15:08
24/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:08
24/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

Συνταγή για κέικ αμυγδάλου

Κέικ αμυγδάλου με μαρμελάδα

Κέικ αμυγδάλου με μαρμελάδα

07.03.2023
18:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2023 • 8:17
Πώς να φτιάξετε ένα κέικ αμυγδάλου

Ένα εύκολο, αλλά ιδιαίτερο κέικ αμυγδάλου παρουσίασε η Γωγώ Δεληγιάννη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» στην ΕΡΤ την Τρίτη (07/03).

Το πιο απλό ίσως γλύκισμα στον κόσμο, ενισχύεται με αλεύρι αμυγδάλου, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε με μαρμελάδα ή ακόμη και σκέτο.

Υλικά για το κέικ αμυγδάλου

  • 250γρ βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 αβγά χτυπημένα
  • 2 κούπες αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα, ένα τα αυγά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτω αλεύρι αμυγδάλου και αλεύρι για όλες της χρήσης, αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ
  3. Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ παίρνουμε από τα τοιχώματα. Γυρίζουμε το μείγμα που είναι σφιχτό σε φόρμα για κέικ (μακρόστενη).
  4. Βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά

Βίντεο: Δείτε τη συνταγή για το κέικ αμυγδάλου

Η σεφ που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef προτείνει να σερβίρουμε το κέικ  με μια μαρμελάδα παντζάρι, τη συνταγή για την οποία θα βρείτε επίσης στο βίντεο που ακολουθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση