15:12
20/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας
15:12
20/11/2024
Search
Close this search box.

NEWSLETTER

Eγγραφείτε στο newsletter και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της επικαιρότητας.
*Θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με την πολιτική απορρήτου μας

«Μεθυσμένη» μακαρονάδα με βότκα και καπνιστό σολομό

Μακαρονάδα με βότκα και καπνιστό σολομό / Φωτογραφία: Foodurismo

Μακαρονάδα με βότκα και καπνιστό σολομό / Φωτογραφία: Foodurismo

04.08.2022
20:50
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2022 • 9:53
Μια μακαρονάδα με βότκα διαφορετική από όσα γνωρίζατε

Τι κι αν η διάσημη μακαρονάδα με βότκα έπαιρνε πιο… καλοκαιρινή γεύση με κομμάτια καπνιστού σολομού; Αυτή η συνταγή είναι αποκλειστικά για μακαρονάδες.

Αποτελεί ίσως την πιο διάσημη εκδοχή μακαρονάδας που δεν προέρχεται απευθείας από την Ιταλία. Η σάλτσα με κρέμα γάλακτος και βότκα έχει γίνει κλασική, παρότι βαριά και θερμοδογόνα και προσφέρει ιδιαίτερη γεύση στο πιάτο. Συχνά δε, η σάλτσα αυτή είναι κόκκινη και σερβίρεται κατά προτίμηση τον χειμώνα.

Εδώ όμως έχουμε μια άλλη εκδοχή της, λευκή, με ξύσμα και χυμό λεμονιού και κομμάτια λεπτεπίλεπτου καπνιστού σολομού που σαφέστατα θα κάνει τη διαφορά για ένα καλοκαιρινό βράδυ με καλή συντροφιά.

Υλικά

  • 300 γρ. ριγκατόνι
  • 100 γρ. καπνιστός σολομός
  • μισό ξερό κρεμμύδι πολτοποιημένο ή περασμένο από τον λεπτό τρίφτη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 ml βότκα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα μακαρόνια 2-3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
  2. Κρατάτε 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το ανακατεύετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην καεί.
  4. Κόβετε με τα δάχτυλα σας τον σολομό σε κομμάτια και τον ρίχνετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε. Ρίχνετε πιπέρι.
  5. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ρίξετε τη βότκα. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτιμώ να προσθέσω τη βότκα αφού ρίξω την κρέμα γάλακτος για να διατηρήσει περισσότερο τον άρωμα και τη γεύση της. Αυτό όμως είναι θέμα γούστου.
  6. Οπότε αν θέλετε μια πιο ελαφριά εκδοχή σβήνετε πρώτα τον σολομό με τη βότκα και μετά ρίχνετε την κρέμα. Αλλιώς ρίχνετε την κρέμα και στη συνέχεια τη βότκα.
  7. Προσθέτετε τα ζυμαρικά.
  8. Τρίβετε λίγο ξύσμα λεμονιού και προσθέτετε αν θέλετε και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύετε καλά. Πιθανότατα θα χρειαστεί να ρίξετε και λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Ρίξτε λίγο στην αρχή να δείτε πως δένει η σάλτσα, αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιεί αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και το φαγητό είναι έτοιμο.
  9. Σερβίρετε όσο το φαγητό είναι ζεστό.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πως θα ετοιμάσετε τη μακαρονάδα:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναζήτηση