1 ποτήρι)
- 170 γρ ζάχαρη (1 ποτήρι)
- 3 μικρά λεμόνια στυμμένα (1/2 ποτήρι + 1/2 ποτήρι νερό)
- 1 κ.γ. baking powder
- 600 γρ αλεύρι
- Το ξύσμα από 1 λεμόνι
- 150 γρ σοκολάτα λιωμένη
- Καραμελάκια για το στόλισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το λάδι, τον χυμό λεμόνι (1/2 ποτήρι μαζί με άλλο μισό νερό), τη ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε
- Προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια ώσπου να μην κολλάει η ζύμη. Θα έχουμε μια αφράτη, απαλή ζύμη
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Θα πάρετε περίπου 25 κουλουράκια
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 15′ λεπτά. Μην περιμένετε να πάρουν πολύ χρώμα, παραμένουν σχετικά άσπρα.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε σε σχάρα, κάτω από την οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βουτάμε τα κουρουλάκια στη σοκολάτα να καλυφθεί η επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με τα καραμελάκια. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και φυλάμε σε κουτί που κλείνει.