Ναι, κάποιοι θα σκεφτούν «κεφτεδάκια είναι, πόσο δύσκολα θα ‘ναι;». Ελάτε όμως που μια συνταγή, από την πιο ταπεινή ως και εκείνη που απαντάται στην υψηλή γαστρονομία έχει τα μυστικά της;
Έτσι κι εδώ, τα κεφτεδάκια της μαμάς, το στρογγυλό θαύμα της ελληνικής (και ανατολίτικης μαζί) κουζίνας χρειάζεται τα κόλπα του. Αρχικά και χωρίς να μας κουράζει καθόλου να το επαναλαμβάνουμε, όλες οι συνταγές απαιτούν καλά, ποιοτικά υλικά.
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τα υλικά στις συνταγές είναι η… αρχή!
Το έτερο μυστικό εδώ, όπως το ξεσηκώσαμε από το blog, Cookleit, είναι το ούζο, που θα κάνει τα κεφτεδάκια σας αφράτα και ακαταμάχητα.
Υλικά
- 250 γρ μοσχαρίσιο κιμά
- 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι
- 1 κύβο λαχανικών τριμμένο
- 4 κλωνάρια δυόσμο
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι & πιπέρι
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το λάδι σε μια λεκάνη. Φροντίζουμε να έχουμε τρίψει το κρεμμύδι και το σκόρδο στο χοντρό του τρίφτη, να ψιλοκόψουμε τον δυόσμο, κρατώντας μόνο τα φύλλα του.
- Ζυμώνουμε τον κιμά να ενωθούν καλά τα υλικά και αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μπάλες, μεγέθους μπάλας του γκολφ. Βάζουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί
- Σε ρηχό πιάτο βάζουμε το αλεύρι και κυλάμε δόσεις, δόσεις τα κεφτεδάκια να αλευρωθούν. Τηγανίζουμε στο τηγάνι, γυρίζοντας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές