Το καλοκαίρι έφτασε και τι καλύτερο από μια λαχταριστή συνταγή για δροσερό γλυκό ψυγείου με μόλις 2 υλικά;
Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο γλυκό μόνο με 2 υλικά!
Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή του γνωστού σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη για το ιδανικό γλυκό του καλοκαιριού: Παγωμένο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνες!
Η συνταγή είναι πανεύκολη, γίνεται γρήγορα και είναι τόσο γευστική που θα γλύφεις τα δάχτυλά σου.
Πάμε να την δούμε:
Υλικά
- 250 γρ. κλασική κουβερτούρα
- 250 γρ. μπανάνες
- (Προαιρετικά) τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρ.
- Στη συνέχεια, σε ένα μούλτι, πολτοποιούμε τις μπανάνες.
- Αμέσως μετά, αφαιρούμε την λιωμένη κουβερτούρα από το μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι 16 εκατοστών και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Όταν παγώσει, το αφαιρούμε από το τσέρκι και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τρούφα.