Ένα εύκολο, αλλά ιδιαίτερο κέικ αμυγδάλου παρουσίασε η Γωγώ Δεληγιάννη στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» στην ΕΡΤ την Τρίτη (07/03).
Το πιο απλό ίσως γλύκισμα στον κόσμο, ενισχύεται με αλεύρι αμυγδάλου, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε με μαρμελάδα ή ακόμη και σκέτο.
Υλικά για το κέικ αμυγδάλου
- 250γρ βούτυρο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 4 αβγά χτυπημένα
- 2 κούπες αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα, ένα τα αυγά.
- Στη συνέχεια προσθέτω αλεύρι αμυγδάλου και αλεύρι για όλες της χρήσης, αναμεμειγμένο με το μπέικιν πάουντερ
- Κλείνουμε το μίξερ και με μια μαρίζ παίρνουμε από τα τοιχώματα. Γυρίζουμε το μείγμα που είναι σφιχτό σε φόρμα για κέικ (μακρόστενη).
- Βάζουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά
Βίντεο: Δείτε τη συνταγή για το κέικ αμυγδάλου
Η σεφ που γνωρίσαμε μέσα από το MasterChef προτείνει να σερβίρουμε το κέικ με μια μαρμελάδα παντζάρι, τη συνταγή για την οποία θα βρείτε επίσης στο βίντεο που ακολουθεί.