Τι καλύτερο από μια συνταγή για παγωτίνια;
Αν λατρεύεις τα γλυκά και ιδίως τα παγωτά, αυτή η συνταγή είναι για σένα.
Εύκολη, γρήγορη, με μόλις 3 υλικά, χωρίς παγωτομηχανή!
Το καλοκαίρι το μόνο που θέλουμε ένα κάτι δροσερό, λαχταριστό που γίνεται πανεύκολα χωρίς κόπο και χρόνο!
Η συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη για παγωτίνια με 3 υλικά είναι ό,τι θα χρειαστείς σήμερα!
Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να την φτιάχνεις:
Υλικά συνταγής
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 400 γρ. nucrema
- Προαιρετικά 250 γρ. κλασική κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Στον κάδο του μίξερ, με ένα σύρμα, ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει ελαφριά σαντιγί.
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με μια μαρίζ το ζαχαρούχο με την πραλίνα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα της πραλίνας μέσα στην ελαφριά σαντιγί και ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα ακόμα λεπτό.
- Έπειτα, αδειάζουμε σε φορμάκια σιλικόνης της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Προαιρετικά, λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί και αφού παγώσουν τα παγωτίνια μας τα βουτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα.
- Αφού τα καλύψουμε με κουβερτούρα, τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ξανά τοποθετούμε στην κατάψυξη.