Αυτό είναι ένα απολαυστικό καλοκαιρινό γλυκό, δροσερό και με ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση που έχει εύκολη συνταγή και σερβίρεται σε ποτήρι ή βαζάκι με βάση από μους γιαουρτιού, τραγανά μπισκότα και γλυκό κεράσι.
Η διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί το γλυκό είναι πανεύκολη και ο μόνος λόγος για να μην το φάμε κατευθείαν είναι να περιμένουμε καθώς θα παγώνει στο ψυγείο μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.
Υλικά για 5 μερίδες ( 5 μεγάλα ποτήρια ή μπολάκια)
Συνταγή για μους γιαουρτιού
- 400 γρ στραγγιστό γιαούρτι σε πλήρη λιπαρά
- 200 γρ παγωμένη κρέμα γάλακτος σε πλήρη λιπαρά
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 σφηνοπότηρο λικέρ κεράσι (ή οποιοδήποτε άλλο λικέρ)
- Συναρμολόγηση γλυκού:
- 250 γρ μπισκότα ολικής άλεσης *
- 250 γρ γλυκό του κουταλιού κεράσι *
- Μερικές κορυφές από φρέσκα φύλλα δυόσμου
*Οι ποσότητες για το γλυκό κεράσι και τα μπισκότα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα τα γούστα και τις προτιμήσεις μας
Παρασκευή και σερβίρισμα
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα μέχρι να δέσει και να κάνει κορυφές
- Μόλις έχουμε μια απαλή και παχύρευστη κρέμα σαντιγί προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και το λικέρ και χτυπάμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο λευκό μους
- Αφήνουμε για μισή ώρα το μους στο ψυγείο και στο διάστημα αυτό τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα ώστε να έχουμε μια σκόνη μπισκότου
- Για να ολοκληρώσουμε τη σύνθεση του γλυκού, βάζουμε στον πάτο του κάθε ποτηριού τριμμένο μπισκότο, συνεχίζουμε με 2 – 3 κουταλιές μους (ανάλογα τα ποτήρια), επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότο και ακόμη μια στρώση μους. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο γλυκό κεράσι και λίγο από το σιρόπι του. Αν σερβίρουμε σε πλατιά ποτήρια ή μπολάκια μπορούμε να βάλουμε μόνο μια στρώση μπισκότο και μια στρώση μους με το γλυκό κεράσι στο τέλος
- Στολίζουμε με λίγο έξτρα τριμμένο μπισκότο και με μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου