Ποιος θα έλεγε όχι σε έναν κορμό σοκολάτα με ζαχαρούχο γάλα μια ζεστή ημέρα του Αυγούστου;
Για να τον φτιάξουμε, σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη, θα χρειαστούμε:
- 250 βούτυρο Lurpak
 - 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
 - 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
 - 2 κ.σ. κακάο
 - 200 γρ. κουβερτούρα
 - 450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
 - 60 γρ. κονιάκ
 - 80 γρ. καρύδια
 - 1 πρέζα αλάτι
 
Ενώ για το σερβίρισμα πρέπει να έχουμε:
- κακάο
 - άχνη ζάχαρη
 
Πάμε στην παρασκευή…
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
 - Βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
 - Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
 - Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, ραντίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το αλάτι και τα καρύδια.
 - Ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
 - Βάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
 - Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
 - Τυλίγουμε όλο το ρολό με μεμβράνη και πιέζουμε καλά τις άκρες σαν καραμέλα για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
 - Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
 - Σερβίρουμε με άχνη και κακάο.