Εύκολη, γρήγορη και οικονομική, αυτή η συνταγή για κοτόπουλο αλά κρεμ θα γίνει η αγαπημένη σου, σε μέρες που δεν έχεις χρόνο, αλλά και πολύ όρεξη για πολλά, πολλά.
Άλλωστε, πόσοι σε αυτό τον κόσμο μπορούν να πουν όχι σε ένα λαχταριστό πιάτο με ζυμαρικά, ιδιαίτερα αν αυτά συνοδεύονται από κρέμα γάλακτος και κομμάτια τρυφερού κοτόπουλου; Στην συνταγή που θα δείτε παρακάτω, τα υλικά είναι λίγα και καλά, όμως το αποτέλεσμα, μα είστε σίγουροι πως θα σας ανταμείψει.
Η συνταγή του Cookle είναι δοκιμασμένη σε δύσκολες καταστάσεις και δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ.
Υλικά
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. μαργαρίνη
- 500 γρ, μακαρόνια (1 πακέτο δλδ.)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους
- Έπειτα με την μισή μαργαρίνη βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια ρηχή κατσαρόλα και απλά φέρνουμε βόλτα τα κομματάκια του κοτόπουλου μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν άσπρα
- Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για περίπου 25 λεπτά
- Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια καλή βράση κατέβασε από την φωτιά και πρόσθεσε και το τυρί κρέμα
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει το μείγμα μια παχύρευστη κρέμα
- Βράζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό και τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
- Τα σοτάρουμε με την υπόλοιπη μαργαρίνη και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι