Καθώς πλησιάζουν οι μέρες των γιορτών του Πάσχα, όλο και κάποιο γλυκό της εποχής θα μυρίσει. Η Γωγώ Δελογιάννη φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια αρωματισμένα με λεμόνι.
Πρόκειται για το κλασικό παραδοσιακό κουλουράκι, με τη διαφορά πως η πρώην παίκτρια του MasterChef δίνει στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν», ένα κουλουράκι χωρίς σόδα που χρησιμοποιείται πατροπαράδοτα.
Υλικά για τα κουλουράκια
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 500 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας
- 1 1/4 κούπα ζάχαρη
- 4 αυγά + 2 κρόκοι
- 5 βανίλιες
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 250 ml φρέσκο γάλα και λίγο έξτρα για επάλειψη
- 1 πρέζα
Εκτέλεση
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε τα κουλουράκια: