Το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης πλησιάζει και ήδη ψάχνετε την ιδανική συνταγή για την μαρινάδα που θα απογειώσει την μπριζόλα σας και όλοι θα μιλούν για αυτή.
Γιατί να μαρινάρετε μια μπριζόλα;
Το μαρινάρισμα μιας μπριζόλας πριν από το μαγείρεμα εξυπηρετεί δύο σκοπούς:
- Βοηθάει στο να μαλακώσει το κρέας
- και προσθέτει ακριβώς τη σωστή ποσότητα γεύσης.
Ορισμένες μπριζόλες κορυφαίας ποιότητας μπορούν να γίνουν χωρίς μαρινάδα, καθώς είναι ήδη γεμάτες από γεύση κρέατος και, με τη σωστή προετοιμασία, γίνονται ζουμερές και τρυφερές χωρίς τη βοήθεια της μαρινάδας.
Ωστόσο, οι μπριζόλες λίγο χαμηλότερης ποιότητας επωφελούνται πάρα πολύ από την μαρινάδα, αρκεί να δοκιμάσετε την σωστή συνταγή.
Η συνταγή μαρινάδας για μπριζόλες
Αυτά είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε σπιτική μαρινάδα για μπριζόλες:
- Λάδι: Αυτή η κορυφαία συνταγή μαρινάδας για μπριζόλες ξεκινά με ελαιόλαδο, το οποίο διατηρεί το κρέας ωραίο και υγρό.
- Σάλτσα: Θα χρειαστείτε μία πικάντικη σάλτσα της επιλογής (κατα προτίμηση με βασικό υλικό την ντομάτα), την οποία θα συμπληρώσετε με μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρης.
- Χυμός λεμονιού: Η οξύτητα του χυμού λεμονιού διαπερνά τις άλλες γεύσεις, προσθέτοντας ευπρόσδεκτη φωτεινότητα. Το οξύ βοηθά επίσης στο να μαλακώσει το κρέας ακόμη περισσότερο.
- Μπαχαρικά και καρυκεύματα: Αυτή η γευστική μαρινάδα είναι καρυκευμένη με αποξηραμένο βασιλικό, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού, λευκό πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο.