Υπάρχουν Cheesecake και cheesecake, υπάρχει και εκείνο που γίνεται με βάση τα απολαυστικά μπισκότα που αποτελούν συχνά βασικό υλικό σε γλυκά, γρήγορα, εύκολα και ακαταμάχητα.
Το oreo έχει κερδίσει την καρδιά των απανταχού λάτρεων του γλυκού, καθώς έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο διάσημων παραλλαγών κλασικών παρασκευών, στις οποίες προσθέτει μια πιο σύγχρονη και γευστική πινελιά. Αυτό το cheesecake 5 υλικών είναι τελευταία μεγάλη τάση στο TikTok, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που θέτει τους όρους και τους κανόνες και στην κουζίνα τα τελευταία χρόνια.
Το Cheesecake έγινε τάση στο TikTok
Το γλυκό αυτό λοιπόν θα το βρείτε σε δεκάδες παραλλαγές στα σύντομα βίντεο του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Άλλα προτείνουν πιο μπελαλίδικες μεθόδους, ενώ υπάρχουν και βίντεο που μειώνουν τα υλικά ακόμη και σε τέσσερα. Σε κάθε περίπτωση, μια περιήγηση στο TikTok θα εμπλουτίσει τις ιδέες σας.
https://www.tiktok.com/@sarasousarodrigues/video/7059040570970361093?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7070803965037790726
Οι παραλλαγές βέβαια που κυκλοφορούν στο TikTok δεκάδες… μια από τις πιο λαχταριστές περιλαμβάνει μια μοναδική επικάλυψη με γκανάς λευκής σοκολάτας.
@fitwaffle What flavour cheesecake should I make next? #cheesecake #oreo #dessert #whitechocolate #food
Στα τέλη του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, το cheesecake επανήλθε σε μορφή τάρτας με βάση ζαχαροπλαστικής. Το πρώτο αγγλικό βιβλίο μαγειρικής, The Forme of Cury (περ. 1390), αποτελούμενο από μια συλλογή μεσαιωνικών αγγλικών συνταγών που συνέταξαν οι μάγειρες του βασιλιά Ριχάρδου Β’, περιλάμβανε δύο τάρτες τυριού.
Ερχόμενη στο σήμερα και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, απαντάμε το σύγχρονο Cheesecake. Σύμφωνα με το juniorscheesecake.com, το 1949, ο Charles W. Lubin εγκατέλειψε μια μικρή επιχείρηση αρτοποιίας και ίδρυσε τη δική του εταιρεία στο Σικάγο, η οποία πήρε το όνομά της από την οκτάχρονη τότε κόρη του, Sara Lee. Το πρώτο του προϊόν ήταν ένα cheesecake τύπου Νέας Υόρκης, που πωλούνταν φρέσκο σε τοπικά σούπερ μάρκετ.
Υπάρχει πάντα και η πιο κλασική (για τα ελληνικά δεδομένα) εκδοχή Cheesecake, τυρί κρέμα, μπισκότο digestive και μια επικάλυψη από ολόκληρα βύσσινα κομπόστα δεμένα ελαφρά για να γυαλίσουν και να κάνουν το γλυκό super λαχταριστό. Άλλοι πάλι θα έδιναν τα πάντα για μια κουταλιά από το κλασικό, το πρώτο, το ψημένο νεοϋορκέζικο cheesecake. Εδώ πάντως, η συνταγή έχει έναν πρωταγωνιστή: Τα oreo!
Υλικά
- 250 γρ τυρί κρέμα
- 1/2 φακελάκι (100 γρ) κρέμα άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
- 250ml γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σφιχτή σαντιγί (με 50 γρ. ζάχαρη άχνη)
- 2 κουτιά μπισκότα oreo (400γρ)
Εκτέλεση
- Βάλτε το τυρί κρέμα, το μείγμα κρέμας άνθους αραβοσίτου στιγμής και το γάλα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με το εσωτερικό των μπισκότων. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες μείγμα.
- Μεταφέρετε το μείγμα τυριού κρέμας σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να διπλώσετε απαλά τη μισή σαντιγί μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα.
- Στρώστε μια φόρμα 20 εκατοστών με λαδόκολλα. Καλύψτε τη βάση της φόρμας με το ένα τρίτο των μπισκότων oreo. Καλύψτε με τη μισή ποσότητα της κρέμας τυριού. Επαναλάβετε με άλλη μια στρώση μπισκότων και την υπόλοιπη κρέμα και στη συνέχεια καλύψτε με τα υπόλοιπα μπισκότα. Απλώστε την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από το γλυκό
- Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για για 8 έως 12 ώρες.